Melci din clatite cu branza si carne

12 comentarii
Melci din clatite cu branza si carne, asa se prezinta reteta noastra de astazi 🙂 Umplutura bogata si “capacul” de branza transforma acest preparat cu clatite intr-o delicatesa ce poate fi savurata de intreaga familie…oricand, oriunde! 😀

Ingrediente pentru 4 portii:

Pentru aluatul de clatite:
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 125 g faina
Pentru umplutura de carne:
  • 2 cepe (uscate)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 380 g carne tocata amestec
  • 2 rosii bine coapte
  • 100 g branza dulce de vaca
  • 100 g crema de branza cu verdeata, gen Almette
  • piper, sare, boia dulce de ardei
Sos de cascaval:
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte gras
  • 100 g branza dulce de vaca
  • 100 g crema de branza cu verdeata, gen Almette
  • cate 1/2 legatura cimbru si salvie
  • 120 g cascaval ras sau branza moale, gen Camembert

 

Mod de preparare:

Preparati mai intai aluatul de clatite, deoarece trebuie sa stea cca. 30 de minute la frigider. Astfel, amestecati ouale cu 1/2 lingurita sare, 150 ml lapte si faina. Coaceti apoi 4 clatite (un pic mai groase decat cele obisnuite).

Pentru umplutura de carne, curatati si tocati ceapa si usturoiul, apoi caliti-le in putin ulei. Adaugati carnea si prajiti-o bine.


Pregatiti branzeturile 😛 , printre care si acest sortiment de branza primit de la Alma noastra draga (pupici dulci, Alma scumpa!!!)

Spalati rosiile si taiati-le cubulete; adaugati-le peste carne impreuna cu cele doua tipuri de branza:


Condimentati puternic cu sare, piper si boia. Daca vreti, puteti adauga o lingurita de praf de usturoi.
Incalziti cuptorul la 175 grade (foc potrivit). Puneti carne pe clatite:


Rulati-le si taiati-le oblic:

Veti obtine 4 bucati mici de clatita cu umplutura delicioasa (credeti-ma, nu exagerez…umplutura asta e chiar delicioasa)


Amestecati restul de branza cu laptele, galbenusurile si verdeata (pe care eu n-am mai adaugat-o, fiindca si Bogdi dadea tarcoale vasului cu bunatati, si cum detesta sa vada vreun fir de verdeata in farfuria lui… 😛 ) si turnati sosul intr-o forma de copt:


Asezati melcisorii in tava (aranjati-i in asa fel incat sa acopere intreaga tava)


Presarati preparatul cu cascaval.
Eu am folosit bunatatea asta de branzica, in forma de floare, gen camembert, tot de la Alma 🙂


…cu care am umplut toate ungherele (deja) apetisantului sufleu 😛


Coaceti cca. 15 minute sau pana cand prinde o culoare frumoasa:


Pofta buna!!! 🙂

Gustos la maxim, pe cuvant! :))

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

12 comentarii

Cristina Stoica 20 septembrie 2012 - 17:13

yammy yammy… si ca de obicei ceva care pare simplu si ffff apetisant. si economic

Raspunde
Anonymous 30 aprilie 2012 - 14:53

Azi am incercat reteta…sunt delicioase 🙂

Raspunde
Andreea 12 martie 2012 - 13:41

Yummyy…o idee buna pt petrecerea de 12 ani a fiului meu.
Merci mult Laura..

Raspunde
any 17 iulie 2011 - 17:44

am incercat azi reteta intr-adevar gustos,umplutura de nota 10,f.frageda ,data viitoare o sa le inec intr-un sos alb cu aroma de nucsoara!!!!merita incercat,felicitari:-))

Raspunde
Anonymous 24 mai 2011 - 09:26

Felicitari pentru reteta este demential de buna………….nota 10.000….pt blog.:)))))

Raspunde
ama 28 mai 2010 - 15:40

Cand am vazut prima poza eram convinsa ca e desert :)) nu m-a descurajat nici cuvantul sufleu :))
incredibil arata, imi place tare mult prezentarea!

Raspunde
Lale 28 mai 2010 - 10:39

Sa ai o zi plina de soare,lumina sa te inconjoare,cei dragi sa te iubeasca,inima sa-ti infloreasca.Sa-ti dea Dumnezeu sanatate,bucurie,prosperitate,viata lunga,impliniri.
LA MULTI ANI!

Raspunde
lauralaurentiu 28 mai 2010 - 01:06

Incepand de azi, am demarat un fel de top personal al celor mai bune postari din blogosfera culinara romaneasca, in saptamana ce a trecut. Te anunt ca esti in top 5 si poti vedea despre ce e vorba aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/05/crema-blogosferei-culinare-romanesti-1.html .

Raspunde
Cristina 26 mai 2010 - 15:37

Foarte foarte bine arata ! Bravo!
O trec si eu pe lista 🙂

Raspunde
ophelia1983 26 mai 2010 - 15:17

deja mi-ai facut o super-pofta cu sufleul asta!! Uf, pacat ca azi nu am timp sa stau sa fac, dar promit ca il incerc in weekend !

Felicitari Laura pentru inca o reteta delicioasa!

Raspunde
violette 26 mai 2010 - 15:10

O reteta de nota 10! Tare buna trebuie sa fie:)
Felicitari!

Raspunde
Micul 26 mai 2010 - 15:04

Arata demential.Cu siguranta am sa incerc reteta.
O zi frumoasa sa aveti.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.