Maioneza vegana, din lapte vegetal

 

Acum 8 ani, va povesteam despre o maioneza din lapte, fara oua, facuta in doar cateva minute, cu ajutorul unui shaker, iar astazi, iata, revin cu o alta varianta a ei, cu o maioneza vegana, din lapte vegetal, la fel de extraordinara…facuta cu ajutorul mixerului vertical 🙂

Aveti nevoie doar de ulei, lapte vegetal, un pic de sare si, daca aveti de gand sa o folositi intr-o salata sau la un preparat sarat, un pic de mustar. Eu am incercat-o insa si fara mustar, pentru ca mi-am propus sa o folosesc la o prajitura speciala de post, in genul celei de aici: Prajitura cu maioneza, si a iesit grozav de bine!!!

Nu va spun mai multe acum, voi reveni cu detalii despre prajitura vegana…sper eu, pana de Craciun :))

 

Ingrediente:
  • 100 ml lapte vegetal (de orez, migdale sau soia)
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita mustar (sa nu fie iute)
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Mod de preparare:

Totul decurge extrem de rapid si usor: se pun toate ingredientele in „paharul” mixerului vertical si se „pulseaza” de cateva ori, fara a misca mixerul. Apoi, incet, incet, ridicati mixerul si mixati pana cand maioneza prinde consistenta. Nu dureaza mai mult de 1-2 minute! Se lasa sa stea cateva minute, sa se aseze, dupa care se poate folosi.

Si sunt absolut sigura ca o veti folosi des! 😀

Priviti cat de frumoasa si matasoasa e!

 

Sfat: am incercat maioneza si cu ulei de masline, dar mi s-a parut ca a avut un gust prea pronuntat, prea puternic. Totusi, daca voi vreti s-o incercati asa, faceti-o! 😛