Prajitura cu prune si glazura de nuci si smantana

9 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15383″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Si iata si varianta cu plapumioara de smantana :P, prajitura cu prune si glazura de nuci si smantana!!!!!!!!!!
Varianta asta a fost una foarte savuroasa si se pare ca a placut cel mai mult degustatorilor mei 🙂

Glazura din nuci macinate, pe care, de altfel, le puteti inlocui cu alune, a dat o aroma incredibila intregii prajituri…

Ingrediente pentru cca. 12 bucati

Pentru aluatul fraged:
– 350 g. faina
– 120 g. zahar pudra
– 1 praf sare
– 220 g. unt
– 1 galbenus

Pentru umplutura:
– 750 g. prune
– 1 albus batut
– 3 oua
– 250 g. smantana
– 100 g. zahar
– 1 lingurita cu varf scortisoara
– 125 g. alune sau nuci macinate
– 1 lingura amidon
– 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare:
Se face un aluat din faina, zahar pudra, sare, unt taiat bucatele si galbenus:

Se infasoara in folie si se da la rece 30 de minute (cu cat il lasati mai mult, cu atat devine mai fraged)

Cuptorul se incinge la 180 grade C.( foc potrivit). Aluatul se intinde pe o tava unsa cu grasime sau tapetata cu hartie de copt, si se inteapa cu o furculita, pentru a se coace uniform. Eu am folosit acum o forma cu dimensiunea de 24/24 cm dar altadata am facut-o intr-o tava mai mica de prajituri, de cca. 24 cm. lungime si 18 cm. latime:

Se coace cca. 12 minute:

Se lasa sa se raceasca si se unge cu albusul batut:

Se spala prunele, se scot samburii; se taie jumatati sau sferturi (dupa cat sint de mari)

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca impreuna cu smantana, scortisoara, nucile si amidonul. Se adauga albusurile batute:

Pe aluat se aseaza prunele si apoi glazura:

Se coace 25-30 de minute:

Cand s-a racorit putin, se desprind marginile (daca folositi o forma cu inel detasabil ca mine, evident :P)

Se lasa sa se raceasca si se feliaza (eu am feliat-o calduta :P)

Se presara zahar pudra, daca vreti 🙂 …eu, dupa cum vedeti, am lasat-o simpla:

Delicioasa!!!

…si asta nu e ultima prajitura cu prune din anul asta, deci pregatiti-va de o invazie :)))
…placuta, sper 😛

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

Anonymous 12 august 2011 - 19:23

Laura, esti o minune in bucatarie.Am incercat mai multe retete de pe blogul tau.Execeptionale.Azi am facut-o pe asta cu prune, smantana si nuci.E o delicatesa .E minunata prajitura asta .Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si fantezie in bucatarie .

Raspunde
Anonymous 22 iulie 2011 - 18:23

nu se poate face cu prune din compt?

Raspunde
Ioana 5 septembrie 2010 - 13:47

Multumim pentru reteta, am facut prajitura ieri si a iesit delicioasa!
Felicitari pentru toate retetele care ni le prezinti 🙂

Raspunde
Anonymous 15 august 2010 - 17:08

Eu am o alta intrebare fata de ceilalti vizitatori :Cate kg ai?Ca pe mine ma pui la ingrasat desi dupa sarcina ar trebui sa mai dau jos 4 kg!

Raspunde
Silvia 15 august 2010 - 16:37

Am facut prajitura!… Minunata!… Eu am pus alune, ca le aveam gata tocate(nu macinate prea fin) si a iesit foarte buna. Si pentru ca e prima data cand iti scriu, desi gatesc dupa tine de multa vreme, sant datoare sa-ti multumesc si sa te felicit, pentru bunatatile, pe care le faci, si harul de a explica atat de bine, incat n-am dat gres niciodata cu retetele propuse de tine. Sanatate si mult spor in continuare!…

Raspunde
Anonymous 14 august 2010 - 07:55

prajiturile de casa cu cat mai multe ingrediente naturale sunt cele mai recomandate.Pe asta o apreciez in mod deosebit mai ales ca se pot adapta fructele dupa sezon.EXCELENTA!

Raspunde
Federica 13 august 2010 - 18:25

wow wow che meraviglia!!complimenti!!

Raspunde
Andreea 13 august 2010 - 17:41

laura se observa ca ai fost in vacanta!am stat in umbra si am urmarit,am vazut ca ai venit cu forte proaspete si ne surprinzi numai cu bunatati!eu nu am reusit sa fac nicio prajitura cu prune,dar am facut azi gem:D

Raspunde
Cami 13 august 2010 - 13:03

Minunat arata! A inceput sezonul, ma apuc si eu de prajitorit cu prune.Un sfirsit de saptamina minunat! Cami

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.