Salata in cupe in straturi

10 comentarii

Sa stiti ca de salata asta in cupe, in straturi frumos asezata, chiar m-am indragostit 😛 …a fost extraordinar de buna!!!
…si e atat de “la latitudinea noastra” in ceea ce priveste look-ul ei, adica ingredientele pe care putem sa le folosim cat si cantitatile pe care dorim sa le savuram mai apoi, incat nu poti sa nu o indragesti.
Eu am ales, pe langa patul necesar de salata verde, niste verdeturi de sezon, ceva carnita de pui pane, fiindca e preferata lui Bogdi…si-un dressing usor si pufos ca o zi de primavara :))

Daca o faceti de Pasti si va raman cateva oua fierte, nu va sfiiti sa le folositi!!! 🙂

 

Ingrediente:

– 1 salata verde

– 1 legatura de ceapa verde

maioneza dupa gust

– 1 lingurita zahar

– 1 iaurt natur (cremos)

– o lingura smantana

– 1 castravete mic

– cateva rosii cherry sau simple

– carne de pui (friptura, pane)

– mazare congelata

 

Mod de preparare:

Salata se curata, se spala si se taie fasii. Se aseaza in cupe sau boluri:


Pregatiti maioneza dintr-un galbenus de ou, crud + o lingurita mustar si ceva zeama de lamaie + sare cat luati cu trei degete si ulei, adaugat putin cate putin pana se umfa bine-n pene :)))
Asa a aratat la final:


…aici in stransa legatura cu cutiuta de iaurt 😛


Ce iese din fericita imbinare e de vis!!! :)) …o crema alba, pufoasa si gustoasa (adaugati acum si-o lingurita de zahar, pentru a-i spori si mai mult farmecul 😛 )
…si de aici incepe stratificarea 😀
Primul strat, deci, este de salata verde, taiata fasii; deasupra vine o lingura de maioneza delicioasa…si presarat, usor peste, vin inelele egale/inegale de ceapa verde:


…carnita, taiata tot asa, feliute, felioare… :))


…niste bucatele de rosii:


…si castravete:


…urmeaza mazarea…din loc in loc…
…si cam atat 😛


Se lasa o noapte la frigider, cu folie deasupra:


…iar a doua zi, cand o serviti, ii faceti un mot din maioneza, cazut gratios din lingura :))
Mai presarati cateva inele de ceapa verde si gata minunatia 😀

…fug sa-mi pregatesc pozele cu drobul…si bunatatile din miel 😛

Va pup pana atunci si va urez pofta buna!!!

P.S. In loc de carne de pui, puteti folosi costita afumata, taiata bucatele si prajita pana devine crocanta, cat si cascaval sau parmezan ras, asezat intre straturi sau deasupra, dupa cum doriti.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

10 comentarii

monique 19 martie 2012 - 23:43

arata fff ispititor…si eu fiind o impatimita a salatelor, am s o incerc si eu…felicitari pt tot ce postezi cu amanunte pt k toti incepatorii sa inteleaga

Raspunde
Anonymous 19 martie 2011 - 21:31

esti super tare

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 22:35

Surac, m-ai uns la inima cu mesajul asta 🙂
Stii tu ce mi-ar placea mie mult, inainte de a deveni un bucatar faimos?! 😛 …sa iti fiu ucenic, macar pentru cateva luni, sa-nvart si eu ca tine bureku’ din incheieturi :))

Te pup pentru frumoasele felicitari 🙂

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 22:27

Din inima multumiri, Bianca 🙂
…pentru toate mesajele frumoase de pana acum.

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 22:26

Ophelia, ma bucur ca esti in asentimentul meu 😛
Asa am si gandit meniul de Paste, usor dar totusi placut la gust…sau chiar foooarte placut la gust, cum ne-a demonstrat a fi aceasta colorata salatuta :))

Raspunde
Laura 15 aprilie 2010 - 21:48

Ninoasca, mie mi s-a parut perfecta, mai ales ca, na, eram si dupa post, hi, hi…da’ e faina fiindca poti combina tot ce iti place la o salata 😉
Mersi fain de urari, te pup!!!

Raspunde
Surac 11 aprilie 2010 - 00:03

Imiplace cum arata, super tot timpu faci ceva nou, ai gresit cariera sa sti nu e tarziu nicodata sa o schimbi vad ca ai inclinati severe spre bucatarie…Felicitari.

Raspunde
Bianca 9 aprilie 2010 - 21:36

Tare bine arata laura. Felicitari din nou

Raspunde
ophelia1983 9 aprilie 2010 - 18:28

Chiar potrivita dupa atata mancare grea !!! Super aspectuoasa!

Raspunde
ninoasca 9 aprilie 2010 - 18:24

Arata cumva…delicios ce mai…eu fiind o impatimita a salatelor(sigur o incerc)! Perfect! Spor in continuare…

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.