Acest platou cu oua umplute in „corabioare” din lamaie a fost unul dintre platourile de pe masa noastra de Paste…mai deosebit, zic eu, decat in alti ani 🙂
Reactiile primite au fost mai mult decat imbucuratoare 😀
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 lamai
- 1 portie de crema de ficat de pasare sau orice alta umplutura, la alegere
- 1 salata verde
Mod de preparare:
Se aleg 8 lamai frumoase, se spala bine si se taie in doua, pe lungime:
Se inlatura apoi continutul.
…eu am facut asta cu ajutorul storcatorului de citrice:
Mare parte din sucul de lamaie rezultat a fost transformat intr-o racoritoare limonada :))
…iar cel care a prisosit a fost cu grija depus in sertarasele primitoare ale recipientului pentru gheata, pentru a fi, bineinteles, ulterior folosit (puteti pune cate un cubulet, doua in orice bautura racoritoare, pentru un plus de prospetime)
Pentru ca cojile lamailor sa ramana curate in interior, este nevoie de o mica despielitare a lor 😛
…puteti face asta foarte usor, daca urmariti cu atentie pozele surprinse mai jos…incepeti sa trageti cu varful linguritei de la capatul mai tuguiat al fructului pana la celalat capat. E foarte usor, veti vedea 🙂
Rezultatul va fi cel scontat: interior neted si curat, perfect pentru o umplutura picanta 😛
Se fierb, apoi, tot atatea oua, se curata, si se taie la fel, in doua:
Se scot galbenusurile (pe care de altfel le puteti adauga, date prin sita, compozitiei de ficat…eu am preferat sa las pasta de ficat simpla) iar jumatatile de albus se potrivesc in jumatatile de lamaie:
Priviti cat de frumos arata deja! 🙂
„Barcutele” astfel obtinute se aranjeaza pe un platou tapetat cu frunze proaspete de salata:
Se umplu apoi cu amestecurile preferate, acum cu crema de ficat de pasare, care a fost „condimentata” cu putina maioneza amestecata cu iaurt/smantana:
Toata operatiune de umplere a „barcutelor” nu a durat mai mult de-un minut, cu ajutorul ustensilei mele de baza, cornetul pentru spritat :)))
Le puteti, insa, umple si cu ajutorul unei banale lingurite, vor fi la fel de delicioase 😛
Daca lasati si galbenusurile fierte in compozitia de ficat, mai adaugati putin unt moale, maioneza sau smantana, va orientati voi 😛 …pana cand compozitia ajunge la consistenta potrivita.
Se orneaza, daca castigati lupta „contra cronometru”(eu am pierdut-o 😀 )…cu frunze de marar, patrunjel sau sferturi subtiri de lamaie.
In mijloc am pus ceea ce s-a vrut a fi un ornament (primul pe care-l fac de acest gen) dintr-o ridiche :)))
…plus, bineinteles, ouale rosii pe care le-am pregatit impreuna cu Bogdi:
Foarte de efect si pline de prospetime 🙂
P.S. Ouale se mai pot umple cu: pasta de ciuperci, amestecata cu maioneza sau cu o pasta de branza (dulce si sarata) amestecata cu putin unt si ceapa verde taiata inele, etc.
14 comentarii
arata super!
Super ideea cu lamaile! Am facut si eu asemenea oua. Multumesc!
f bune dar daca te intereseaza am o alta reteta de umplut lamaile f f buna
Inca se fac inscrieri pentru MasterChef pe site-ul celor de la ProTv. Ai fi o concurenta puternica si cu sanse reale de castig. Nici nu mai vorbesc de noi, cei care te vom sustine.. Nu te-ar tenta?
foarte frumos arata, si mi-ai mai dat o idee ce sa fac c zeama de lamaie 😛
Super idee! Prezentarea e de nota 10! Nu am o rețetă bună de ouă umplute, așa că sunt foarte tentată să o încerc pe a ta! Multumim!
Poze superbe, de revista, ca de obicei! Iar ideea cu lamiile e intr-adevar interesanta.
Hristos a inviat! O idee super si lucrat impecabil ca de obicei!
Desigur au fost si delicioase barcutele tale…
Foarte interesante…hmmmm.yummy!s
Doamne de unde D-zeu iti vin ideile asta? bravo, felicitari, super ideea si arata de milioane.
Tare frumusele sunt! 😉
Laura, eu cand folosesc cornetul pentru spritat, imi intra compozitie intre punga si varful acela si imi iese o varza pana la urma. Ai idee de ce? Nu-l potrivesc eu bine?
In alta ordine de idei, o sa incerc si eu aranjamentul tau cu lamaile dar cu alta umplutura pentru masa festiva de maine. Sigur o sa arate sofisticat 🙂 Multumesc pentru idee!
wow ma sono spettacolari!! bravissima!
Ce buna idee! Eu puneam direct in lamaie pasta si mergeam pe principiul cu gardul si leopardul: ce pielite,ce despletire… Ce bine ca ai facut demonstratia asta! Si e super si ideea cu outele in lamaie!
Si eu am avut, oua cu branza verde! Dar, nu le compar cu perfectiunea de aici! Deosebit, ca de obicei!