Oua umplute

[shashin type=”photo” id=”14840″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

 

Acest platou cu oua umplute in „corabioare” din lamaie a fost unul dintre platourile de pe masa noastra de Paste…mai deosebit, zic eu, decat in alti ani 🙂
Reactiile primite au fost mai mult decat imbucuratoare 😛


Ingrediente:

– 8 oua
– 8 lamai
– 1 portie de crema de ficat de pasare sau orice alta umplutura, la alegere
– 1 salata verde

 

Mod de preparare:

Se aleg 8 lamai frumoase, se spala bine si se taie in doua, pe lungime:


Se inlatura continutul.
…eu am facut asta cu ajutorul storcatorului de citrice:


Mare parte din sucul de lamaie rezultat a fost transformat intr-o racoritoare limonada :))
…iar cel care a prisosit a fost cu grija depus in sertarasele primitoare ale recipientului pentru gheata, pentru a fi, bineinteles, ulterior folosit (puteti pune cate un cubulet, doua in orice bautura racoritoare, pentru un plus de prospetime)


Pentru ca cojile lamailor sa ramana curate in interior, este nevoie de o mica despielitare a lor 😛
…puteti face asta foarte usor, daca urmariti cu atentie pozele surprinse mai jos…incepeti sa trageti cu varful linguritei de la capatul mai tuguiat al fructului pana la celalat capat. E foarte usor, veti vedea 🙂


Rezultatul va fi cel scontat: interior neted si curat, perfect pentru o umplutura picanta 😛


Se fierb, apoi, tot atatea oua, se curata, si se taie la fel, in doua:


Se scot galbenusurile (pe care de altfel le puteti adauga, date prin sita, compozitiei de ficat…eu am preferat sa las pasta de ficat simpla) iar jumatatile de albus se potrivesc in jumatatile de lamaie:


„Barcutele” astfel obtinute se aranjeaza pe un platou tapetat cu frunze proaspete de salata:


Se umplu cu amestecurile preferate, aici de fata cu crema de ficat de pasare, care a fost „condimentata” cu putina maioneza amestecata cu iaurt/smantana:


Toata operatiune de umplere a „barcutelor” nu a durat mai mult de-un minut, cu ajutorul ustensilei mele de baza, cornetul pentru spritat :)))
Le puteti, insa, umple si cu ajutorul unei banale lingurite, vor fi la fel de delicioase 😛


Daca lasati si galbenusurile fierte in compozitia de ficat, mai adaugati putin unt moale, maioneza sau smantana, va orientati voi 😛 …pana cand compozitia ajunge la consistenta potrivita.


Se orneaza, daca castigati lupta „contra cronometru”(eu am pierdut-o :P)…cu frunze de marar, patrunjel sau sferturi subtiri de lamaie.
In mijloc am pus ceea ce s-a vrut a fi un ornament (primul pe care-l fac de acest gen :P) dintr-o ridiche :)))
…plus, bineinteles, ouale rosii pe care le-am pregatit impreuna cu Bogdi 🙂


Foarte de efect si pline de prospetime 🙂

P.S. Ouale se mai pot umple cu: pasta de ciuperci, amestecata cu maioneza sau cu o pasta de branza (dulce si sarata) amestecata cu putin unt si ceapa verde taiata inele, etc.