[shashin type=”photo” id=”16576″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Acest sos picant, acest ketchup facut in casa, e taaare bun si se face foarte usor!!! Il puteti folosi la ciorbe, tocanite, gulas sau chiar intins pe paine. O lingura din bunatatea asta va face diferenta ;). Sa nu mai amintesc ca poate constitui o baza delicioasa pentru orice fel de pizza!!!!!!!!!!!!
Ingrediente:
– 12 bucati ardei gras
– 12 bucati gogosari
– 4-6 bucati ardei iuti ( se scot semintele)
– 1 litru bulion
– 1 kg. ceapa
– sare, piper dupa gust
– 1 pahar ulei (250 ml.)
– 1 pahar mic cu otet (100 ml.)
– 1 pahar zahar (150 g.)
– 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Legumele se macina, crude, si se pun la fiert impreuna cu celelalte ingrediente timp de aproximativ 2 ore.
Rezulta un sos picant si foarte gustos:
[shashin type=”photo” id=”16577,16578″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Pozele vechi 🙂
10 comentarii
delicios sosul, ce gramaj are paharul?Mari!
Fetelor, ma bucur ca va face cu ochiul minunatia asta (desi are un titlu atat de neatragator :P)
…am pus compozitia in borcane curate si uscate (nu le stergeti cu prosopul ci le lasati sa se scurga bine, cu capul in jos :D) si-apoi, da, sterilizate la cuptor.
…iar de fiert am fiert totul vreo 2 ore…nu mai tin minte exact, ca anu’ asta inca nu am apucat sa o fac…
P.S. Borcanele se pot pune, bineinteles, sub paturi, nu poate sa le faca decat bine 😛
Se sterilizeaza? Multumesc, daca imi raspunzi.
Cam cit se fierbe? Se pun borcanele la pat cald sau se mai sterilizeaza? Multumesc.Blogul arata minunat,felicitari.