
Ingrediente:
Pentru umplutura:
- 750 g prune
- 125 g unt
- 200 g zahar
- 2 linguri lapte
- 200 g fulgi de cocos
Pentru blat:
- 150 g branza dulce de vaci degresata
- 8 linguri lapte
- 6 linguri ulei
- 75 g zahar
- 1 pliculet zahar vanilat (10 g)
- 1 varf de cutit de sare
- 300 g faina
- 1 plic praf de copt (10 g)
Mod de preparare:


Incingeti cuptorul pana la temperatura de 175 grade C (foc potrivit). Ungeti o tava de aprox. 25/35cm. cu ulei sau tapetati-o cu hartie de copt.
Intindeti aluatul pe o planseta sau pe o suprafata plana, intinsa. Asezati-l apoi in tava, avand grija sa il aranjati pe margine. Daca credeti ca nu va descurcati, puneti aluatul direct in tava si aranjati-l cu ajutorul unei linguri. Apasati cu dosul lingurii pana obtineti un strat cat mai uniform.
Puneti prunele taiate in bucati peste aluat, asa cum sunt aranjate tiglele pe acoperis 😀
Presarati masa de fulgi de cocos deasupra prunelor:
Dati prajitura la cuptor pe gratarul din mijloc timp de cca. 30 de minute:
Scoateti prajitura din cuptor, apoi lasati-o sa se raceasca:
Taiati prajitura in bucati de marime potrivita si asezati-le pe un platou mai mare:
Savurati-le langa o cafea fierbinte…sau pur si simplu! :))
Sa aveti pofta!!!
21 comentarii
Draga Laura,
am incercat prajitura, a iesit foarte buna, este chiar simplu de facut si am primit numai complimente pentru combinatia prune-cocos ;)) Aluatul cu branzica este de asemenea excelent si o sa-l folosesc si la alte placinte cu fructe 😉
multumim!!!
arata minunat..
E excelenta prajitura. Trebuie tava mare, cel putin a mea a fostmica si am mai facut portie in una. Daca se apasa putin cocosul cu o spatula cand e in cuptor si prunele s-au inmuiat, nu se mai imprastie tare.
Multumesc pentru reteta!
TZOIK, spor la treaba!!! 🙂
Nu e nimic gresit in faptul ca stratul de cocos se destrama. Si la mine a fost la fel, tot ce trebuie sa faci este sa fii foarte atenta atunci cand feliezi prajitura 🙂
Laura, daca ai citit comentariul meu anterior poate ma ajuti cu un raspuns, ca sotul ma roaga sa fac din nou prajitura si as vrea sa iasa mai bine de data asta. La ce temperatura trebuie sa fie cuptorul? Oare trebuia unt de 80% grasime? Ms
Am facut si eu prajitura astazi, e buna dar stratul de cocos de deasupra e foarte casant, tot s-a imprastiat cand am taiat felii. Nu stiu ce am gresit 🙁
Am facut si eu prajitura ieri….sotul mi-a zis ca in loc de „szilvasgomboc” de acum incolo numai prajitura ta s-o fac…..superbun!!! Merci pentru reteta.
cred ca e tare buna!
arata foarte bine! trbuie incercata…
Arata delicossss, multumim pentru reteta. Am o mica intrebare, ce dimensiune are tava in care ai facut o?
Cred ca as fi in stare sa printez pozele si dupa sa le mananc..ca la cat de bine arata , banuiesc ca e si gustoasa!
Am facut prajitura weekend-ul acesta. Este minunata. Multumesc!
Imi place cum arata prajiturica.
Arata superb si imi ploua in guraaa! Parca si simt gustul cocosului crocant …
buna treb uie sa fie !
voi incerca si eu…sper sa imi iasa:)
Mi-ai facut pofta!!! Arata excelent si sunt sigura ca este delicioasa. Luna trecuta am facut si eu o prajitura cu prune, dar era alt fel de aluat. Am sa o incerc si pe aceasta.
Eu nu prea sunt un fan al prunelor dar dat fiind ca contine nunca de cocos care la suprafata arata crocant, probabil ca voi incerca reteta.
Superb!!!! Un adevarat deliciu :-))).
ce bine arata! si ce gust deosebit cred ca are!
Doamne fereste … da’ ce-ai cu mine ??? Ca eu nu pot sa tin dieta, de raul tau !!:)))
PS: cum ti-ai facut tu antetul ala frumos ????