Pulpe de pui pe pat de cartofi

1 comentarii

O idee minunata pentru un pranz satios: pulpe de pui pe pat de cartofi 🙂

 

Ingrediente:

– 600 g cartofi

– 8 pulpe mici de pui

– sare, piper

– un praf de cimbru sau oregano

– 250 ml smantana acra

– 150 g unt

– 150 g ciuperci tip champignons (optional)

– 1 legatura patrunjel (optional)

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).

Se curata cartofii, se spala, se taie felii foarte subtiri sau se dau pe razatoare. Se unge o forma rezistenta la foc cu o lingura mare de unt (din cantitatea totala de unt: 50 g); cartofii se aseaza cat mai uniform in ea. Se condimenteaza, puternic 😛 , cu sare si piper. Se presara cu cimbru sau oregano (pudra), cat luati cu trei degete.
Daca folositi si ciuperci ( prezenta lor nu e obligatorie) spalati-le rapid, ca sa nu absoarba prea multa apa, taiati-le in felii subtiri si puneti-le peste cartofi:

Se toarna smantana peste cartofi, daca folositi doar cartofi, iar daca folositi si ciuperci, o puneti peste ciuperci, evident :))

Pulpele se clatesc, se usuca si se pun in forma. Eu le-am pus fara piele, dar data viitoare voi lasa pielea, pentru ca se cam usuca la copt. Iar untul il voi strecura sub piele 😀

Ma rog, pana atunci, va spun cum am facut acum 😛

Se condimenteaza din belsug cu sare si piper. Restul de unt se pune pe carne:

Se coace la nivelul de mijloc al cuptorului pentru cca. 1 ora jumatate (daca vedeti ca pulpele incep sa se arda dupa o ora (si un pic), scoateti-le! Nu trebuie sa stea fix o ora si jumatate (fiecare cuptor coace altfel):

 

Pulpele se servesc imediat:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

andreea 15 iulie 2010 - 00:44

daca nu imi plac ciupercile, pot sa le inlocuiesc cu altceva? sau mai simplu sa nu mai pun deloc?

🙂

ps: mereu intru pe aici, insa e prima data cand comentez 🙂

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.