Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Reteta asta de ciuperci marinate o am de la prietena mamei (tanti Neli, va pupam!!!!!!!). Si reteta, si ciupercile :D. Si e pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa.

Voi folosi o parte din ele la o salata minunata de pui cu ciuperci, iar restul le vom savura cu placere langa o friptura sau “ceva bun” de post!!!

 

Ingrediente (3 borcane de 400g):

– 1 kg. ciuperci (champignon, pleurotus, etc.)

– 2, 3 catei de usturoi (mici)

– 2 foi de dafin

– boabe de piper

– boabe de mustar

 

Saramura:

– 600 ml. apa

– 1 lingura sare

– zeama de la o lamaie

 

Mod de preparare:

Se face saramura, punand apa cu sarea si zeama de lamaie la fiert timp de 5 minute. Se taie ciupercile in felii potrivite si se adauga in saramura.  Se lasa la fiert inca 5 minute. Se scot apoi afara si se pun in strecuratoare.

Se aseaza in borcane cu boabe de piper (nu multe, 3-4 intr-un borcan), boabe de mustar (astea-s mai mici, deci merg si 10-12:P), foi de dafin (daca foaia de dafin e mare, o rupeti in doua, si folositi la un borcan numai o jumatate). Se pune cate un usturoi mic in fiecare borcan si se toarna saramura fierbinte. Se inchid borcanele cu capace ermetice si se pun sub paturi pana a doua zi.

Sfat: Se poate folosi otet in loc de zeama de lamaie (2-3 linguri) iar la cantitati mai mari se pun 2 aspirine pisate in saramura fierbinte.

Tags:
  • anca

    dupa cat timp se pot manca ?