Zacusca de telina si mere

3 comentarii
Zacusca asta de telina cu mere mi-a intrecut toate asteptarile!!!!!  Si desi a fost ultima zacusca din anul asta, s-a oglindit perfect in dictonul “cei din urma vor fi cei dintai” 😛
Tare m-as bucura daca ati reusi s-o faceti!!!

Ingrediente:

  • 1,500 kg vinete coapte
  • 1 kg ardei gras
  • 1 kg gogosari
  • 1,200 kg ceapa
  • 1 kg mere acrisoare
  • 1 kg telina
  • 200-300 g morcovi
  • 1 litru bulion gros sau pasta de rosii
  • 1 litru ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Telina si morcovii se rad si se calesc in 250 ml ulei.

Ceapa se toaca, merele se curata si se taie cubulete; se calesc in impreuna in 250 ml ulei.

Ardeii si gogosarii, curatati de cotoare si seminte, se toaca si se calesc in 250 ml ulei.

Din vinetele coapte se face o salata cu 100 ml ulei (se toaca vinetele sau se dau prin masina de tocat).

Cand toate s-au racit, dupa ce au fost fierte separat, ca si la zacusca de ciuperci, se pun intr-un vas mare, cu pasta de rosii/bulion si un pahar de apa. Se omogenizeaza, se adauga sare dupa gust si restul de ulei. Se da la cuptor, la foc mic, sa fiarba. Cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la suprafata, este gata 🙂

Zacusca se pune in borcane care se inchid ermetic. Se pot steriliza in cuptor, la foc mic, timp de 30 de minute, daca faceti o cantitate mai mare.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

3 comentarii

prita 20 noiembrie 2011 - 02:05

nice blog ….

Raspunde
pansy 13 noiembrie 2011 - 18:21

tii,ce combinatie !pe langa telina si mere, si vinete ! de incercat

Raspunde
Oana 12 noiembrie 2011 - 20:48

ce combinatie interesanta!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.