Reteta asta de ciuperci marinate o am de la prietena mamei (tanti Neli, va pupam!!!!!!!)
Si reteta, si ciupercile :D. Si e pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa!
Voi folosi o parte din ele la o salata minunata de pui cu ciuperci, iar restul le vom savura cu placere langa o friptura sau „ceva bun” de post!!!
Ingrediente (3 borcane de 400g):
- 1 kg ciuperci (champignon, pleurotus, etc.)
- 2, 3 catei de usturoi (mici)
- 2 foi de dafin
- boabe de piper
- boabe de mustar
Saramura:
- 600 ml apa
- 1 lingura sare
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Faceti mai intai saramura, punand apa cu sarea si zeama de lamaie la fiert timp de 5 minute.
Taiati ciupercile in felii potrivite si adaugati-le in saramura. Lasati la fiert inca 5 minute, scoateti-le apoi afara si puneti-le in strecuratoare, la scurs.
Asezati ciupercile in borcane cu boabe de piper (nu multe, 3-4 intr-un borcan), boabe de mustar (astea-s mai mici, deci merg si 10-12:P), foi de dafin (daca foaia de dafin e mare, o rupeti in doua, si folositi la un borcan numai o jumatate).
Puneti cate un usturoi mic in fiecare borcan si turnati saramura fierbinte.
La final, se inchid borcanele cu capace ermetice si se pun sub paturi pana a doua zi.
Sfat: Se poate folosi otet in loc de zeama de lamaie (2-3 linguri) iar la cantitati mai mari se pun 2 aspirine pisate in saramura fierbinte.
1 comentarii
dupa cat timp se pot manca ?