Sos picant – ketchup

4 comentarii
Acest sos picant, acest ketchup facut in casa, e taaare bun si se face foarte usor!!! Il puteti folosi la ciorbe, tocanite, gulas sau chiar intins pe paine. E o tocana de legume ce nu trebuie sa va lipseasca din camara! O lingura din bunatatea asta va face diferenta 😀
Sa nu mai amintesc ca poate constitui o baza delicioasa pentru orice fel de pizza!!!!!!!!
Ingrediente:
  • 12 bucati ardei gras
  • 12 bucati gogosari
  • 4-6 bucati ardei iuti ( se scot semintele)
  • 1 litru bulion
  • 1 kg ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pahar ulei (250 ml)
  • 1 pahar mic cu otet (100 ml)
  • 1 pahar zahar (150 g)
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Legumele se macina, crude, si se pun la fiert impreuna cu celelalte ingrediente timp de aproximativ 2 ore.
Rezulta un sos picant si foarte gustos:

 

Pozele vechi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anonymous 26 aprilie 2012 - 15:35

delicios sosul, ce gramaj are paharul?Mari!

Raspunde
Laura 4 august 2010 - 11:54

Fetelor, ma bucur ca va face cu ochiul minunatia asta (desi are un titlu atat de neatragator :P)
…am pus compozitia in borcane curate si uscate (nu le stergeti cu prosopul ci le lasati sa se scurga bine, cu capul in jos :D) si-apoi, da, sterilizate la cuptor.
…iar de fiert am fiert totul vreo 2 ore…nu mai tin minte exact, ca anu’ asta inca nu am apucat sa o fac…

P.S. Borcanele se pot pune, bineinteles, sub paturi, nu poate sa le faca decat bine 😛

Raspunde
Mami 4 august 2010 - 09:58

Se sterilizeaza? Multumesc, daca imi raspunzi.

Raspunde
Anonymous 3 august 2010 - 09:09

Cam cit se fierbe? Se pun borcanele la pat cald sau se mai sterilizeaza? Multumesc.Blogul arata minunat,felicitari.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.