Asta fara sa mai mentionez ca sticla de vin pe care am primit-o cadou de la domnul Vasili chiar se cerea deschisa :))
Ingrediente:
- 4-5 rosii (nu prea mari)
- o ceapa, taiata solzisori sau 4-5 cepe mici, verzi (fara tijele verzi),
- un castravete, taiat in cuburi
- un ardei, taiat in cuburi
- 50-70 g masline negre
- 200-250 branza Feta (sau telemea, taiata in cuburi)
- ulei de masline (5-6 linguri)
- 3 linguri zeama de lamaie (optional)
Mod de preparare:
Se prepara incredibil de usor 🙂 Incepeti prin a culege rosii coapte din gradina:
In continuare, pregatiti cutia cu Feta. In cazul meu, adusa, dupa cum v-am spus, „la pachet” :)))
Desfaceti minunatia si rupeti, cu pofta, o bucatica. Savurati-o!!! 😀
E absolut delicioasa!!!!!!!!!!
Asezati intr-un castron rosiile taiate, ceapa, castravetele, ardeiul si maslinele negre:
Adaugati uleiul de masline, cu care eu m-am laudat deja la tzatziki si amestecati usor…
Desfaceti sticla de vin rosu, ametitor de dulce!!!! Noi pe aceea pe care domnul Vasili ne-a „ambalat-o” frumos intr-o sticla de apa.
Asa am si ciocnit, acolo sus, cu totii, un pahar de „apa de masa” :))
Umpleti fara graba paharele de vin si savurati! Si vinul, si salata! 🙂
Noi am ramas cu gandul la vacanta si la oamenii deosebiti pe care am avut bucuria sa ii intalnim.. In cinstea lor am mai ciocnit o data paharele 😀
10 comentarii
🙂 Eu locuiesc de mai bine de 5 ani în golful Peloponez! Într-adevăr grecii mănâncă mai sănătos decât noi românii!
Super bun uleiul acela…si eu il cumpar de fiecare data…nu imi place altul:)
Of…toate mancarurile grecesti fie ele cat de simple imi provoaca nostalgii…am locuit 1 an in atena 🙂
Bravo pt ce faci Laura!
Hei, ai fost în Grecia? Unde? Apropo, se mai pune și mărar verde (dacă se poate să fie și sălbatic care e puțin mentolat și mai bine). Este într-adevăr delicioasă! Dacă scoți ceapa și pui fâșii de piept de pui fiert sau la grătar, e și mai grecească salata!!! 😀 Și eu locuiesc în Grecia!
minunata!
Imi place noul tau ,,Look” adica al blog-ului tau.Super.Pupicei
foarte buna….duminica placuta
Deasupra,pe branza se pune oregano,grecii spun rigani,asta ii da toata savoarea si o aroma imbietoare.
buna Laura se vede ca ai fost in Grecia…
It,s beautiful 🙂
It,s so delicious:)
Foarte potrivita pentru vremea asta iar vinul rosu completeaza perfect tabloul culinar.