Dragilor, va aduc, la inceput de februarie (ce pare ca-i aprilie 😀 ), o reteta cu pui, cu bucati de pui in marinata de iaurt, mai exact. Pentru ca orice as face, tot la pui ajung cand vreau ceva bun, ceva ce stiu ca multumeste pe toata lumea. Am folosit cuptorul acum dar la vara le pun pe gratar!!!
Reteta am zarit-o aici, la Beth, si mi-a facut cu ochiul de cum am zarit-o, ceea ce sper sa patiti si voi 😀
Ingrediente:
- 1 1/2 kg pulpe de pui (inf.+sup.)
- 250 g iaurt natur
- 6 catei mari de usturoi
- 4, 5 linguri ulei de masline
- o lingurita oregano uscat
- 1 lamaie mica
- sare si piper, dupa gust
- o legatura frunze de patrunjel (mica)
Mod de preparare:
Preparati mai intai marinata, amestecand iaurtul cu usturoiul dat prin presa, uleiul, oregano si sare si piper dupa gust (eu am pus o lingurita sare+jumatate piper, proaspat macinat).
Spalati foarte bine lamaia; radeti coaja si stoarceti sucul. Tocati frunzele de patrunjel si adaugati-le in marinata impreuna cu lamaia.
Puneti bucatile de pui impreuna cu sosul, intr-o punga ce se inchide ermetic sau intr-un bol, la marinat, pentru minim 2 ore. Eu le-am lasat sa stea peste noapte.
Incingeti cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Rasturnati puiul intr-o tava si acoperiti-l cu un capac, de marimea tavii. Daca nu aveti, puneti folie de Al. (folia sa nu atinga carnea!). Se da la cuptor pentru cca. 20 de minute, dupa care se inlatura folia.
Se micsoreaza temperatura cuptorului la 180 grade C (foc potrivit) si se tin 20 de minute, apoi se intorc si se mai tin inca o data pe-atat.
Eu le-am tinut un pic mai mult, fiindca pareau cam palide si baietii casei nu mananca decat carne bine rumenita 😀 , dar voi le puteti lasa exact atat cat am mentionat in reteta.
Sunt foarte bune cu o garnitura de cartofi crocanti si un tzatziki 😛
3 comentarii
Daca nu punem marinata le punem asa in tava fara nimic lichid?
O intrebare: se pastreaza si marinata cu iaurt in tava sau se pun doar bucatile de pui?
Merci!
Maria draga, eu nu am mai pus marinata, pentru ca am lasat-o peste noapte…si nu mai parea atat de apetisanta 😛
Tu, insa, daca nu o lasi decat vreo 2 ore la marinat, poti sa o pui in tava. Vei obtine mai mult sos!!!