Rulada de nuca cu crema de vanilie

8 comentarii
De ziua lui mami, pe langa deliciosul tort 😛 , le-am facut copiilor o rulada de nuca cu crema de vanilie, simpla tare dar extrem de gustoasa!!! Sa va spun cat de incantati au fost?! :))

Ingrediente:

Pandispan de nuca:
  • 5 oua mari
  • 6 linguri zahar
  • 4, 5 linguri ulei
  • 3 linguri cu varf faina
  • 2 linguri cu varf nuca macinata
Crema de vanilie:
  • 1 pachet praf de budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 6, 7 linguri nuca macinata pentru ornat

 

Mod de preparare:

Incalzim cuptorul la foc potrivit (180 grade C) si tapetam cu hartie de copt o tava intinsa (daca o folositi pe cea a aragazului, faceti rulada din 6 oua, adaugand cate o lingura in plus de faina si nuca macinata).

Pregatim pandispanul: separam ouale; batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem bine pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa.

Punem apoi galbenusurile si amestecam usor cu o spatula/lingura de lemn.

Adaugam uleiul si faina (neaparat) cernuta, nuca macinata si amestecam totul, cu miscari usoare, de jos in sus.

Turnam aluatul in tava si nivelam usor cu dosul unei linguri.

Lasam la copt cca.12 minute sau pana cand se rumeneste usor:

Cand e gata, se rastoarna pe un prosop umed sau presarat cu zahar; se desprinde cu grija hartia de copt (stropiti-o cu putina apa pentru a se dezlipi mai usor):

Se ruleaza in prosop (se lasa asa pentru a-si pastra forma, pana cand crema e gata).

Intre timp, preparam crema: facem o budinca groasa din praful de budinca, laptele rece si zaharul mentionat mai sus; amestecam bine si o lasam la racit (acoperiti-i suprafata cu folie transparenta pentru a nu face pojghita).

Intre timp, batem frisca lichida si o amestecam cu budinca de vanilie.

Ungem rulada de nuca cu jumatate din crema de vanilie, in care putem adauga cativa stropi de esenta de vanilie, pentru a o parfuma:

Rulam din nou, cu atentie, pentru ca crema sa nu dea pe-afara:

Punem rulada la rece pentru minim 2, 3 ore (crema va fi oarecum moale si atunci, fiindca nu are niciun fel de intaritor in compozitie, dar va spun eu, asta chiar nu mai conteaza 😀 )

La final, acoperim rulada cu restul de crema si presaram deasupra, cat mai uniform, nuca macinata:

In spate puteti vedea nelipsitele „saviecute” cu mac (si nuca, da’ pe alea nu le-am mai prins in poza):

…si oricum, si Greta Garbo sau altfel cunoscuta prajitura Jerbo a fost prezenta pe masa „festiva” :))

 

Feliile au disparut rapid de pe platou :))

S-aveti pofta!!!!!!!!!!!!!

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

8 comentarii

Anonymous 21 iunie 2012 - 14:11

am o intrebare…cele 2 linguri de nuca macinata nu se adauga in pandispan?

Raspunde
stefy 15 octombrie 2011 - 18:26

am facut si eu astazi rulada!! super buna!! eu am pus mai multa frisca si a iesit mai tare crema!!!

Raspunde
Ana Maria S 25 aprilie 2011 - 15:54

Hristos a inviat !Vreau sa iti multumes entru retetele minunate pe care le postezi.Am facut cateva dintre ele si au iesit toate.De obicei nu prea imi reuseau prajiturile ale caror retete le luam de pe net.Esti grozava si dai retetele foarte clar si foarte exact.La multi si buni ani ! Sa ne traiesti!

Raspunde
windkush 31 octombrie 2010 - 20:29

Laura cand am vazut pozele cu rulada mi s-a facut o pofta incat am zis, gata: trebuie s-o fac si eu!
Uite cum a iesit!: http://halfway-hindukush.blogspot.com/
Multumim de minunatele retete!
La multi ani! (cu intarziere)

Raspunde
Surac 29 octombrie 2010 - 19:23

Laura, se vede ca etsi banateanca, te pricepi, nu am ce comenta,suuuuuuuuppeeeer.

Raspunde
mamasiiubita 29 octombrie 2010 - 06:15

După cum spunea si in alte comentarii, silueta mea va avea de suferit serios daca mai citesc blogul tau.

Raspunde
Laura 28 octombrie 2010 - 22:42

Milli, iti multumesc pentru staruinta 🙂 …acum, ca am intrebarea ta in „fata ochilor”, ajung, iata, sa iti raspund: da, am folosit, ca de obicei, frisca vegetala Hulala, care nu m-a dezamagit niciodata 😛
Stiu ca multi stramba din nas cand aud de frisca vegetala, si sincer nici eu nu sint un fan infocat al ei, dar cum nu am prea testat altfel de „marci”, nu prea sint in pozitia in care sa dau verdicte…
Totusi, cat de curand vreau sa vad cum se comporta smantana Dorna, rosie, despre care am auzit ca ar fi o echivalenta mult mai gustoasa (si mai sanatoasa)la aceasta frisca lichida, cu gust destul de fad…
…ca sa nu mai zic de smantana aia groasa si buna, pe care o gasim doar la tarani, prin piete…aia e frisca adevarata!!!
Spor in toate si sa faci alegerea cea mai buna 🙂

Raspunde
milli 28 octombrie 2010 - 22:19

Revin cu aceeasi intrebare ca si la tortul spirala: frisca vegetala? Multumesc mult,
Milli

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.