Prajitura rapida cu visine

28 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16469″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Aceasta prajitura rapida cu visine ne-a cucerit inca de la prima degustare. Adica cu doar o seara inainte de a pleca la mare :D. E o prajitura cu adevarat delicioasa si nu se prepara deloc greu!!! O puteti face oricand, cu orice alte fructe, sau chiar cu visine din congelator, caci proaspete nu cred ca mai gasim pana la anu’ :))
Ingrediente pentru cca. 20 de bucati:
– 7oo g. visine
– 120 g. unt
– 125 g. zahar
– 3 oua mari
– 180 g. faina
– 70 g. amidon
– 2 lingurite praf de copt
– 1 praf de sare
– 1 lingurita coaja de lamaie (optional)
– 20 ml. rom sau suc de visine
– 2 linguri lapte sau vin rosu
Pana va explic mai pe larg ce trebuie sa faceti :P, va ademenesc cu aceste poze noi, sper eu, mult mai convingatoare:
[shashin type=”photo” id=”16470,16471,16473″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Mod de preparare:
Si incepem cu cateva poze cu visinii nostri roditori 😛
Se aleg si se spala visinele:

Se golesc de samburi:

Cuptorul se incinge la 180 grade C. (foc potrivit). Se tapeteaza o tava de aprox. 25 x 35cm. cu hartie de copt.
Cu ajutorul mixerului se bate untul impreuna cu zaharul pana se spumeaza (1 minut) si se inglobeaza pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Zaharul trebuie sa se dizolve complet.
Se amesteca faina cu amidonul (daca nu aveti, inlocuiti-l cu 50 g. faina), praful de sare (cat luati cu doua degete) si praful de copt si se cern impreuna. Se adauga lingura cu lingura din amestecul de faina in compozitia de oua, amestecand usor. Se inglobeaza apoi coaja de lamaie, romul sau sucul si laptele (ori vinul rosu).
Blatul se aseaza in tava pregatita, se niveleaza si se repartizeaza deasupra, uniform, visinele:

Se coace prajitura la cuptor cca. 35 de minute:

Se scoate apoi si, inainte de servire, se presara deasupra zahar praf:

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

28 comentarii

Ala 8 octombrie 2012 - 12:19

Suuuuper buna! Deja am facut-o de mai multe ori si de fiecare data e excelenta.
Nu am pus amidon pentru ca nu am avut, doar praf de copt, dar tot a iesit delicioasa.
Si varianta cu prune iese la fel de buna! 🙂
Multumim Laura pentru retetele excelente !

Raspunde
Georgeta Violeta 28 iunie 2012 - 12:30

Mi-am propus sa fac duminica de ziua tatalui meu prajitura ta cu visine. Arata foarte bine. Reteta mea are 200 gr. zahar si cautam o reteta buna, aspectuasa si cu mai putin zahar. Multumesc.

Raspunde
Anonymous 18 iunie 2012 - 13:43

Extraordinara prajitura!
Daca imi acceptati un mic sfat, eu cred ca daca fructele sunt tavalite prin faina inainte sa fiea adaugate in blat, blatul va devenii mai usor si mai pufos si fructele isi vor pastra integritatea si gustul mai pronuntat! Spor in tot ce faceti!

Raspunde
paradis 16 iunie 2012 - 22:14

Sevus Laura.
Multumesc pentru reteta. Am facut-o aseara si a iesit excelenta, iar ceea ce mi-a placut foarte mult a fost ca a durat foarte putin prepararea 🙂
Avand in vedere ca dimineata s-a terminat, am mai facut o tava :))

Weekend placut! :-*

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2012 - 22:04

Visinile se pun cu tot cu sîmburi?

Raspunde
Ioana 15 iunie 2012 - 17:55

Laura, imi poti spune te rog ce inaltime are tava? Se gasesc destul de greu si as vrea sa stiu cam dupa ce tavi ar trebui sa ma uit. Abia m-am apucat de gatit 🙂 sunt mai mult decat novice dar retetele tale sunt minunate si extrem de clare!! Felicitari si multumim!!

Raspunde
Laura 15 iunie 2012 - 20:35

Ioana draga, eu am facut-o in “cubul” meu norocos :P, si deja iesit din uz :))…de 24x24cm, dar daca nu ai asa ceva, nu-i bai…
Fa-o intr-una cu dimensiunile astea, aproximative: 30×40 cm sau 25×35 cm
Va iesi foarte bine, sint sigura 😉

P.S. Pofta!!!!!!!!!!!! 😀

Raspunde
Anonymous 14 iunie 2012 - 20:08

Daca lasi prajitura la cuptor 10 min si abia apoi pui visinele, ele se vor ingloba doar pe jumatatea lor in blat si isi vor pastra forma si aroma mult mai bine. Incearca. Eu asa o pregatesc mereu.

Raspunde
Carol 16 iunie 2011 - 21:20

Felicitari.
Mi-ai facut pofta de visine. Aici inca nu s-au copt. 🙁
O vara frumoasa si sanatate multa intregii tale familii.

