Pasta de ardei

1 comentarii

Am promis acum cateva zile ca va aduc o pasta de ardei grozava si desi, iata, am intarziat putin, veti vedea ca a meritat asteptarea! Nu se face greu deloc si e foooarte gustoasa!!! E putin mai diferita decat aceasta: Pasta de ardei cu rosii in sensul ca e mult mai simpla. Nu are ceapa si nici rosii, dar e perfecta, cu gust intens de-ardei!

Folositi-o cu spor la pizza, ciorbe, tocanite, sau unde vreti voi sa aduceti un plus de aroma retetei!!!!

 

Ingrediente:

  • 3 kg ardei capia rosii
  • 2 kg gogosari
  • 500 ml ulei
  • 5 linguri sare

Mod de preparare:

Se spala ardeii si gogosarii , se curata de seminte si cotoare si se lasa la scurs. Se taie in bucati potrivite si se dau prin masina de tocat. Uleiul se incalzeste si se adauga ardeii si gogosarii tocati si sarea. Se fierbe la foc mic pana scade foarte bine (cca. 2 ore). Se amesteca mai des catre finalul fierberii. Se toarna apoi in borcane care se introduc in cuptorul incalzit dinainte pana se formeaza o crusta deasupra. Se inchid imediat dupa ce s-au scos din cuptor. Se tin in paturi pana se racesc (1-2 zile).

Mie mi-au iesit 10 borcane de 400 g, ceea ce-mi pare foarte putin, acum dupa ce am aflat cat e de buna!!!!!! 😀

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.