
Ingrediente:
- 1,500 kg vinete coapte
- 1 kg ardei gras
- 1 kg gogosari
- 1,200 kg ceapa
- 1 kg mere acrisoare
- 1 kg telina
- 200-300 g morcovi
- 1 litru bulion gros sau pasta de rosii
- 1 litru ulei
- sare
Mod de preparare:
Telina si morcovii se rad si se calesc in 250 ml ulei.
Ceapa se toaca, merele se curata si se taie cubulete; se calesc in impreuna in 250 ml ulei.
Ardeii si gogosarii, curatati de cotoare si seminte, se toaca si se calesc in 250 ml ulei.
Din vinetele coapte se face o salata cu 100 ml ulei (se toaca vinetele sau se dau prin masina de tocat).
Cand toate s-au racit, dupa ce au fost fierte separat, ca si la zacusca de ciuperci, se pun intr-un vas mare, cu pasta de rosii/bulion si un pahar de apa. Se omogenizeaza, se adauga sare dupa gust si restul de ulei. Se da la cuptor, la foc mic, sa fiarba. Cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, este gata 🙂
Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic. Se pot steriliza in cuptor, la foc mic, timp de 30 de minute, daca faceti o cantitate mai mare.
3 comentarii
nice blog ….
tii,ce combinatie !pe langa telina si mere, si vinete ! de incercat
ce combinatie interesanta!!!!!