Raspunde
leica 16 iunie 2011 - 13:38

Buna Laura,

in primul rand sunt foarte incantata de blogul tau, am incercat foarte multe retete care sunt delicoase. abia astept sa citesc noua reteta 😉
Painea cu ou, este si pentru mine o amintire din copilarie…mmmhh bun de tot. am sa o invat si pe bebelusa mea Maria sa savureze asa ceva. ma intrebam daca stii cumva reteta pentru prajitura Sumeghe…e nume unguresc nici nu stiu daca am scris-o corect. e o prajitura cu nuca si crema de ciocolata….prajitura copilariei mele. daca cumva stii te rog sa o postezi. chiar am pofta 🙂

te pup si concediu plin de soare la mare

Lavinia

Raspunde
iris2008 15 iunie 2012 - 19:15

azi am vazut ca ai cerut retzeta de Sumege-o am de la o prietena.blatul se face din spuma a 8 oua cu 400g.nuca macinata,400gzahar.Se coc 2 foi pe dosul tavi.crema se face din 8 galb cu 400g zahar,200g unt,250g margarina,2-3ling.cacao,1 vanilie-se fierbe la bain -marie.Se amesteca pina la racire.Ac.crema se pune intre cele 2 foi si deasupra.Se mai face un piscot din 4oua,care se da cu ceva gem,o foaie,crema,foaie,crema.Se mai face o glazura din 120g unt,120zahar,2ling cacao,2 ling faina,se amesteca linga foc pina este gata.Sper sa reusesti sa o faci si sa fie exact asa cum o facea mama ta

Raspunde
Nico 3 mai 2011 - 10:17

Arata foarte bine prajitura si as vrea sa o incerc insa unde sunt acum nu gasesc amidon…pot inlocui amidonul cu un alt ingredient? sau daca nu il folosesc deloc se intampla ceva? 🙂

Raspunde
birdutmasali 14 august 2010 - 23:32

dear laura

very beautiful and delicious pictures

Raspunde
Roxana 4 august 2010 - 14:39

Absolut delicioasa; am incercat-o aseara cu prune in loc de visine si abia ne-am abtinut sa n-o papam calda…cu siguranta o s-o repet, mai ales dupa ce mi-am auzit atatea laude. Am tinut neaparat sa le impart cu tine 🙂 Prajiturica arata excelent iar mirosul este irezistibil. Multumim de reteta, draga Laura.

Raspunde
Viviana 2 august 2010 - 19:41

Iti multumesc pentru raspuns. Din pacate nu gasesc o astfel de tava.
Nu mai stiu in ce magazine sa o mai caut.
Te pup

Raspunde
Anonymous 15 iunie 2012 - 20:19

Viviana,
am vazut recent la Auchan o tava pentru copt in genul celei pe care o are Laura, cauta si acolo poate ai mai mult noroc.

Raspunde
Fimère 2 august 2010 - 15:14

ce gâteau aux cerises doit être vraiment excellent en bouche
j’aime beaucoup la texture et la présentation
bonne journée

Raspunde
Amalia 2 august 2010 - 14:16

Draga Laura imi place mult noua infatisare a blogului tau! E fain tare pe aici!:) Prajiturica musai am sa o incerc (dupa post) si o voi face cu afine. Mersi, te sarut!
Off topic: eu cunosc o dna din Baia Mare care se ocupa cu Tupperware, iar tava ca a ta eu am gasit in Metro.

Raspunde
Carmen 2 august 2010 - 11:27

arata tare bine prajiturica asta 🙂
si noua infatisare e super!
pupici!

Raspunde
birdutmasali 2 august 2010 - 08:35

Hı laura 🙂

I like the taste of cherryand cakes …..
really great image.
I wish you a good week

Raspunde
Laura 1 august 2010 - 23:41

Viviana, draga mea, te rog din tot sufletul sa nu ma suspectezi de lucruri pe care in veci nu le-as putea face, si anume sa fiu partinitoare…ori cu vreun mesaj primit ori cu vreo persoana…
Eu sint atat de fericita atunci cand primesc cate o veste de la voi 🙂
Te rog sa nu te superi, asadar, pe mine, caci n-a fost cu intentie 🙂
Deci, daca te referi la vasele Tupperware, iti spun ca nu se pot achizitiona (am mai spus asta la posturile speciale cu retetele Tupperware) decat printr-un reprezentant, iar eu am pierdut, din pacate, orice legatura cu cei de acolo (in Baia Mare era o concesiune)
Iar daca te-ai referit la tava in care am copt prajitura, atunci iti spun ca o poti gasi linistita la orice mare magazin.
Iti multumesc pentru intelegere si te pup dulce tare, ca sa-ti treaca supararea, bine?! 😛

Raspunde
Laura 1 august 2010 - 22:24

Sara si Miki, sa va fie de bine!!! 🙂
Sint incantata ca v-am indulcit seara 😛
Pupici dulci!!!

Raspunde
Laura 1 august 2010 - 22:22

April, te pup!!! 🙂
…din pacate a fost savurata pe drum catre mare, hi, hi…dar te astept cu drag la o noua portie (mai am ceva visine prin conge :P)

Raspunde
Laura 1 august 2010 - 22:21

Sabina, ma bucur mult ca iti place noua hainuta a blogului 😛 …si prajitura as well :))
…pufoasa si savuroasa la maxim, mai ales daca adaugam si mai multe visine 😉

Raspunde
Viviana 1 august 2010 - 21:28

Buna,
Te-am rugat in nenumarate randuri, sa-mi spui cum pot face rost de o astfel de tava. De unde pot cumpara?
Probabil nu ai sa raspunzi nici de data asta.
Ti-am scris si pe e-mail.

Oricum, iti doresc numai bine.

Raspunde
Sara & Miki 1 august 2010 - 20:11

Frumoasa moua infatisare. Am servit si o prajitura. Pupik.

Raspunde
April 1 august 2010 - 19:30

M-ai lasat masca…si eu vreauuuu. Sperb arata!

Raspunde
Sabina 1 august 2010 - 19:14

mmm ce buna tre sa fie!!!
Imi place noua infatisare!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.