Frigarui cu sunca in jumatati de pepene

9 comentarii

[shashin type=”photo” id=”10976″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Daca sinteti in cautarea unui aperitiv aspectuos si delicios, pentru a inveseli o masa festiva sau poate doar pentru a petrece clipe pretioase impreuna cu cel/cea drag/a, opriti cautarile, caci aceste cosulete din pepene galben cu frigarui din prosciutto, ardei si cascaval, sint alegerea perfecta!!!!!! 🙂

Ingrediente:

– 1 pepene (cca 1, 5 kg.)
– 2 mere
– 1 salata verde creata sau simpla
– 1 ardei rosu
– 300 g. sunca crud-uscata (prosciutto prin Italia, sonc in Banat :D)
– 200 g. cascaval
– piper proaspat macinat


Mod de preparare:
Pepenele se spala, se usuca, se pune intr-o punga de nailon si se tine la rece timp de 6 ore, sau peste noapte.
Se taie, apoi, in doua, se indeparteaza samburii, iar miezul se taie cuburi:

Merele se aseaza in jumatatile de coaja de pepene (eu le-am decojit, ca sa poata fi mai usor intepate :P)

Ardeiul si cascavalul se taie cuburi. Feliile de sunca se taie in doua si se ruleaza strans.

Pe bete de frigarui (puteti folosi si betisoare pentru cocktailuri, de ce nu?!…sint mai vesele :P) se infig, alternand, bucati de pepene, felii de sunca rulata, cubulete de cascaval si ardei:

Betele se infig in mere, respectiv in coaja de pepene:

Intre bete se pun frunze de salata, care sa acopere total merele:

Se lasa simple sau se presara cu piper proaspat macinat.
Se serveste cu paine proaspata, poate chiar cu una cu iaurt 🙂

Desigur, frigaruile pot prinde si un alt contur, adica pot contine chiftelute la cuptor, cascaval, ardei copt, etc., dupa imaginatia fiecaruia. De gustoase va asigur, insa, ca vor fi gustoase oricum le „asamblati” :))

P.S. Daca le vreti cu mesaj, decupati ardeiul in forma de inimioara!!!!!!!!!!!! 😛
…si nu uitati: si merele se consuma 😉

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

9 comentarii

Mariana 11 noiembrie 2012 - 19:44

O idee foarte buna. Voi folosi „prosciuto crudo” fiindca merge foarte bine cu pepene galben.

Raspunde
Iulia 20 februarie 2012 - 12:41

Vaileiii Laura ce de bunatati ai mai pregatit…si in ce fel arata! Mor aici langa monitor:D.
MINUNAT!

Raspunde
Candy 14 februarie 2012 - 10:22

Прекрасни са! Браво, много красива идея!

Raspunde
Simona 13 februarie 2012 - 23:33

Numai bune ptr o masa de sarbatoare! Pup

Raspunde
TeoBucatar 13 februarie 2012 - 23:32

O idee foarte buna pentru un aspect festiv!

Raspunde
Lacrima 13 februarie 2012 - 23:05

Foarte frumoase! Felicitari 🙂

Raspunde
Mare Maria 13 februarie 2012 - 22:05

O prezentare superba!!!!!Pupici:x

Raspunde
Ruxy 13 februarie 2012 - 21:19

Vai ce bine arata! Pentru o masa de sarbatoare si nu numai sunt perfecte! Felicitari!

Raspunde
KaBea 13 februarie 2012 - 18:24

Doamneee,ce bine arata!Ne omori!Pupici.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.