Oua umplute

14 comentarii

Acest platou cu oua umplute in “corabioare” din lamaie a fost unul dintre platourile de pe masa noastra de Paste…mai deosebit, zic eu, decat in alti ani 🙂
Reactiile primite au fost mai mult decat imbucuratoare 😀


Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Se aleg 8 lamai frumoase, se spala bine si se taie in doua, pe lungime:


Se inlatura apoi continutul.
…eu am facut asta cu ajutorul storcatorului de citrice:


Mare parte din sucul de lamaie rezultat a fost transformat intr-o racoritoare limonada :))
…iar cel care a prisosit a fost cu grija depus in sertarasele primitoare ale recipientului pentru gheata, pentru a fi, bineinteles, ulterior folosit (puteti pune cate un cubulet, doua in orice bautura racoritoare, pentru un plus de prospetime)


Pentru ca cojile lamailor sa ramana curate in interior, este nevoie de o mica despielitare a lor 😛
…puteti face asta foarte usor, daca urmariti cu atentie pozele surprinse mai jos…incepeti sa trageti cu varful linguritei de la capatul mai tuguiat al fructului pana la celalat capat. E foarte usor, veti vedea 🙂


Rezultatul va fi cel scontat: interior neted si curat, perfect pentru o umplutura picanta 😛


Se fierb, apoi, tot atatea oua, se curata, si se taie la fel, in doua:


Se scot galbenusurile (pe care de altfel le puteti adauga, date prin sita, compozitiei de ficat…eu am preferat sa las pasta de ficat simpla) iar jumatatile de albus se potrivesc in jumatatile de lamaie:

Priviti cat de frumos arata deja! 🙂


“Barcutele” astfel obtinute se aranjeaza pe un platou tapetat cu frunze proaspete de salata:


Se umplu apoi cu amestecurile preferate, acum cu crema de ficat de pasare, care a fost “condimentata” cu putina maioneza amestecata cu iaurt/smantana:


Toata operatiune de umplere a “barcutelor” nu a durat mai mult de-un minut, cu ajutorul ustensilei mele de baza, cornetul pentru spritat :)))
Le puteti, insa, umple si cu ajutorul unei banale lingurite, vor fi la fel de delicioase 😛


Daca lasati si galbenusurile fierte in compozitia de ficat, mai adaugati putin unt moale, maioneza sau smantana, va orientati voi 😛 …pana cand compozitia ajunge la consistenta potrivita.


Se orneaza, daca castigati lupta “contra cronometru”(eu am pierdut-o 😀 )…cu frunze de marar, patrunjel sau sferturi subtiri de lamaie.
In mijloc am pus ceea ce s-a vrut a fi un ornament (primul pe care-l fac de acest gen) dintr-o ridiche :)))
…plus, bineinteles, ouale rosii pe care le-am pregatit impreuna cu Bogdi:

Foarte de efect si pline de prospetime 🙂

 

 

P.S. Ouale se mai pot umple cu: pasta de ciuperci, amestecata cu maioneza sau cu o pasta de branza (dulce si sarata) amestecata cu putin unt si ceapa verde taiata inele, etc.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

14 comentarii

Gabriela Gitoi 21 decembrie 2012 - 23:42

arata super!

Raspunde
Laura van Stelten 12 decembrie 2012 - 08:56

Super ideea cu lamaile! Am facut si eu asemenea oua. Multumesc!

Raspunde
ramona 1 decembrie 2012 - 15:31

f bune dar daca te intereseaza am o alta reteta de umplut lamaile f f buna

Raspunde
Crisu 9 august 2011 - 13:21

Inca se fac inscrieri pentru MasterChef pe site-ul celor de la ProTv. Ai fi o concurenta puternica si cu sanse reale de castig. Nici nu mai vorbesc de noi, cei care te vom sustine.. Nu te-ar tenta?

Raspunde
ioana 1 octombrie 2010 - 17:33

foarte frumos arata, si mi-ai mai dat o idee ce sa fac c zeama de lamaie 😛

Raspunde
Kyra 26 aprilie 2010 - 18:05

Super idee! Prezentarea e de nota 10! Nu am o rețetă bună de ouă umplute, așa că sunt foarte tentată să o încerc pe a ta! Multumim!

Raspunde
Nati 9 aprilie 2010 - 18:40

Poze superbe, de revista, ca de obicei! Iar ideea cu lamiile e intr-adevar interesanta.

Raspunde
ninoasca 9 aprilie 2010 - 17:36

Hristos a inviat! O idee super si lucrat impecabil ca de obicei!
Desigur au fost si delicioase barcutele tale…

Raspunde
Mihaela 9 aprilie 2010 - 17:01

Foarte interesante…hmmmm.yummy!s

Raspunde
Bianca 9 aprilie 2010 - 16:54

Doamne de unde D-zeu iti vin ideile asta? bravo, felicitari, super ideea si arata de milioane.

Raspunde
Miha 9 aprilie 2010 - 11:39

Tare frumusele sunt! 😉

Raspunde
Laura 9 aprilie 2010 - 10:25

Laura, eu cand folosesc cornetul pentru spritat, imi intra compozitie intre punga si varful acela si imi iese o varza pana la urma. Ai idee de ce? Nu-l potrivesc eu bine?
In alta ordine de idei, o sa incerc si eu aranjamentul tau cu lamaile dar cu alta umplutura pentru masa festiva de maine. Sigur o sa arate sofisticat 🙂 Multumesc pentru idee!

Raspunde
Federica 9 aprilie 2010 - 08:31

wow ma sono spettacolari!! bravissima!

Raspunde
Gospodina de Criza 9 aprilie 2010 - 07:39

Ce buna idee! Eu puneam direct in lamaie pasta si mergeam pe principiul cu gardul si leopardul: ce pielite,ce despletire… Ce bine ca ai facut demonstratia asta! Si e super si ideea cu outele in lamaie!
Si eu am avut, oua cu branza verde! Dar, nu le compar cu perfectiunea de aici! Deosebit, ca de obicei!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.