Compot de kiwi

0 comentarii
[shashin type=”photo” id=”16792″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Retete de compot am multe pe blog: compot de mere, de pere, de prune…pana si de corcoduse :P, dar compot de kiwi, pana acum,  nu. Este neasteptat de bun!!!!!!!
Il puteti savura asa cum e, sau il puteti folosi la aceasta rulada cu kiwi, usoara si racoritoare.

 

Ingrediente:

– 1 kg. kiwi
– 700 ml. apa
– 200 g. zahar (50 g/ borcan)

 

Mod de preparare:

Se curata kiwi de coaja, apoi se trec sub un jet de apa rece (pentru a indeparta puful).
Se taie felii care se aseaza in borcane; deasupra se pune zaharul. Apoi se toarna apa.
Borcanele se inchid (cu capace cu filet), apoi se introduc intr-o oala in care se pune atata apa cat sa acopere borcanele.
Se pun la fiert. In momentul in care apa incepe usor sa clocoteasca, se mai lasa 25-30(max.) minute pe foc apoi se scot borcanele din apa fierbinte si se acopera(cu o patura/prosoape,etc)
Se lasa asa pana se racesc complet.

[shashin type=”photo” id=”16793,16794,16795,16796,16797,16798″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Retete preluata de la Maya
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.