Sos picant – ketchup

4 comentarii
Acest sos picant, acest ketchup facut in casa, e taaare bun si se face foarte usor!!! Il puteti folosi la ciorbe, tocanite, gulas sau chiar intins pe paine. E o tocana de legume ce nu trebuie sa va lipseasca din camara! O lingura din bunatatea asta va face diferenta 😀
Sa nu mai amintesc ca poate constitui o baza delicioasa pentru orice fel de pizza!!!!!!!!
Ingrediente:
  • 12 bucati ardei gras
  • 12 bucati gogosari
  • 4-6 bucati ardei iuti ( se scot semintele)
  • 1 litru bulion
  • 1 kg ceapa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pahar ulei (250 ml)
  • 1 pahar mic cu otet (100 ml)
  • 1 pahar zahar (150 g)
  • 1 foaie dafin

 

Mod de preparare:

Legumele se macina, crude, si se pun la fiert impreuna cu celelalte ingrediente timp de aproximativ 2 ore.
Rezulta un sos picant si foarte gustos:

 

Pozele vechi 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Anonymous 26 aprilie 2012 - 15:35

delicios sosul, ce gramaj are paharul?Mari!

Raspunde
Laura 4 august 2010 - 11:54

Fetelor, ma bucur ca va face cu ochiul minunatia asta (desi are un titlu atat de neatragator :P)
…am pus compozitia in borcane curate si uscate (nu le stergeti cu prosopul ci le lasati sa se scurga bine, cu capul in jos :D) si-apoi, da, sterilizate la cuptor.
…iar de fiert am fiert totul vreo 2 ore…nu mai tin minte exact, ca anu’ asta inca nu am apucat sa o fac…

P.S. Borcanele se pot pune, bineinteles, sub paturi, nu poate sa le faca decat bine 😛

Raspunde
Mami 4 august 2010 - 09:58

Se sterilizeaza? Multumesc, daca imi raspunzi.

Raspunde
Anonymous 3 august 2010 - 09:09

Cam cit se fierbe? Se pun borcanele la pat cald sau se mai sterilizeaza? Multumesc.Blogul arata minunat,felicitari.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.