Intr-o zi le-am refacut impreuna cu o portie de Mini pateuri cu carne …si au disparut rapid! Si unele, si altele! 😛
Ingrediente:
Aluat de tarta:
- 250 g faina
- 120 g unt
- 1 galbenus (de la un ou mare)
- sare
Umplutura de pui:
- 200 g file de piept de pui
- sare, piper
- 1 lingura mare de unt
- 4 oua
- 250 g branza de vaci (dulce si sarata)
- nasturel sau marar
Pentru „crusta”:
- 2 linguri unt
Se servesc calde, dar sunt minunate si reci!!!
Detaliu! 😀
Mod de preparare:
Pentru aluatul de quiche, faina se amesteca rapid cu untul rece, taiat in bucatele, galbenusul si praful de sare. Nu se insista mult cu framantatul, pentru a nu strica aluatul. Daca e necesar, se adauga o lingura de lapte.
Se face o bila de aluat, se infasoara in folie si se lasa la frigider pentru minim 30 min. Cu cat se tine mai mult, cu-atat mai fraged va fi aluatul:
Pentru umplutura, se spala si se sterge carnea; se taie in cubulete, se sareaza si se pipereaza. Intr-o tigaie se pune o lingura de unt. Se prajeste carnea cca. 5 minute, amestecand des. Se lasa apoi la racit.
1 comentarii
http://www.laurasava.ro/2007/03/03/quiche-de-pasare/