Maioneza light fara oua

15 comentarii

Maioneza fara oua ati mai mancat voi, cred, dar maioneza cu lapte condensat, pentru cafea, neindulcit, nu stiu daca da 😛
O fac de-aproape 10 ani, adica de cand mi-am achizitionat primele vase marca Tupperware ( nu-mi vine sa cred ca nu v-am aratat-o pana acum), primul dintre ele fiind Magicul Mixer, cu care se pot pregati atatea minunatii: Frisca din suc/vin, Sos de busuioc, si multe altele, pe care am sa vi le arat pe parcurs.

Nu e neaparat nevoie sa folositi un shaker ca cel prezentat de mine, ci unul simplu, sau chiar un pahar inalt cu capac ori un borcan ce se inchide ermetic. Iar daca aveti cumva vreun mixer vertical, cu-atat mai bine! 😀

 

Ingrediente pentru o portie:
  • 80 ml ulei de floarea soarelui
  • 5 cutiute de lapte condensat (pentru cafea) cu grasime de minim 10%
  • 2 lingurite mustar (sa nu fie iute!)
  • sare, dupa gust
  • 1/2 lamaie

 

Sfat: e important ca ingredientele sa aiba aceeasi temperatura: ori reci, ori la temperatura camerei!

 

Mod de preparare:

Totul decurge extrem de usor si rapid:
Se pun in Magic Mixer uleiul si laptele, neindulcit (daca nu aveti la indemana lapte de cafea, folositi lapte gras de vaca, fiert si racit, in prealabil), apoi mustarul si, la sfarsit, sarea.

Se pune capacul si se agita energic de 10-15 ori:

Se adauga zeama de lamaie si nu se mai agita (doar se rastoarna dintr-o parte in alta shakerul)
Maioneza este gata 🙂

Se lasa sa se odihneasca cca. 10 minute:

…timp in care se intareste indeajuns pentru a putea fi mai apoi servita:

E o maioneza foarte usoara, gustoasa, ce merge de minune…cu orice 🙂
Eu am folosit-o, acum recent, la niste oua minunate cu ansoa.

P.S. Nu stiu daca merge facuta si intr-un bol simplu, asa cum se face maioneza clasica, dar merita incercat. Eu, mai ales, ar trebui sa fac asta! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

15 comentarii

Oana 28 ianuarie 2014 - 21:17

Care este gramajul pentru laptele de vaca gras?

Raspunde
Anonymous 15 noiembrie 2010 - 11:34

Buna Laura,

Am vazut in poze ca ai recipiente Tupperware.

Imi poti spune cum le-ai achizitionat?

Multumesc,
Miky C

Raspunde
Sindy 8 august 2010 - 11:49

Cand mai vad si decorul ala minunat..mi se face pofta instant !

Raspunde
Anonymous 7 august 2010 - 19:19

Draga Laura, este fenomenala! ca de obicei:) Sincera sa fiu mi e si frica sa intru pe blogul tau ca cine stie ce mai vad si mor de inima:)) Ma incanta grozav acest magic mixer dar nu l am gasit nicaieri, adica sa l comand, in Bucuresti nu am vazut.
Intrebarea mea era daca pot face aceasta minunata maio la blender, ca asa o fac pe cea cu oua:)
Multi pupicei ca esti dare dulcica si priceputaxxxxxx
Eu sunt Diana, ma trec la anonim pentru ca nu merge contul google(:

Raspunde
Mariana 7 august 2010 - 14:51

Laura eu l-am cumpărat de la Kaufland(era fără cutie)si pare mai mare al meu!
Si te rog spune ce mai pot face cu el!
Mulțumesc!

Raspunde
Laura 7 august 2010 - 11:44

Miha, nu am incercat niciodata, ca na, daca il am pe asta 😛 …dar sper ca merge…
Faci un test?! :))

Raspunde
Miha 7 august 2010 - 11:36

Intr-un shaker simplu nu merge preparata?

Raspunde
Laura 6 august 2010 - 23:49

Nati, mi-am amintit ca laptele ar trebui sa fie cat mai gras…dar sper sa-ti iasa si asa…
Dai tu de stire :))
Te pup!!!

Raspunde
Laura 6 august 2010 - 23:38

Alina, ma bucur ca-ti place 🙂
E, intr-adevar, o reteta inedita 😉
…ar fi fain daca ar merge si intr-un shaker simplu…

O seara frumoasa si tie!!!

Raspunde
Natalia 6 august 2010 - 23:26

Am eu lapte de soia (îl fac în casă), dar nu am vreme de gătit :). Te anunţ dacă reuşesc, mulţumesc!

Raspunde
alialexa2006 6 august 2010 - 23:25

Ce reteta interesanta……si foarte interesant “shaker-ul”…….merita incercata..o seara placuta

Raspunde
Laura 6 august 2010 - 23:20

Nati draga, ce mult ma bucur ca ai si tu unul!!! Am sa va mai aduc si alte retete pentru el 😛
Prima tura se agita rau de tot, hi, hi…si dupa ce pui lamaia, nu mai agiti, ci doar rastorni usor shakerul 🙂
Am recitit si eu acum ce-am scris, si da, era destul de confuz cand si cum merg treburile :)))
..asta din cauza ca intre timp ii raspund si lui Bogdi la intrebari, si alte chestii, cum mereu patesc atunci cand postez ceva 😛

…cu lapte de soia nici nu mi-ar fi trecut prin gand sa incerc, dar mai stii?! …as incerca chiar acum daca as avea lapte de soia prin casa…

Raspunde
Natalia 6 august 2010 - 23:07

O, Laura dragă, ce revelaţie! Şi eu am unul, l-am primit, şi nu l-am folosit niciodată, n-am ştiut nici eu cum 🙂
Dar tot nu am înţeles, se agită energic (ca un shaker), sau “foarte uşor”, cum zice în postare?

Oare cu lapte de soia merge? 🙂

Raspunde
Laura 6 august 2010 - 22:35

Da, Mariana, se agita energic de cateva ori, dupa care se lasa sa stea un pic, ca sa se lege bine de la lamaie 🙂
…chiar din asta ai, de la Tupperware?!…caci daca da, nu vei da gres 😛

Raspunde
Mariana 6 august 2010 - 21:56

Laura draga si eu am un vas asa!
Dar nu stiam ce rol are!
Am sa incerc si eu!
Deci numai se agita???

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.