Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Acum cativa ani am facut un gem de curmale, la care am adaugat stafide si suc de mere, si care a fost savurat cu mare placere alaturi de clatite si alte retete de post. Ba chiar am refacut si fursecurile cu curmale, numai de dragul aromei sale dulci si intense. Marturisesc, insa, ca nu stiam pe-atunci cat e de valoroasa aceasta pasta de curmale, absolut delicioasa, ce inlocuieste zaharul! Se face incredibil de usor, trebuie doar sa amestecati cateva curmale cu apa, asa ca abia astept s-o preparati si sa ne bucuram impreuna de acest indulcitor natural si parfumat! O puteti folosi la prajituri, creme, bomboane vegane, smoothie-uri…si mai gasim noi cateva! 😀

 

Ingrediente:

– 200 g curmale (cu samburi)

– 100 ml apa fierbinte

 

Mod de preparare:

Se scot samburii curmalelor (veti ramane cu cca. 170 g curmale decojite); aveti grija ca unele curmale (depinde de firma care le comercializeaza) au inca atasat capatul lemnos. E foarte tare si nu are ce cauta in pasta, aruncati-l!

Se toarna apoi apa fierbinte peste jumatatile de curmale, intr-un bol adanc, si se lasa 1 minut sa se inmoaie (daca nimeriti niste curmale mai uscate, puneti 150 ml apa si lasati la inmuiat cca. 5 minute). Amestecati din cand in cand in bol, pentru ca fructele sa fie bine acoperite.

Se pune toata compozitia in blender si se amesteca pana cand devine o pasta. Eu, pentru ca am facut numai o portie, am obtinut o compozitie mai granulata, (robotul meu, care e cam obosit 😀 , n-a prins totul in palete) asa ca am pasat totul cu mixerul vertical. A iesit o minune de pasta, fina, dulce si-aromata!!!

V-am pregatit cateva poze pas cu pas, cum obisnuiam sa fac pe vremuri 😛

Ma bucur asa mult ca putem iesi din nou afara!!! Zilele astea am pozat toti pomii din gradina si-am fost la “vanat” de albine 😀 Nici nu ma mir ca zumzaie non-stop, la cat de parfumate sunt florile din pomii nostri!!!

 

Cat despre pasta de curmale…puneti repede capacul pe borcan, pentru ca tentatia e mare! 😀

Tags:

2 Pingbacks/Trackbacks