2,2K
Va scriu de la inceput ca in aceasta reteta de mini pateuri cu carne se specifica o tocana de vitel sau porc, dar eu fiindca eram pe fuga am folosit carne de porc tocata (in amestec cu vita) si am zis ce-o fi, o fi, dar la final am avut o surpriza extrem de placuta cand am vazut ca au iesit super bune si asa! 🙂
Ingrediente pentru 12 forme:
Pentru aluat:
– 100 g unt
– 100 ml lapte
– 100 ml apa
– 320 g faina
Pentru umplutura:
a) – 600 g tocana de vitel/porc, gata preparata
b) – 450 g carne tocata (porc+vita)+3, 4 linguri pasta ardei cu rosii+sare, piper
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200 grade C (foc mare).
Pentru aluat, se dau in fiert untul cu laptele si apa+un praf de sare. Se adauga faina in compozitia fierbinte si se amesteca bine! Aluatul rezultat se lasa sa se odihneasca 15 minute in oala; se aduna apoi intr-o bila, cu mainile infainate, si se pune la frigider cca. o ora. Cand e gata, se intinde pe o suprafata infainata, in foaie subtire, din care se taie 12 cercuri mari si 12 cercuri mici.
Cercurile mari se aseaza in adanciturile unei forme de muffins (briose) si se umplu cu tocana sau cu carnea tocata amestecata cu pasta de ardei si rosii si condimentata puternic cu boia, praf de usturoi, sare si piper.
Se acopera cu cercurile mici; se inteapa in mijloc cu o scobitoare si se coc cca. 28-30 de minute:
Rumene si apetisante!!! 😛
Pozele vechi 🙂
Portia mititica:
Asa arata intoarse (am eu o obsesie cu chestia asta 😛 )
Si acum portia : „giant” 🙂
Procedeul e acelasi, doar cercurile difera: cu compozitia de carne:- cu capac:
Procedeul e acelasi, doar cercurile difera: cu compozitia de carne:- cu capac:
– inainte de a fi date la cuptor:
– aici gata:
4 comentarii
Buna Laura. Te-am descoperit nu de mult timp, si se pare ca tot mai des dau peste blogul tau! Chiar azi, prietena mea de suflet mi-a dat o reteta de la tine 🙂 (chechul cu mere coapte si zahar ars) Vreau sa te felicit pt retete, felul de a scrie si descrie. Foarte Foarte misto! 🙂
Acum ce as vrea sa te intreb legat de aceste pateuri cu carne..eu de mult tot am vrut sa fac, ca sa vad daca pot reproduce gustul Acela de demult din Romania al „pateurilor (strudel) cu carne” Imi este un dor imens. ai putea sa imi spui daca acestea ar putea fi facute cu foitaj? sau aluatul acesta facut de tine are cam aceeasi consistenta asa mai sfaramicioasa (si delicioasa) ?
Eu locuiesc in America, si aici sunt Puff Pastry (foi mai groase foetaj) si Phyllo Dough (foile acelea individuale subtiri )
Multumesc anticipat si Succes in continuare! Eu una sigur ma tin de retetele tale 🙂 Pupp!
Gabriela P.
Edith, ma bucur ca ai ochit reteta asta 😉 …aluatul e intr-adevar super!!!
Eu zic ca ar iesi si in forma de muffins…daca ai… numai sa le lasi sa se raceasca bine, sa nu te grabesti sa le scoti :))
…si apoi doar le rastorni, cu grija, bineinteles 🙂
…si poate dupa ce, in prealabil, ai trecut cu un cutit peste marginile formei, ca sa dezlipesti orice urma de compozitie… mai indaratnica 😀
Te-am ametit, cred…ha, ha…
Te-am pupat!!!
Arata tare bine aluatul ala… cred ca o sa incerc si eu ceva de genul asta.. numai ca sa vad sub ce forma fac pt ca nu am forme din astea ca ale tale 🙁
Ma bucur mult ca-ti plac, Paradis!
Si eu vreau sa le mai incerc, de data asta, exact ca in reteta, cu o tocana de vitel sau porc.