Salata de sfecla rosie cu hrean

2 comentarii

Voiam initial sa va impartasesc reteta de sfecla rosie la borcan, dar am ales sa va arat prima data salata de sfecla rosie cu hrean, pentru ca o adoooor!!!! 😀   Si pentru ca voi sa va puteti valorifica, o parte, din colectia de hrean in otet, pe care tocmai v-am dezvaluit-o si cu care sigur v-am facut pofta!!! 😛

 

Ingrediente:

  • 3, 4 sfecle rosii, mici (inchise la culoare)
  • 2 linguri hrean in otet
  • 4 linguri ulei (de masline)
  • 1 lingurita seminte de chimen (optional)
  • sare, dupa gust

 

Mod de preparare:

Varianta (mai) rapida ar fi: se spala sfeclele si se fierb pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au racit, se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu hreanul ras, uleiul si sarea. Dupa gust. Si seminte de chimen, tot dupa gust, sau deloc 😛

Varianta (mai) dulce si-aromata, spune asa: spalati sfeclele si puneti-le la copt, la foc potrivit, pentru cca. 1 ora (daca sfeclele sint mari, le lasati mai mult). Lasati-le sa se raceasca, si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete sau dati-le pe razatoarea mare si amestecati-le cu hrean, ulei si sare, ca mai sus 🙂

 

Sfat: Daca nu aveti hrean in otet, folositi 1 radacina de hrean (mare), proaspat rasa si adaugati 2, 3 linguri de otet de vin sau otet de mere (ori otet balsamic).

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

diana 22 noiembrie 2014 - 14:44

eu nu pun ulei in salata de sfecla cu hrean ci numai hrean ras si otet de mere si bineinteles sare !

Raspunde
szasz sebes paul 13 octombrie 2013 - 21:41

Arata bine !

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.