
Ingrediente pentru cca. 20 de bucati:
- 700 g visine
- 120 g unt
- 125 g zahar
- 3 oua mari
- 180 g faina
- 50 g amidon
- 2 lingurite praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie (optional)
- 20 ml rom sau suc de visine
- 2 linguri lapte sau vin rosu




Mod de preparare:

Le golim de samburi:

Incingem cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si tapetam o tava de aprox. 25 x 35cm cu hartie de copt.
Cu ajutorul mixerului, batem untul (moale, scos din timp din frigider) impreuna cu zaharul pana se spumeaza (1 minut); inglobam pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Zaharul trebuie sa se dizolve complet.
In continuare, amestecam faina cu amidonul (daca nu aveti, inlocuiti-l cu 30 g faina), praful de sare (cat luati cu doua degete) si praful de copt si le cernem impreuna.
Se adauga apoi lingura cu lingura din amestecul de faina in compozitia de oua, amestecand usor. Se inglobeaza coaja de lamaie, romul sau sucul si laptele (ori vinul rosu).
Blatul se aseaza in tava pregatita, se niveleaza si se repartizeaza deasupra, uniform, visinele:

Prajitura se lasa la copt cca. 30-35 de minute:


Se lasa sa se racoreasca si se scoate din forma (eu am folosit o forma cu inel detasabil).
Se feliaza cand s-a racit:

Inainte de servire se taie in bucati potrivite si se presara deasupra zahar praf:






