Ciuperci marinate

1 comentarii

Reteta asta de ciuperci marinate o am de la prietena mamei (tanti Neli, va pupam!!!!!!!)

Si reteta, si ciupercile :D. Si e pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa!

Voi folosi o parte din ele la o salata minunata de pui cu ciuperci, iar restul le vom savura cu placere langa o friptura sau „ceva bun” de post!!!

 

Ingrediente (3 borcane de 400g):

  • 1 kg ciuperci (champignon, pleurotus, etc.)
  • 2, 3 catei de usturoi (mici)
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper
  • boabe de mustar
Saramura:
  • 600 ml apa
  • 1 lingura sare
  • zeama de la o lamaie

 

 

Mod de preparare:

Faceti mai intai saramura, punand apa cu sarea si zeama de lamaie la fiert timp de 5 minute.

Taiati ciupercile in felii potrivite si adaugati-le in saramura. Lasati la fiert inca 5 minute, scoateti-le apoi afara si puneti-le in strecuratoare, la scurs.

Asezati ciupercile in borcane cu boabe de piper (nu multe, 3-4 intr-un borcan), boabe de mustar (astea-s mai mici, deci merg si 10-12:P), foi de dafin (daca foaia de dafin e mare, o rupeti in doua, si folositi la un borcan numai o jumatate).

Puneti cate un usturoi mic in fiecare borcan si turnati saramura fierbinte.

La final, se inchid borcanele cu capace ermetice si se pun sub paturi pana a doua zi.

Sfat: Se poate folosi otet in loc de zeama de lamaie (2-3 linguri) iar la cantitati mai mari se pun 2 aspirine pisate in saramura fierbinte.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

1 comentarii

anca 25 ianuarie 2014 - 11:35

dupa cat timp se pot manca ?

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.