Salata de conopida

14 comentarii
Si iata ca va imbii cu salata de conopida, o salata de post delicioasa, de care va aminteam chiaaar acum cateva clipe, la maioneza de post din cartofi. E foarte gustoasa, s-o incercati!!!
Daca va e foame rau 😀 , faceti repede o portie de maioneza din lapte vegetal iar daca nu tineti post, faceti o maioneza de casa.

 

Ingrediente:

– 1 conopida de marime medie
– 1 ceasca de maioneza de post
– 3, 4 catei de usturoi sau o ceapa

 

Mod de preparare:

Se spala conopida si se fierbe in apa cu sare. Se scurge si se lasa sa se raceasca.

Intre timp, se piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza (in loc de usturoi puteti folosi o ceapa taiata marunt). Se marunteste conopida cu cutitul sau, daca vreti s-o faceti pasta, cu mixerul vertical. Se amesteca apoi cu sosul de maioneza si usturoi si se aseaza in salatiera, pe-un pat de salata verde sau se unge pe paine (prajita).

Se garniseste cu marar, patrunjel sau numai cu masline.
…neaparat negre 🙂


E delicioasa cu rosii coapte (din gradina 😛 )

 

Reteta preluata din cartea “Mancaruri isi dulciuri de post” -Garoafa Coman

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

ileana 24 martie 2012 - 23:54

se poate adauga si putin brocoli (fiert usor in apa cu sare si maruntit cu furculita) pentru culoare si gust.Doar o parere.
Laura, retetele tale sint aspectoase si cu gust de casa.

Raspunde
Anonymous 20 ianuarie 2012 - 14:58

testata, super delicioasa intr-adevar! m-ai convins cu salata asta minunata ca nu e chiar atat de greu sa tii post.

Raspunde
Ecaterina 28 martie 2011 - 19:00

Delicioasa Salata de Conopida.Nu m-as fi gandit niciodata ca o maioneza de post poate avea asa un gust bun.O inlocuieste pe cea cu oua cu foarte mult succes.
Felicitari si multumiri pentru ca impartasesti toate bunatatile tale!!!

Raspunde
Raluca S 25 martie 2010 - 18:24

Eu sunt Anonima :D, da e frumos acum 🙂

Blogul tau, dar blogurile altor fete pasionate de bucatarie, sunt salvarea mea de cele mai multe ori, pentru ca urasc sa ma gandesc “ce sa gatesc azi?”. Delicioase retete nascute din pasiune vizibila cu ochiul liber.

Multumesc!

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 16:53

Si eu te pup, Alina 🙂
E una dintre salatele mele preferate, asa ca ma bucur ca-ti place 🙂

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 16:49

Sono contento che ti piace, Federica 🙂

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 16:47

Bianca, te pup pentru delicioasa sugestie 🙂
Aveam si varianta asta in cartea de post, dar sincer mi-a fost teama s-o incerc asa…aveam impresia ca nu se vor completa prea bine 😛
…cu maioneza din ou cred ca ar fi si mai spectaculoasa :))
…poate o incerc in felul asta chiar acum de Pasti, asa ca mersi mult 🙂

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 16:17

Ma bucur ca-ti face cu ochiul, Dulcik 🙂
E o salata, intr-adevar, usoara…

Raspunde
Laura 25 martie 2010 - 16:12

Scumpa mea (admiratoarea mea anonima :P), datorita tie am perseverat in a-i da, totusi, un look final (cat mai aratos, hi,hi) blogului meu…
In timp ce ne luptam cu noile template-uri, ti-am citit mesajul si am hotarat ca desi aveam mare nevoie de-o schimbare, sa nu fie una prea radicala… :))
Sper ca forma actuala sa-ti placa si sa ma urmaresti cu acelasi interes ca pana acum 🙂
Te pup cu mare drag si iti multumesc pentru sfaturi si gandurile bune!!!

Raspunde
alialexa2006 24 martie 2010 - 00:09

buna salata…imi place….pupici

Raspunde
Federica 24 martie 2010 - 00:05

una ricetta interessante, particolare e ottima! ciao!

Raspunde
Bianca 23 martie 2010 - 22:16

Foarte buna conopida cu maioneza. daca vrei sa incerci data viitoare sa nu mai zdrobesti conopida cu mixerul. E mai gustoasa daca o tai bucatele marunt. Si eu asa o faceam pana nu am gustat la cineva taiata marunt. Nu se compara.
Pofta buna”.:)

Raspunde
dulcik 23 martie 2010 - 21:49

Interesanta reteta mai ales ca pot sa o mananc si eu la regimul pe care il tin

Raspunde
Anonymous 23 martie 2010 - 19:58

Laura, iubesc retele tale! Ai un blog minunat, dar modul nou de afisare e greu de urmarit. M-as bucura daca ai reveni la vechiul format, sau un altul mai “clean” si mai usor de citit.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.