2,6K

Acest sos picant, acest ketchup facut in casa, e taaare bun si se face foarte usor!!! Il puteti folosi la ciorbe, tocanite, gulas sau chiar intins pe paine. E o tocana de legume ce nu trebuie sa va lipseasca din camara! O lingura din bunatatea asta va face diferenta 😀
Sa nu mai amintesc ca poate constitui o baza delicioasa pentru orice fel de pizza!!!!!!!!
Ingrediente:
- 12 bucati ardei gras
- 12 bucati gogosari
- 4-6 bucati ardei iuti ( se scot semintele)
- 1 litru bulion
- 1 kg ceapa
- sare, piper dupa gust
- 1 pahar ulei (250 ml)
- 1 pahar mic cu otet (100 ml)
- 1 pahar zahar (150 g)
- 1 foaie dafin
Mod de preparare:
Legumele se macina, crude, si se pun la fiert impreuna cu celelalte ingrediente timp de aproximativ 2 ore.
Rezulta un sos picant si foarte gustos:
Pozele vechi 🙂
4 comentarii
delicios sosul, ce gramaj are paharul?Mari!
Fetelor, ma bucur ca va face cu ochiul minunatia asta (desi are un titlu atat de neatragator :P)
…am pus compozitia in borcane curate si uscate (nu le stergeti cu prosopul ci le lasati sa se scurga bine, cu capul in jos :D) si-apoi, da, sterilizate la cuptor.
…iar de fiert am fiert totul vreo 2 ore…nu mai tin minte exact, ca anu’ asta inca nu am apucat sa o fac…
P.S. Borcanele se pot pune, bineinteles, sub paturi, nu poate sa le faca decat bine 😛
Se sterilizeaza? Multumesc, daca imi raspunzi.
Cam cit se fierbe? Se pun borcanele la pat cald sau se mai sterilizeaza? Multumesc.Blogul arata minunat,felicitari.