Covrigei, multi si buni, numai pentru noi!!!! 😀 Mami a fost, din nou, bucatareasa casei, chiar de ziua ei, dar a primit cei mai dulci pupici de la noi toti!

Daaa, covrigeii astia au fost pe mesele noastre in aproape toate zilele mari de peste an, asa ca nu puteau lipsi tocmai acum. Daca nu aveti forma de covrigei, faceti rulouri din aluat si modelati covrigei cu mana…am sa va arat odata „tehnica”…dar sunt sigura ca stiti deja ce si cum :))

 

Ingrediente:

  • 1 kg faina
  • 250 g unt sau margarina
  • 250 g untura
  • 350 g branza telemea de oaie/vaca
  • 4 oua
  • 1 lingura rasa de sare
  • 12 linguri lapte sau 6 linguri smantana
  • 4 linguri otet
  • 2 galbenusuri pentru uns

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 180 grade C. (foc potrivit). Se tapeteaza cu hartie de copt tava mare, de aragaz.
Pentru aluatul de covrigei, se rade branza pe razatoarea mare. Se amesteca cu untura, margarina (daca nu aveti sau va displace profund untura 😀 …folositi numai margarina sau chiar unt…nu stiu, nu am incercat, dar nu vad de ce nu ar merge).


Se adauga ouale la compozitie, laptele sau smantana si otetul:

Urmeaza faina cernuta si amestecata cu sare:

Se amesteca totul foarte bine!!! Mami nu se joaca, dupa cum vedeti 😀

Aluatul se lasa la rece macar 15 minute (sau, daca aveti timp, cca. o ora), dupa care se intinde pe masa infainata si se stanteaza cu forma speciala de covrigei:

Eu, de fericire ca am gasit in sfarsit forma mult-visata (mami avea asa ceva cand eram noi mici, dar apoi s-a distrus/pierdut, habar n-am…) am vrut sa-mi iau 10 bucati!!! 😀
…m-am abtinut, intr-un final, hihi…

Covrigeii se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu galbenus „indoit” cu un pic de lapte (sa nu fie rece):

Se dau la cuptor cca. 18-20 de minute sau pana cand se rumenesc (se poate presara susan sau mac deasupra, daca vreti):

Grozav de buni!!! …numa’ buni de rontait 😛

Aici erau asezati langa saratelele cu cascaval, facute de data asta sub forma de bastonase:

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

19 comentarii

Giloan Raluca 14 decembrie 2015 - 09:48

pana la urma se pune drojdie?

Raspunde
Laura Sava 17 decembrie 2015 - 10:40

Nu se pune, Raluca. Nici praf de copt si nici drojdie! Daca ar fi trebuit, as fi scris 🙂

Raspunde
Chis Monica 22 decembrie 2013 - 08:51

drojdie sau praf de copt nu se pune in aluat?

Raspunde
Ana Malai 21 decembrie 2013 - 14:43

Daca ii vom face maine, se pastreaza pana la Craciun? Te pup Laura!

Raspunde
Mona 11 septembrie 2012 - 12:45

off vreau si eu forma… 
multumim pentru reteta, mi-aduce aminte de copilarie…

Raspunde
Lidia Ghita 22 august 2012 - 19:28

ai retete minunate, am incercat multe dintre ele pentru copiii mei, care au fost incintati.

Raspunde
Anonymous 20 ianuarie 2012 - 18:49

LA MULTZI ANI LAURA , SHI LA TOATA FAMILIA TA ,
CITESC RETZETELE TALE FF BUNE SHI FACUTE CU MARE DRAGOSTE … SE VEDE .
BUNI COVRIGEII , SHI FRUMOS FACUTZI .
SHI EU FAC , LA SARBATORI , DAR NU AM FORMA SHI LE FAC CU MANA .
SANTATE SHI TOT CE VA DORITZI .
RODICA-SHTEFANIA , STAN , DIN GALATZI , IN ITALIA ,,MAYA UNEI NEPOTZELE ,INGRID-ELENA , DE 2 ANI ”Nascuta la Montecchio REGGIO EMILIE , Italia ,pe 28 dec .2009 ,<

Raspunde
Martipanu 23 decembrie 2011 - 01:34

Vreau si eu sa fac acesti covrigei in loc de saleuri(imi par mai buni covrigeii),dar pentru ca nu am forma si nici rabdare sa modelez,o sa”decupez” coca cu ajutorul formelor pt. fursecuri:))O sa revin cu impresii dupa Craciun.

Raspunde
Anonymous 10 decembrie 2011 - 21:05

Eu pun in aluat si un pic de sacaricaq sau chimeon ies super buni
Multumesc pt retete.
SARBATORI FERICITE !

Raspunde
Sory Tns 21 august 2011 - 11:27

am incercat si eu sa fac…n\am avut forma si m-am cam chinuit. Dar pot sa zik k nu a fost in zadar…cum ii puneam pe masa – dispareau:)))
E super buna retata …ms mult

Raspunde
Anonymous 17 mai 2011 - 15:19

La aceasta reteta nu se foloseste drojdie?

Raspunde
Anonymous 21 martie 2012 - 22:10

Acelasi lucru vroiam sa intreb si eu 🙂

Raspunde
Romanu Petronela 31 martie 2011 - 18:12

Eii acum am vazut ca ai mai dat un raspuns in legatura cu forma,scuzee!De entuziasmata ce eram de covrigei nici nu am mai citit comentariile!Inca odata felicitari draga mea.

Raspunde
Romanu Petronela 31 martie 2011 - 18:09

Laura felicitari ptr toateeee retetele minunate!Am facut si eu fff multe dintre ele si mi-au iesit super.Ms fain.Draga mea daca te rog imi spui de unde ti-ai cumparat forma de covrigei?!Plllss,am cautat peste tot si nici urma!te rog mult

Raspunde
mamasiiubita 27 octombrie 2010 - 22:32

La multi ani si mult succes!

Raspunde
Georgiana's Retete Culinare 27 octombrie 2010 - 20:11

Doamne cum arata acesti covrigei!!! Vreau si eu macar unu mai mic. Astazi imi comand si eu forma si ma apuc de treaba! Multumesc pt reteta!

Raspunde
Fuat Gencal 27 octombrie 2010 - 18:48

Hayırlı günler, çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

Saygılarımla.

Raspunde
Laura 27 octombrie 2010 - 16:44

Off, Laura, daca ai sti de cate ori mi-am promis ca-mi voi asculta impulsurile…pe ala primul, care are intotdeauna dreptate 😛
Eu am gasit-o in Selgros, parca…iti inchipui ca nici nu-mi mai amintesc bine unde, hihi, atat de fericita am fost…

Wow, linkul ala e delicious 😛
…am sa-mi fac timp sa il investighez mai bine, hi, hi…desi am si eu cateva idei dulci, pe care am sa le pun in practica cat de curand…si da, tot cu ajutorul formei-minune :))
In alta ordine de idei, ma bucur mult ca-ti plac covrigeii nostri 🙂
Pupici!!!

Raspunde
Laura Frunza 27 octombrie 2010 - 16:11

Laura, unde ai gasit forma? Si trebuia sa iei zece, le cumparam noi la pret dublu 🙂 Eu imi doresc de mult una. daca tot ai, faci si reteta asta? Macar sa salivez pe ecran… http://wlteef.blogspot.com/search/label/Cookies%20n%20Biscuits Mai jos, se cheama Butter Cookies (din pacate n-au link direct)

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.