Suc de corcoduse…la camara

4 comentarii
Daca tot am incercat varianta corcoduselor varate la congelator 😀 , m-am gandit ca n-ar strica sa-ncerc si varianta „fresh”, adica un suc de corcoduse la camara, muza, fiindu-mi de data asta, draguta de Ina! 🙂

Varianta ei este „extrasa” din savoarea corcoduselor verzi dar cum eu doar din alea rosii am, am incercat si asa…si nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca a iesit ceva extraordinar!!!
Sa nu va lasati pacaliti de culoarea rosie, apetisanta, ce parca te duce cu gandul la un suc dulce…e foarte acru rezultatul!!!!!! 😛

Reteta e una extrem de simpla, dupa cum va veti convinge imediat!

 

Ingrediente:

  • 500-600 g corcoduse rosii sau verzi
  • apa

 

Mod de preparare:

…cu copy/paste de la Ina:P

Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm deasupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
Se scot apoi cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.

Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa).
Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.

Se pastreaza in camara. Este ideal pentru acrirea ciorbelor.

La pozat, in pavilion, .intr-o zi obisnuita de baie :))

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

4 comentarii

Laura 8 iulie 2009 - 19:48

Esti tare scumpa, Nati, multumesc frumos de urari si cuvintele frumoase!!! 🙂
…nici eu nu am mai auzit de asa ceva, pana cand mi s-au „copt” corcodusii, moment in care pornit la vanatoare de retete… 😛

…cat despre vacanta, am sa vin cu poze, la sf. lunii, promit! 😉
Pupici!!!

Raspunde
Nati - lia 8 iulie 2009 - 18:00

Eu personal nu am mai auzit de suc de corcoduse pt. iarna dar omul cat traieste invata. Imi place bloggul tau si am sa te vizitez mereu. Va doresc o vacanta frumoasa cu zile insorite. Va pup

Raspunde
Laura 8 iulie 2009 - 17:40

Eu pup mai tare!!! 😀
…daaa, am folosit la maxim roadele bietilor pomisori, hi, hi…si mai am inca 2 retete cu corcoduse, pe care vreau sa le postez cat de curand, pentru ca peste cateva zile plecam la mare!!!!!!!!!!! :))
Manie pana la capat, nu?! 😛

Raspunde
Ina 8 iulie 2009 - 17:33

Ai dat in mania corcoduselor 😛 Nu m-am gandit ca as putea face suc si din corcoduse coapte si sa fie la fel de acru! Interesant! Mersi ca ai incercat! Pup!

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.