Compot de corcoduse rosii

8 comentarii
[shashin type=”photo” id=”17315″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Na, la asta sint sigura ca nu v-ati mai gandit, ca voi face si compot de corcoduse :))
Dar am facut, pentru ca bucatarul maniac m-a ispitit! (dau vina pe el :P)…si a iesit suuuper-fain si racoritor!!!
La anu’ fac mai multe borcane…din fiecare “preparat” cu corcoduse pe care l-am facut anul asta.
Ingrediente:

– corcoduse rosii sau galbene
– zahar
– apa

Mod de preparare:

Se spala corcodusele, se curata de codite; pentru compot este bine sa nu fie perfect coapte si este obligatoriu sa nu fie stricate sau lovite, ne spune bucatarul 😛

Corcodusele se pun in borcane foarte bine spalate. Se adauga zahar si apa sa le acopere…dar sa nu puneti cum am pus eu, zaharul la fundul borcanului, pentru ca acolo se va cimenta 😀
…v-ati prins ca e prima oara cand fac compot “la borcan”?! …sper ca nu! :)))
[shashin type=”photo” id=”17316,17317″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Borcanele se pun intr-o tava cu apa pe fundul careia se pune un prosop:
[shashin type=”photo” id=”17318″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
…dupa care se introduc la cuptor la foc mic.
Aveti grija la prosop!!! …adica sa nu-l lasati sa “curga” pe dinafara, asa cum am facut eu.
[shashin type=”photo” id=”17319″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Compotul e gata cand zaharul s-a topit si de pe fundul borcanul spre capac incep sa se ridice bule de aer. Se pot fierbe si pe aragaz dupa aceeasi metoda dar dureaza mai mult.
[shashin type=”photo” id=”17320,17321″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Si, ca de obicei, am scos la lumina o “mostra”…pentru voi!
[shashin type=”photo” id=”17322″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sper s-o gasiti “delicious” 🙂
[shashin type=”photo” id=”17323″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Reteta preluata de la bucatarul maniac

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

8 comentarii

alina 10 iulie 2009 - 03:47

Mi le-or strange ei, Laura draga, numa ca pot sa le gust sau prepar doar in Ro! Mi-e teama ca australienii au reguli dure la vama – nu primesc de nici o culoare produse de origine biologica. 🙂 Pana gasesc o umbra de corcodusa, aici sau inapoi acasa (desi casa mea-i, de-acum, aici), ma bucur la imaginile de la tine, cu miros de amintire draga. 🙂

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 14:40

Alina, bine-ai venit!!! 🙂
Wow, din Australia pan-aici! 😛 …sint incantata ca ma urmaresti si te astept cu drag, oricand!
Daca ai gasi corcoduse pe undeva, ar fi excelent…dar daca nu si nu, la anu’ ar trebui sa dai veste-n tara 😛 …sa iti stranga cei de acasa un cos maaaare, hi, hi…
Te pup!!!

Raspunde
Laura 9 iulie 2009 - 14:36

Bucataras, ce bucurie mare mi-ai facut!!! …si pentru ca iti place compotul dar mai mult pentru ca-ti place foisorul nostru, pe care si eu il iubesc cu patima 😛 …si pe care credeam ca nu-l va observa nimeni…

Raspunde
alina 9 iulie 2009 - 05:35

Laura, te citesc demult, cu mare placere, acum cu corcodusele astea mi-ai adus aminte de copilarie … multumesc! 🙂 Aici n-am vazut corcodusi, desi posibil sa existe, tare m-as mai bucura.
Pupici cu drag din Australia!

Raspunde
Bucataras 9 iulie 2009 - 00:39

Immm, senzational, vara … rece … dar ce-mi place si foisorul tau :)))

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 19:51

Gabi, esti totala!!!!!!!!!!! 😛
Sint super-happy ca-ti plac borcanasele mele cu compot!
Te-as servi cu mare placere cu o portie 😉

Raspunde
Gabriella 8 iulie 2009 - 19:14

ooooo daaaaa!
ma omori doamna!
superb!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.