
Ingrediente:
- 500 g ficatei de pasare
- 200 g unt
- 2-3 linguri coniac
- 1 ceapa
- 1 foaie dafin
- sare, piper, nucsoara
Am refacut delicioasa pasta zilele trecute si i-am facut si poze noi, asa ca va invit sa le „savuram” impreuna 😀
Aici aveti atat pozele vechi, pas cu pas, cat si modul de preparare:
Spalati, curatati ficateii si puneti-i la fiert, cu apa cat sa-i acopere. Adaugati ceapa taiata in patru si foaia de dafin:
Spumati des pana cand apa e limpede:
Dupa circa 15-20 de minute, cand sunt complet patrunsi, scurgeti-i intr-o sita si pastrati o canita de zeama:
Treceti ficateii prin masina de tocat, sau la robot, cum am facut eu, si apoi frecati-i cu untul, lasat in prealabil la temperatura camerei:
Condimentati puternic cu sare, piper si nucsoara rasa; adaugati coniacul:
Adaugati, putin cate putin, din zeama pastrata; daca este cazul, pentru ca pasta sa nu fie prea tare (nu e nevoie sa puneti toata zeama):
Amestecati bine si dati la rece. Serviti sub forma de tartine, cu paine prajita…sau ca umplutura, mai deosebita, pentru ouale de Paste 🙂
P.S. Puteti adauga si galbenusuri fierte si date prin razatoare, precum si o lingura mare de smantana.
Eu pentru ca am folosit-o la ouale umplute de Pasti, am amestecat-o cu maioneza facuta in casa, in care am adaugat putina smantana si iaurt.
2 comentarii
eu am pus si ceapa (fara coaja, insa). Am pus si usturoi, si 1 lingura ulei, alta data unt in robot, sau o lingura mustar etc.
Dupa buna inspiratie…
Salut,
Ceapa trebuie pusa dupa ce fierbe, se mixeaza cu ficateii?