Glazura de curmale

2 comentarii

Cu riscul de a-mi pierde titlul de „regina prajturilor”, pe care, voi, dragilor, mai demult mi l-ati dat, vreau sa va anunt ca am picat in mreaja intinsa de vegaaani 😀 , si nu cred ca mai vreau sa ies vreodata!!! Ei, nici chiar asa, o sa „povestesc” in continuare cu zaharul, dar sunt foarte fericita ca am gasit o glazura de curmale, fara zahar, din doar trei ingrediente!!!

O crema sub inspiratia careia am reusit sa creez (dupa cateva mici teste si mai multe „sclipiri” culinare, scrijelite pe-o hartie), formula prajiturii ideale, o prajitura fara niciun pic de zahar…pe care o sa v-o arat numaidecat :))

Cu glazura de curmale puteti orna mici prajiturele, ca muffins sau cupcakes, si puteti acoperi prajiturile sau torturile, de post sau nu 🙂

 

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Preparati pasta de curmale (cu link in rosu, la ingrediente).

Pregatiti bananele si cacao (decojiti bananele si cerneti cacaua).

Amestecati in blender toate ingredientele si gata!

Pur si simplu 😀

Pentru a fi mai ferma, puneti-o intr-un bol (acoperita cu folie alimentara) si lasati-o la frigider cateva ore.

O veti putea intinde foarte usor peste prajituri si veti putea orna, cu ajutorul spritului de ornat, briose, muffins, prajiturele mici etc

O glazura minunata, de post!!!

Nu am incercat dar e posibil sa obtineti o inghetata delicioasa daca o puneti la congelator :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.