
Ingrediente:
- 500 g iaurt de oaie (sau de vaca, dar cat mai gras)
- 1 castravete mare sau doi mai mici
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline extravirgin
- sare, dupa gust
- marar (optional)

Si iaurturile le-am purtat pe drumuri sute de km.
Special pentru reteta asta 🙂
Mod de preparare:
Se spala castravetele si se curata de coaja (desi ii puteti lasa si putina coaja). Se scot semintele, daca sunt mari. Se rade fin si se preseaza intr-o sita.
Eu l-am ametit in OZN-ul asta de la Tupperware 😛
…aflat sub comanda lui Bogdi :))
E o centrifuga foarte utila, dupa cum vedeti:
Desigur, castravetii rasi se pot stoarce si in pumn, dar eu am vrut sa-mi pun un pic la treaba uneltele pe care-am dat ataaatia bani 😀
Se amesteca apoi cu iaurtul de oaie:
…si se adauga usturoiul trecut prin presa:
Se adauga ulei de masline dupa gust (cateva linguri) si sare, daca mai e cazul:
Se orneaza cu ulei de masline si felii de castravete sau doar cu o maslina neagra, ca aici 🙂

9 comentarii
Hi
Acesta are un blog foarte frumos si ma bucur ca ai place bucătăria greacă, în mod normal Tzatziki este cu iaurt uscate, acesta trebuie să fie bine în pykto Aici vom folosi totală merge într-o linguriţă. oţet, şi este necesar să se mărar. Tzatziki, cu morcov pentru a face într-o altă zonă din Creta si este foarte gustos, dacă doriţi să obţineţi aici are multe în reţetele tradiţionale greceşti
http://glykoapospiti.blogspot.com/2010/05/blog-post_633.html
Mai nou,in unele localuri la tzatziki se mai adauga si morcov crud ras fin si foarte subtirel,ii da un aspect placut de tot.Sunt aici de ceva timp si incerc sa le aflu secretele.
Eu am preparat tsatsiki cu smantana amestecata cu branza feta. In loc de ulei de masline se poate folosi si ulei de susan.
Çok severiz, çok yaparız. Ellerinize sağlık.
Saygılar.
Fain si gustos…
Felicitari pentru blog, pentru retele minunate pe care le pregatesti si pentru cum reusesti sa transformi fiecare reteta in ceva special.
As vrea sa stiu de unde ai cumparat vasul tupperware. Se gaseste si la noi?
Pupici!
Laura draga,
Crede-ma ca si eu am venit cu iaurtul de oaie in bagaj special pentru tzatziki…si de pe masa noastra a fost nelipsit ca sa nu mai spun ca imi potolea foamea pana venea felul II. Chiar daca mancam la taverne diferite, maslina nu lipsea din mijlocul sosului. Ce bun era…pup.
E foarte foarte bun acest sos, eu il fac de ani de zile de cand l-am descoperit la o emisiune TV despre mancarea greceasca. De atunci il fac des langa carne mai ales (e foarte bun langa carnea de miel) numai ca atunci cand carnea e grasa folosesc un iaurt mai slab.
intr-adevar e delicios. Am si eu o reteta dintr-o carte cumparata chiar din Grecia, iar in reteta zice sa pui si o lingurita de otet, ii da un gust mai acrisor. Eu inlocuiesc o parte din iaurt cu brinza feta cremoasa pasata bine de tot, incearca si asa, sigur o sa iti placa mult.