
Ingrediente pentru 4 portii:
Pentru aluatul de clatite:
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 125 g faina
Pentru umplutura de carne:
- 2 cepe (uscate)
- 1 catel mare de usturoi
- 380 g carne tocata amestec
- 2 rosii bine coapte
- 100 g branza dulce de vaca
- 100 g crema de branza cu verdeata, gen Almette
- piper, sare, boia dulce de ardei
Sos de cascaval:
- 2 galbenusuri
- 100 ml lapte gras
- 100 g branza dulce de vaca
- 100 g crema de branza cu verdeata, gen Almette
- cate 1/2 legatura cimbru si salvie
- 120 g cascaval ras sau branza moale, gen Camembert
Mod de preparare:
Preparati mai intai aluatul de clatite, deoarece trebuie sa stea cca. 30 de minute la frigider. Astfel, amestecati ouale cu 1/2 lingurita sare, 150 ml lapte si faina. Coaceti apoi 4 clatite (un pic mai groase decat cele obisnuite).
Pentru umplutura de carne, curatati si tocati ceapa si usturoiul, apoi caliti-le in putin ulei. Adaugati carnea si prajiti-o bine.
Pregatiti branzeturile 😛 , printre care si acest sortiment de branza primit de la Alma noastra draga (pupici dulci, Alma scumpa!!!)
Spalati rosiile si taiati-le cubulete; adaugati-le peste carne impreuna cu cele doua tipuri de branza:
Condimentati puternic cu sare, piper si boia. Daca vreti, puteti adauga o lingurita de praf de usturoi.
Incalziti cuptorul la 175 grade (foc potrivit). Puneti carne pe clatite:
Rulati-le si taiati-le oblic:
Veti obtine 4 bucati mici de clatita cu umplutura delicioasa (credeti-ma, nu exagerez…umplutura asta e chiar delicioasa)
Amestecati restul de branza cu laptele, galbenusurile si verdeata (pe care eu n-am mai adaugat-o, fiindca si Bogdi dadea tarcoale vasului cu bunatati, si cum detesta sa vada vreun fir de verdeata in farfuria lui… 😛 ) si turnati sosul intr-o forma de copt:
Asezati melcisorii in tava (aranjati-i in asa fel incat sa acopere intreaga tava)
Presarati preparatul cu cascaval.
Eu am folosit bunatatea asta de branzica, in forma de floare, gen camembert, tot de la Alma 🙂
…cu care am umplut toate ungherele (deja) apetisantului sufleu 😛
Coaceti cca. 15 minute sau pana cand prinde o culoare frumoasa:
Pofta buna!!! 🙂
Gustos la maxim, pe cuvant! :))
12 comentarii
yammy yammy… si ca de obicei ceva care pare simplu si ffff apetisant. si economic
Azi am incercat reteta…sunt delicioase 🙂
Yummyy…o idee buna pt petrecerea de 12 ani a fiului meu.
Merci mult Laura..
am incercat azi reteta intr-adevar gustos,umplutura de nota 10,f.frageda ,data viitoare o sa le inec intr-un sos alb cu aroma de nucsoara!!!!merita incercat,felicitari:-))
Felicitari pentru reteta este demential de buna………….nota 10.000….pt blog.:)))))
Cand am vazut prima poza eram convinsa ca e desert :)) nu m-a descurajat nici cuvantul sufleu :))
incredibil arata, imi place tare mult prezentarea!
Sa ai o zi plina de soare,lumina sa te inconjoare,cei dragi sa te iubeasca,inima sa-ti infloreasca.Sa-ti dea Dumnezeu sanatate,bucurie,prosperitate,viata lunga,impliniri.
LA MULTI ANI!
Incepand de azi, am demarat un fel de top personal al celor mai bune postari din blogosfera culinara romaneasca, in saptamana ce a trecut. Te anunt ca esti in top 5 si poti vedea despre ce e vorba aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/05/crema-blogosferei-culinare-romanesti-1.html .
Foarte foarte bine arata ! Bravo!
O trec si eu pe lista 🙂
deja mi-ai facut o super-pofta cu sufleul asta!! Uf, pacat ca azi nu am timp sa stau sa fac, dar promit ca il incerc in weekend !
Felicitari Laura pentru inca o reteta delicioasa!
O reteta de nota 10! Tare buna trebuie sa fie:)
Felicitari!
Arata demential.Cu siguranta am sa incerc reteta.
O zi frumoasa sa aveti.