O idee minunata pentru un pranz satios: pulpe de pui pe pat de cartofi 🙂
Ingrediente:
– 600 g cartofi
– 8 pulpe mici de pui
– sare, piper
– un praf de cimbru sau oregano
– 250 ml smantana acra
– 150 g unt
– 150 g ciuperci tip champignons (optional)
– 1 legatura patrunjel (optional)
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit).
Se curata cartofii, se spala, se taie felii foarte subtiri sau se dau pe razatoare. Se unge o forma rezistenta la foc cu o lingura mare de unt (din cantitatea totala de unt: 50 g); cartofii se aseaza cat mai uniform in ea. Se condimenteaza, puternic 😛 , cu sare si piper. Se presara cu cimbru sau oregano (pudra), cat luati cu trei degete.
Daca folositi si ciuperci ( prezenta lor nu e obligatorie) spalati-le rapid, ca sa nu absoarba prea multa apa, taiati-le in felii subtiri si puneti-le peste cartofi:
Se toarna smantana peste cartofi, daca folositi doar cartofi, iar daca folositi si ciuperci, o puneti peste ciuperci, evident :))
Pulpele se clatesc, se usuca si se pun in forma. Eu le-am pus fara piele, dar data viitoare voi lasa pielea, pentru ca se cam usuca la copt. Iar untul il voi strecura sub piele 😀
Ma rog, pana atunci, va spun cum am facut acum 😛
Se condimenteaza din belsug cu sare si piper. Restul de unt se pune pe carne:
Pulpele se servesc imediat:
1 comentarii
daca nu imi plac ciupercile, pot sa le inlocuiesc cu altceva? sau mai simplu sa nu mai pun deloc?
🙂
ps: mereu intru pe aici, insa e prima data cand comentez 🙂