28 comentarii
Suuuuper buna! Deja am facut-o de mai multe ori si de fiecare data e excelenta.
Nu am pus amidon pentru ca nu am avut, doar praf de copt, dar tot a iesit delicioasa.
Si varianta cu prune iese la fel de buna! 🙂
Multumim Laura pentru retetele excelente !
Mi-am propus sa fac duminica de ziua tatalui meu prajitura ta cu visine. Arata foarte bine. Reteta mea are 200 gr. zahar si cautam o reteta buna, aspectuasa si cu mai putin zahar. Multumesc.
Extraordinara prajitura!
Daca imi acceptati un mic sfat, eu cred ca daca fructele sunt tavalite prin faina inainte sa fiea adaugate in blat, blatul va devenii mai usor si mai pufos si fructele isi vor pastra integritatea si gustul mai pronuntat! Spor in tot ce faceti!
Sevus Laura.
Multumesc pentru reteta. Am facut-o aseara si a iesit excelenta, iar ceea ce mi-a placut foarte mult a fost ca a durat foarte putin prepararea 🙂
Avand in vedere ca dimineata s-a terminat, am mai facut o tava :))
Weekend placut! :-*
Visinile se pun cu tot cu sîmburi?
Laura, imi poti spune te rog ce inaltime are tava? Se gasesc destul de greu si as vrea sa stiu cam dupa ce tavi ar trebui sa ma uit. Abia m-am apucat de gatit 🙂 sunt mai mult decat novice dar retetele tale sunt minunate si extrem de clare!! Felicitari si multumim!!
Ioana draga, eu am facut-o in „cubul” meu norocos :P, si deja iesit din uz :))…de 24x24cm, dar daca nu ai asa ceva, nu-i bai…
Fa-o intr-una cu dimensiunile astea, aproximative: 30×40 cm sau 25×35 cm
Va iesi foarte bine, sint sigura 😉
P.S. Pofta!!!!!!!!!!!! 😀
Daca lasi prajitura la cuptor 10 min si abia apoi pui visinele, ele se vor ingloba doar pe jumatatea lor in blat si isi vor pastra forma si aroma mult mai bine. Incearca. Eu asa o pregatesc mereu.
Felicitari.
Mi-ai facut pofta de visine. Aici inca nu s-au copt. 🙁
O vara frumoasa si sanatate multa intregii tale familii.
Buna Laura,
in primul rand sunt foarte incantata de blogul tau, am incercat foarte multe retete care sunt delicoase. abia astept sa citesc noua reteta 😉
Painea cu ou, este si pentru mine o amintire din copilarie…mmmhh bun de tot. am sa o invat si pe bebelusa mea Maria sa savureze asa ceva. ma intrebam daca stii cumva reteta pentru prajitura Sumeghe…e nume unguresc nici nu stiu daca am scris-o corect. e o prajitura cu nuca si crema de ciocolata….prajitura copilariei mele. daca cumva stii te rog sa o postezi. chiar am pofta 🙂
te pup si concediu plin de soare la mare
Lavinia
azi am vazut ca ai cerut retzeta de Sumege-o am de la o prietena.blatul se face din spuma a 8 oua cu 400g.nuca macinata,400gzahar.Se coc 2 foi pe dosul tavi.crema se face din 8 galb cu 400g zahar,200g unt,250g margarina,2-3ling.cacao,1 vanilie-se fierbe la bain -marie.Se amesteca pina la racire.Ac.crema se pune intre cele 2 foi si deasupra.Se mai face un piscot din 4oua,care se da cu ceva gem,o foaie,crema,foaie,crema.Se mai face o glazura din 120g unt,120zahar,2ling cacao,2 ling faina,se amesteca linga foc pina este gata.Sper sa reusesti sa o faci si sa fie exact asa cum o facea mama ta
Arata foarte bine prajitura si as vrea sa o incerc insa unde sunt acum nu gasesc amidon…pot inlocui amidonul cu un alt ingredient? sau daca nu il folosesc deloc se intampla ceva? 🙂
dear laura
very beautiful and delicious pictures
Absolut delicioasa; am incercat-o aseara cu prune in loc de visine si abia ne-am abtinut sa n-o papam calda…cu siguranta o s-o repet, mai ales dupa ce mi-am auzit atatea laude. Am tinut neaparat sa le impart cu tine 🙂 Prajiturica arata excelent iar mirosul este irezistibil. Multumim de reteta, draga Laura.
Iti multumesc pentru raspuns. Din pacate nu gasesc o astfel de tava.
Nu mai stiu in ce magazine sa o mai caut.
Te pup
Viviana,
am vazut recent la Auchan o tava pentru copt in genul celei pe care o are Laura, cauta si acolo poate ai mai mult noroc.
ce gâteau aux cerises doit être vraiment excellent en bouche
j’aime beaucoup la texture et la présentation
bonne journée
Draga Laura imi place mult noua infatisare a blogului tau! E fain tare pe aici!:) Prajiturica musai am sa o incerc (dupa post) si o voi face cu afine. Mersi, te sarut!
Off topic: eu cunosc o dna din Baia Mare care se ocupa cu Tupperware, iar tava ca a ta eu am gasit in Metro.
arata tare bine prajiturica asta 🙂
si noua infatisare e super!
pupici!
Hı laura 🙂
I like the taste of cherryand cakes …..
really great image.
I wish you a good week
Viviana, draga mea, te rog din tot sufletul sa nu ma suspectezi de lucruri pe care in veci nu le-as putea face, si anume sa fiu partinitoare…ori cu vreun mesaj primit ori cu vreo persoana…
Eu sint atat de fericita atunci cand primesc cate o veste de la voi 🙂
Te rog sa nu te superi, asadar, pe mine, caci n-a fost cu intentie 🙂
Deci, daca te referi la vasele Tupperware, iti spun ca nu se pot achizitiona (am mai spus asta la posturile speciale cu retetele Tupperware) decat printr-un reprezentant, iar eu am pierdut, din pacate, orice legatura cu cei de acolo (in Baia Mare era o concesiune)
Iar daca te-ai referit la tava in care am copt prajitura, atunci iti spun ca o poti gasi linistita la orice mare magazin.
Iti multumesc pentru intelegere si te pup dulce tare, ca sa-ti treaca supararea, bine?! 😛
Sara si Miki, sa va fie de bine!!! 🙂
Sint incantata ca v-am indulcit seara 😛
Pupici dulci!!!
April, te pup!!! 🙂
…din pacate a fost savurata pe drum catre mare, hi, hi…dar te astept cu drag la o noua portie (mai am ceva visine prin conge :P)
Sabina, ma bucur mult ca iti place noua hainuta a blogului 😛 …si prajitura as well :))
…pufoasa si savuroasa la maxim, mai ales daca adaugam si mai multe visine 😉
Buna,
Te-am rugat in nenumarate randuri, sa-mi spui cum pot face rost de o astfel de tava. De unde pot cumpara?
Probabil nu ai sa raspunzi nici de data asta.
Ti-am scris si pe e-mail.
Oricum, iti doresc numai bine.
Frumoasa moua infatisare. Am servit si o prajitura. Pupik.
M-ai lasat masca…si eu vreauuuu. Sperb arata!
mmm ce buna tre sa fie!!!
Imi place noua infatisare!!!