
Ingrediente:
– 1 conopida de marime medie
– 1 ceasca de maioneza de post
– 3, 4 catei de usturoi sau o ceapa
Mod de preparare:
Se spala conopida si se fierbe in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza (in loc de usturoi puteti folosi o ceapa taiata marunt). Se marunteste conopida cu cutitul sau, daca vreti s-o faceti pasta, cu mixerul vertical. Se amesteca apoi cu sosul de maioneza si usturoi si se aseaza in salatiera, pe-un pat de salata verde sau se unge pe paine (prajita).
Se garniseste cu marar, patrunjel sau numai cu masline.
…neaparat negre 🙂
E delicioasa cu rosii coapte (din gradina 😛 )
Reteta preluata din cartea „Mancaruri isi dulciuri de post” -Garoafa Coman
14 comentarii
se poate adauga si putin brocoli (fiert usor in apa cu sare si maruntit cu furculita) pentru culoare si gust.Doar o parere.
Laura, retetele tale sint aspectoase si cu gust de casa.
testata, super delicioasa intr-adevar! m-ai convins cu salata asta minunata ca nu e chiar atat de greu sa tii post.
Delicioasa Salata de Conopida.Nu m-as fi gandit niciodata ca o maioneza de post poate avea asa un gust bun.O inlocuieste pe cea cu oua cu foarte mult succes.
Felicitari si multumiri pentru ca impartasesti toate bunatatile tale!!!
Eu sunt Anonima :D, da e frumos acum 🙂
Blogul tau, dar blogurile altor fete pasionate de bucatarie, sunt salvarea mea de cele mai multe ori, pentru ca urasc sa ma gandesc „ce sa gatesc azi?”. Delicioase retete nascute din pasiune vizibila cu ochiul liber.
Multumesc!
Si eu te pup, Alina 🙂
E una dintre salatele mele preferate, asa ca ma bucur ca-ti place 🙂
Sono contento che ti piace, Federica 🙂
Bianca, te pup pentru delicioasa sugestie 🙂
Aveam si varianta asta in cartea de post, dar sincer mi-a fost teama s-o incerc asa…aveam impresia ca nu se vor completa prea bine 😛
…cu maioneza din ou cred ca ar fi si mai spectaculoasa :))
…poate o incerc in felul asta chiar acum de Pasti, asa ca mersi mult 🙂
Ma bucur ca-ti face cu ochiul, Dulcik 🙂
E o salata, intr-adevar, usoara…
Scumpa mea (admiratoarea mea anonima :P), datorita tie am perseverat in a-i da, totusi, un look final (cat mai aratos, hi,hi) blogului meu…
In timp ce ne luptam cu noile template-uri, ti-am citit mesajul si am hotarat ca desi aveam mare nevoie de-o schimbare, sa nu fie una prea radicala… :))
Sper ca forma actuala sa-ti placa si sa ma urmaresti cu acelasi interes ca pana acum 🙂
Te pup cu mare drag si iti multumesc pentru sfaturi si gandurile bune!!!
buna salata…imi place….pupici
una ricetta interessante, particolare e ottima! ciao!
Foarte buna conopida cu maioneza. daca vrei sa incerci data viitoare sa nu mai zdrobesti conopida cu mixerul. E mai gustoasa daca o tai bucatele marunt. Si eu asa o faceam pana nu am gustat la cineva taiata marunt. Nu se compara.
Pofta buna”.:)
Interesanta reteta mai ales ca pot sa o mananc si eu la regimul pe care il tin
Laura, iubesc retele tale! Ai un blog minunat, dar modul nou de afisare e greu de urmarit. M-as bucura daca ai reveni la vechiul format, sau un altul mai „clean” si mai usor de citit.