
Varianta ei este „extrasa” din savoarea corcoduselor verzi dar cum eu doar din alea rosii am, am incercat si asa…si nu mica mi-a fost surpriza sa vad ca a iesit ceva extraordinar!!!
Sa nu va lasati pacaliti de culoarea rosie, apetisanta, ce parca te duce cu gandul la un suc dulce…e foarte acru rezultatul!!!!!! 😛
Reteta e una extrem de simpla, dupa cum va veti convinge imediat!
Ingrediente:
- 500-600 g corcoduse rosii sau verzi
- apa
Mod de preparare:
…cu copy/paste de la Ina:P
Corcodusele se spala si se pun intr-o oala. Se acopera cu apa pret de 15 cm deasupra lor si se dau la fiert. Sunt gata atunci cand crapa si sunt foarte moi.
Se scot apoi cu o paleta si se pun intr-o strecuratoare, deasupra unui bol. Cu o lingura de lemn se paseaza bine, pana cand nu mai ramane pulpa pe samburi.
Samburii se arunca iar lichidul ramas se amesteca cu apa in care au fiert fructele (aceasta nu trebuie sa fie multa de 1/4 din cantitatea de pulpa). Amestecul se pune din nou pe foc pt a da 2-3 clocote.
Se toarna in sticle sterilizate si se acopera cu paturi groase, pentru a se raci treptat.
Se pastreaza in camara. Este ideal pentru acrirea ciorbelor.
La pozat, in pavilion, .intr-o zi obisnuita de baie :))
4 comentarii
Esti tare scumpa, Nati, multumesc frumos de urari si cuvintele frumoase!!! 🙂
…nici eu nu am mai auzit de asa ceva, pana cand mi s-au „copt” corcodusii, moment in care pornit la vanatoare de retete… 😛
…cat despre vacanta, am sa vin cu poze, la sf. lunii, promit! 😉
Pupici!!!
Eu personal nu am mai auzit de suc de corcoduse pt. iarna dar omul cat traieste invata. Imi place bloggul tau si am sa te vizitez mereu. Va doresc o vacanta frumoasa cu zile insorite. Va pup
Eu pup mai tare!!! 😀
…daaa, am folosit la maxim roadele bietilor pomisori, hi, hi…si mai am inca 2 retete cu corcoduse, pe care vreau sa le postez cat de curand, pentru ca peste cateva zile plecam la mare!!!!!!!!!!! :))
Manie pana la capat, nu?! 😛
Ai dat in mania corcoduselor 😛 Nu m-am gandit ca as putea face suc si din corcoduse coapte si sa fie la fel de acru! Interesant! Mersi ca ai incercat! Pup!