Rulouri de curcan in sos de smantana

1 comentarii

[shashin type=”photo” id=”16020″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Am promis ca revin cu cateva retete cu carne de pui sau curcan, si cum v-am ispitit deja cu un pui savuros in sos de usturoi, m-am gandit ca veti gasi si-aceste rulouri de curcan in sos de smantana foooarte atragatoare!!!!! Arata minunat si sint delicioase, asa ca sper ca le veti incerca numaidecat :))

 

Ingrediente:

Pentru ruladele de curcan:

– 600-700 g. piept de curcan (1 piept mare de curcan)

– sare, piper

– 100 g. bacon (felii subtiri)

– 2, 3 linguri ulei

– 1 ceapa potrivita

– 100 g. ciuperci marinate sau proaspete

– 150 g. cascaval

– 1 ou

 

Pentru sosul de smantana:

– 350 g. smantana (fermentata, pentru gatit)

– 4-5 catei de usturoi

– 2 galbenusuri

– 2 morcovi

– 1 legatura patrunjel (optional)

 

Mod de preparare:

Se curata pieptul de curcan de pielite, se spala si se taie in felii subtiri care se bat cu ciocanul de snitele pentru a se intinde si a se subtia. Se presara apoi cu sare si piper pe ambele parti:

[shashin type=”photo” id=”16021″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se curata ciupercile, daca folositi ciuperci proaspete, se spala si se toaca marunt. Daca folositi ciuperci marinate, taiati-le fasii. Se spala ceapa si se marunteste. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste ceapa; se adauga ciupercile si se lasa pe foc 1-2 minute, amestecand des. Dupa ce compozitia s-a mai racorit, se adauga cascavalul ras pe razatoarea mare si se amesteca totul foarte bine. Se lasa la racit si se amesteca cu oul intreg.

Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare). Se aseaza pe fiecare felie de carne cate o feliuta de bacon:

[shashin type=”photo” id=”16022″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Puneti o lingura mare de umplutura (impartiti compozitia dinainte, in mod egal):

[shashin type=”photo” id=”16023″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Rulati carnea si prindeti-o cu scobitori (cate una la fiecare capat al ruloului):

[shashin type=”photo” id=”16024″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Puneti rulourile astfel pregatite intr-o tava adanca  si stropiti-le cu ulei. Puneti, de jur imprejur, morcovii taiati bastonase si dati la cuptor pentru cca. 15 minute. Daca folositi piept de curcan de la un curcan de casa, adaugati odata cu rulourile 100 ml. supa de pui sau apa:

[shashin type=”photo” id=”16025″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Intre timp, amestecati intr-un castron galbenusurile cu smantana si usturoiul tocat marunt. Puneti amestecul in tava peste rulouri si mai lasati la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) inca 30 de minute:

[shashin type=”photo” id=”16027″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Serviti rulourile calde, stropite cu sosul din tava, si presarati deasupra patrunjel tocat marunt:

[shashin type=”photo” id=”16028,16029″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Se pot servi acompaniate de o garnitura de orez sau cartofi la cuptor dar nu uitati sa scoateti scobitorile inainte de a le savura!!!!!!!!!! 😀

[shashin type=”photo” id=”16030″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Sfat: daca nu aveti voie sa consumati ceapa, sau nu va place :P, n-o folositi. Iar daca nu gasiti carne de curcan, folositi carne de pui.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

1 comentarii

Elisabeta 29 octombrie 2014 - 16:26

Buna, as vrea sa Fac Si eu Acesta rulouri dar nu mananc carne de porc. Ce as putea folosi in loc de bacon? Astept raspuns. Multumesc

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.