Zucchini umpluti cu carne

0 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15313″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Zucchinii sau dovleceii umpluti cu carne si cascaval trebuie sa fie pe placul tuturor!!!!! 😛

 

Ingrediente:

– 500 g carne macinata (porc + vita)
– 1 ceapa
– 2-3 catei de usturoi
– 6 zucchini sau dovlecei tinerei, subtirei 😛
– 1 doza de rosii
– ulei de masline
– sare, piper negru
– frunze de busuioc
– ramurele tinere de oregano
– 200 g cascaval (Gouda)

Mod de preparare:

Se toaca ceapa si usturoiul si se pun la calit in putin ulei de masline. Cand ceapa e transparenta, se adauga carnea macinata. Se amesteca in timp ce se prajeste.
Cand carnea e rumena, adaugati rosiile, frunzele de busuioc si ramurelele de oregano; amestecati si lasati sa fiarba putin, pana se ingroasa sosul. Sarati si piperati dupa gust.
Intre timp, pregatiti zucchini, care se spala, li se taie coada si se taie in jumatate pe lungime. Scoateti cu o lingurita miezul. Miezul se toaca si se pune la prajit, intr-o tigaie cu o lingurita de ulei de masline, pana devin aurii. Sarati si piperati dupa gust. Se adauga sosul de carne cu rosii; se amesteca si se mai lasa 1-2 minute pe foc.

Pregatiti o tava de copt si tapetati-o cu hartie de copt. Se umplu zucchini si se presara cascavalul ras deasupra; se dau la cuptor la 170° C (foc moderat) timp de 20-30 minute. Sint gustosi si calzi si reci:

[shashin type=”photo” id=”15312″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Pozele vechi 🙂
Reteta preluata de la Afrodite
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.