[shashin type=”photo” id=”15629″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Reteta asta de ciuperci marinate o am de la prietena mamei (tanti Neli, va pupam!!!!!!!). Si reteta, si ciupercile :D. Si e pe cat de simpla, pe-atat de gustoasa.
Voi folosi o parte din ele la o salata minunata de pui cu ciuperci, iar restul le vom savura cu placere langa o friptura sau „ceva bun” de post!!!
Ingrediente (3 borcane de 400g):
– 1 kg. ciuperci (champignon, pleurotus, etc.)
– 2, 3 catei de usturoi (mici)
– 2 foi de dafin
– boabe de piper
– boabe de mustar
Saramura:
– 600 ml. apa
– 1 lingura sare
– zeama de la o lamaie
Mod de preparare:
Se face saramura, punand apa cu sarea si zeama de lamaie la fiert timp de 5 minute. Se taie ciupercile in felii potrivite si se adauga in saramura. Se lasa la fiert inca 5 minute. Se scot apoi afara si se pun in strecuratoare.
Se aseaza in borcane cu boabe de piper (nu multe, 3-4 intr-un borcan), boabe de mustar (astea-s mai mici, deci merg si 10-12:P), foi de dafin (daca foaia de dafin e mare, o rupeti in doua, si folositi la un borcan numai o jumatate). Se pune cate un usturoi mic in fiecare borcan si se toarna saramura fierbinte. Se inchid borcanele cu capace ermetice si se pun sub paturi pana a doua zi.
[shashin type=”photo” id=”15630,15631″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sfat: Se poate folosi otet in loc de zeama de lamaie (2-3 linguri) iar la cantitati mai mari se pun 2 aspirine pisate in saramura fierbinte.
1 comentarii
dupa cat timp se pot manca ?