Salata greceasca

10 comentarii
De cand ne-am intors din Grecia nu ma gandesc decat la o salata greceasca, mare, mare, stropita din belsug cu ulei de masline, asa ca astazi n-am mai rezistat si-am preparat-o!!!!
Mai ales ca in ultima zi de cumparaturi, prin Asprovalta, in urma falfaitului meu nevinovat din gene (ei, ma amagesc si eu cum ca Cipi n-a rezistat farmecului meu 😀 ) am reusit sa-mi strecor, pe langa celelalte minunatii ce se aflau deja in cutia frigorifica, si-o galetusa cu branza Feta 😛

Asta fara sa mai mentionez ca sticla de vin pe care am primit-o cadou de la domnul Vasili chiar se cerea deschisa :))

Ingrediente:

  • 4-5 rosii (nu prea mari)
  • 1 ceapa, taiata solzisori sau 4-5 cepe mici, verzi (fara tijele verzi),
  • 1 castravete, taiat in cuburi
  • 1 ardei, taiat in cuburi
  • 50-70 g masline negre
  • 200-250 branza Feta (sau telemea, taiata in cuburi)
  • ulei de masline (5-6 linguri)
  • 3 linguri zeama de lamaie (optional)

 

Mod de preparare:

Se prepara incredibil de usor 🙂 Incepeti prin a culege rosii coapte din gradina:

Sunt atat de incantata de micuta noastra gradina, care ne-a dat atatea roade, desi nu am prea luat-o in serios. Meritul pentru intretinerea ei apartinandu-i in totalitate lui tati, care nu s-a lenevit ca noi 😀 (doar ardeiul si maslinele sunt cumparate):

In continuare, pregatiti cutia cu Feta. In cazul meu, adusa, dupa cum v-am spus, “la pachet” :)))

Desfaceti minunatia si rupeti, cu pofta, o bucatica. Savurati-o!!! 😀
E absolut delicioasa!!!!!!!!!!

Asezati intr-un castron rosiile taiate, ceapa, castravetele, ardeiul si maslinele negre:

Adaugati uleiul de masline, cu care eu m-am laudat deja la tzatziki si amestecati usor…

Desfaceti sticla de vin rosu, ametitor de dulce!!!! Noi pe aceea pe care domnul Vasili ne-a “ambalat-o” frumos intr-o sticla de apa.
Asa am si ciocnit, acolo sus, cu totii, un pahar de “apa de masa” :))

Umpleti fara graba paharele de vin si savurati! Si vinul, si salata! 🙂

 

Sfat: Branza Feta se poate taia, desigur, si in bucatele mai mici sau chiar marunti si de-abia apoi se poate amesteca cu salata, iar o alta modalitate de prezentare a salatei ar putea fi pe foi de salata verde.
Pentru o aroma si mai intensa a delicioasei salate, va sfatuiesc sa o lasati 10-15 minute la frigider, neaparat acoperita.

 

Noi am ramas cu gandul la vacanta si la oamenii deosebiti pe care am avut bucuria sa ii intalnim.. In cinstea lor am mai ciocnit o data paharele 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

NIko 29 februarie 2012 - 11:48

🙂 Eu locuiesc de mai bine de 5 ani în golful Peloponez! Într-adevăr grecii mănâncă mai sănătos decât noi românii!

Raspunde
Anonymous 28 februarie 2012 - 21:31

Super bun uleiul acela…si eu il cumpar de fiecare data…nu imi place altul:)
Of…toate mancarurile grecesti fie ele cat de simple imi provoaca nostalgii…am locuit 1 an in atena 🙂
Bravo pt ce faci Laura!

Raspunde
Niko 28 februarie 2012 - 20:13

Hei, ai fost în Grecia? Unde? Apropo, se mai pune și mărar verde (dacă se poate să fie și sălbatic care e puțin mentolat și mai bine). Este într-adevăr delicioasă! Dacă scoți ceapa și pui fâșii de piept de pui fiert sau la grătar, e și mai grecească salata!!! 😀 Și eu locuiesc în Grecia!

Raspunde
geta 2 august 2010 - 09:35

minunata!

Raspunde
Lale 1 august 2010 - 17:41

Imi place noul tau ,,Look” adica al blog-ului tau.Super.Pupicei

Raspunde
alialexa2006 1 august 2010 - 15:45

foarte buna….duminica placuta

Raspunde
christine 1 august 2010 - 07:06

Deasupra,pe branza se pune oregano,grecii spun rigani,asta ii da toata savoarea si o aroma imbietoare.

Raspunde
Surac 31 iulie 2010 - 17:54

buna Laura se vede ca ai fost in Grecia…

Raspunde
Dani 31 iulie 2010 - 13:36

It,s beautiful 🙂
It,s so delicious:)

Raspunde
April 31 iulie 2010 - 13:11

Foarte potrivita pentru vremea asta iar vinul rosu completeaza perfect tabloul culinar.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.