Voiam initial sa va impartasesc reteta de sfecla rosie la borcan, dar am ales sa va arat prima data salata de sfecla rosie cu hrean, pentru ca o adoooor!!!!
Si pentru ca voi sa va puteti valorifica, o parte, din colectia de hrean in otet, pe care tocmai v-am dezvaluit-o si cu care sigur v-am facut pofta!!! 😛
O salata de care ne bucuram cu totii, oricand :))
Ingrediente:
- 3, 4 sfecle rosii, mici (inchise la culoare)
- 2 linguri hrean in otet
- 4 linguri ulei (de masline)
- 1 lingurita seminte de chimen (optional)
- sare, dupa gust
Mod de preparare:
Varianta (mai) rapida ar fi: se spala sfeclele si se fierb pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au racit, se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu hreanul ras, uleiul si sarea. Dupa gust. Si seminte de chimen, tot dupa gust, sau deloc 😛
Varianta (mai) dulce si-aromata, spune asa: spalati sfeclele si puneti-le la copt, la foc potrivit, pentru cca. 1 ora (daca sfeclele sunt mari, le lasati mai mult). Lasati-le sa se raceasca, si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete sau dati-le pe razatoarea mare si amestecati-le cu hrean, ulei si sare, ca mai sus 🙂
Sfat: Daca nu aveti hrean in otet, folositi 1 radacina de hrean (mare), proaspat rasa si adaugati 2, 3 linguri de otet de vin sau otet de mere (ori otet balsamic).
3 comentarii
Acum fac. Am hrean la borcan dar sigur iese super și cu el. Mulțumesc Laura, totdeauna ma întorc la rețetele tale ca să simt ca mâncarea e ca acasă.
eu nu pun ulei in salata de sfecla cu hrean ci numai hrean ras si otet de mere si bineinteles sare !
Arata bine !