Crema de ficat de pasare

2 comentarii
Desi mai am pe blog o varianta de pateu de ficat, tot de pui, m-am gandit ca v-ar prinde bine si varianta asta, mai light. La crema de ficat de pasare pe care v-o arat acum ficateii sunt fierti, nu prajiti. Eu am folosit-o cu succes la ouale de Paste de anul asta, dar puteti orna cu ea tartine sau umple rulade 🙂

Ingrediente:

  • 500 g ficatei de pasare
  • 200 g unt
  • 2-3 linguri coniac
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • sare, piper, nucsoara

 

Am refacut delicioasa pasta zilele trecute si i-am facut si poze noi, asa ca va invit sa le „savuram” impreuna 😀

 

Aici aveti atat pozele vechi, pas cu pas, cat si modul de preparare:

Spalati, curatati ficateii si puneti-i la fiert, cu apa cat sa-i acopere. Adaugati ceapa taiata in patru si foaia de dafin:

Spumati des pana cand apa e limpede:

Dupa circa 15-20 de minute, cand sunt complet patrunsi, scurgeti-i intr-o sita si pastrati o canita de zeama:

Treceti ficateii prin masina de tocat, sau la robot, cum am facut eu, si apoi frecati-i cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei:

Condimentati puternic cu sare, piper si nucsoara rasa; adaugati coniacul:

Adaugati, putin cate putin, din zeama pastrata; daca este cazul, pentru ca pasta sa nu fie prea tare (nu e nevoie sa puneti toata zeama):

Amestecati bine si dati la rece. Serviti sub forma de tartine, cu paine prajita…sau ca umplutura, mai deosebita, pentru ouale de Paste 🙂

P.S. Puteti adauga si galbenusuri fierte si date prin razatoare, precum si o lingura mare de smantana.
Eu pentru ca am folosit-o la ouale umplute de Pasti, am amestecat-o cu maioneza facuta in casa, in care am adaugat putina smantana si iaurt.

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

2 comentarii

arakelian 20 octombrie 2011 - 12:15

eu am pus si ceapa (fara coaja, insa). Am pus si usturoi, si 1 lingura ulei, alta data unt in robot, sau o lingura mustar etc.
Dupa buna inspiratie…

Raspunde
corina 1 mai 2011 - 16:17

Salut,
Ceapa trebuie pusa dupa ce fierbe, se mixeaza cu ficateii?

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.