Quiche de pasare

1 comentarii
Celebrul preparat frantuzesc Quiche Lorraine, acum intr-o alta prezentare: quiche de pasare!!! Cele mai apetisante placintute. Asa mi-au zis copiii 😀 Usor si gustos!!!

Intr-o zi le-am refacut impreuna cu o portie de Mini pateuri cu carne …si au disparut rapid! Si unele, si altele! 😛

 

Ingrediente:

Aluat de tarta:
  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 1 galbenus (de la un ou mare)
  • sare
Umplutura de pui:
  • 200 g file de piept de pui
  • sare, piper
  • 1 lingura mare de unt
  • 4 oua
  • 250 g branza de vaci (dulce si sarata)
  • nasturel sau marar
Pentru „crusta”:
  • 2 linguri unt

 

Se servesc calde, dar sunt minunate si reci!!!

Detaliu! 😀

 

Mod de preparare:

Pentru aluatul de quiche, faina se amesteca rapid cu untul rece, taiat in bucatele, galbenusul si praful de sare. Nu se insista mult cu framantatul, pentru a nu strica aluatul. Daca e necesar, se adauga o lingura de lapte.

Se face o bila de aluat, se infasoara in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 min. Cu cat se tine mai mult, cu-atat mai fraged va fi aluatul:

Pentru umplutura, se spala si se sterge carnea; se taie in cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se pune o lingura de unt. Se prajeste carnea cca. 5 minute, amestecand des. Se lasa apoi la racit.

Se separa ouale;  branza de vaci (sa fie un amestec de branza proaspata de vaci, dulce, si branza sarata, telemea) se amesteca cu galbenusurile si verdeata tocata ( pe care eu am omis-o). Se sareaza si se pipereaza bine. Se bat albusurile si se inglobeaza in crema de branza impreuna cu carnea.
Va arat formele, care-mi plac mult 🙂
Cuptorul se incinge la 180 grade C (foc potrivit). Aluatul se intinde intr-o foaie subtire din care se taie 8 blaturi cu diametrul de cca. 12 cm.
Se imbraca formele in aluat:
Se formeaza o margine si se fixeaza bine:
Blaturile se inteapa in cateva locuri cu furculita si se coc 10 min.:
Se scot apoi din cuptor si se umplu cu compozitia de branza si carne:
Se repartizeaza pe suprafetele tartelor cele 2 linguri de unt rece, razuit (in fulgi) si se coc cca. 35 de min.:
Sectiune:

 

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.