Print Friendly
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

 

 

Nu am pus pana acum hrean in otet pe iarna, dar cum ne tot speriem de prepararea lui ad-hoc (curatatul si raderea lui nu e pentru cei slabi :D) si ii apreciem prezenta in diverse preparate (nici nu ma ating de salata de sfecla rosie daca nu are hrean!!!), l-am facut, ca sa-l am mai la indemana. Mie, una, imi place simplu, adica doar hrean ras si otet, pentru ca de la reteta asta “de baza” pot mai apoi crea alte retete delicioase, pe care promit sa le impartasesc cu voi, dar mai e o varianta de hrean conservat pentru iarna, cu mar si apa fiarta cu otet. Sper sa revin si cu ea cat de curand…

Nu am cantitati fixe, fiindca modul de preparare e foarte usor. Cititi mai jos 😛

 

Ingrediente:

– radacini de hrean

– otet

 

Mod de preparare:

Se curata hreanul (radacina) si se rade pe razatoarea mica. Se aseaza in borcane, fara sa se apese, si se acopera cu otet (puteti folosi otet de mere, daca va place). Se inchid capacele si se depoziteaza in camara. Dupa ce deschideti borcanul, pastrati-l, cu capac, in frigider, pentru a nu i se risipi aroma intepatoare 😛

 

 

Sfat: Daca vreti sa-i mai taiati putin din tarie, adaugati sare si zahar. Dupa gust 🙂

Tags:
  • Marilena

    Laura, eu tot anul asta am facut hrean in otet dar l-am bagat la robot si m-am scutit de lacrimi. Ustura putin cand deschizi capacul robotului dar incomparabil cu operatiunea de ras hreanul. Asta mi se pare masochism curat 😀

    • Starsteel Sport

      ai nevoie de 2 scule pt. a face opertaiunea simpla…..un cutit de legume, cel in forma de T, si un robot de bucatarie sau un maruntitor de legume electric din acela ca un simplu vas. Tocmai am “aranjat” 2 kg de hrean in maxim o ora.

  • Ena Blaha

    Cand radeti hreanul, faceti acest lucru pe o farfurie intinsa, aseyata pe marginea plitei fierbinti sau pe un ochi rece al aragazului si cu ochiul invecinta aprins cel putin la economic. O alta varianta, daca este iarna si ger afara, radeti hreanul pe balcun sau in curte. Uleiurile volatile care ne irita ochii si caile respiratorii se vor volatiliza fara sa ne supere. Traiasca hreanul !