Rulouri de somon cu orez

11 comentarii

Aceasta reteta de rulouri de somon cu orez este mai mult una in imagini 😛 , deoarece se prepara incredibil de usor. E un aperitiv foooarte gustos!!!!! Sau ma rog, asa mi s-o fi parut mie, lesinata fiind dupa somon afumat…si dupa ton :)))

 

Ingrediente:

  • 50 g orez
  • 200 ml apa
  • 1 lingura otet balsamic (sau de vin)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 300-350 g somon afumat (8-10 felii)
  • 1 praz
  • 2, 3 lingurite crema de hrean
  • 1 conserva ton in ulei (180 g)
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 1 lingura smantana acra sau frisca lichida
  • sos de soia (optional)

Sfat: daca tineti post, nu mai adaugati smantana. O puteti inlocui cu branza tofu sau 1 lingurita de iaurt de soia.

 

Mod de preparare:

Orezul se fierbe in cca. 200 ml apa (daca mai e nevoie, mai adaugati pe parcurs), la foc moale, cca. 10 minute. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa stea (sa se umfle 😛 ) timp de 5 minute.
Se incalzeste otetul; se adauga sare si zahar. Se aseaza orezul intr-un castron si se inglobeaza amestecul de otet. Se adauga tonul, maruntit in prealabil cu o furculita, si bine scurs de ulei si se amesteca totul foarte bine. Se adauga sucul de lamaie si smantana acra sau frisca lichida, nebatuta (daca amestecul este prea gros, mai adaugati putina smantana).
Se curata 4-5 fire de praz, se taie fasii si se oparesc (le puteti lasa aprox. 1 minut in apa care clocoteste usor). Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Feliile de somon se ung cu hrean si se aseaza deasupra umplutura de orez cu ton:

Se stropesc apoi cu sos de soia si se ruleaza:

Se leaga cu fasii de praz…si se servesc cu poftaaaa!!! 🙂

Daca vreti, le puteti aseza pe un pat de salata verde (desi mie mi-au placut mai mult “in alb” 😀 , ca-n poza de mai sus)

Oricum ati alege sa le faceti, veti fi uimti de gustul lor nemaipomenit de savuros!!!

P.S. Rulourile se pot face si numai cu orez si praz.

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

11 comentarii

monica 28 martie 2013 - 21:57

sunt foarte bune am facut de ziua mea si musafirii le-au mancat pe toate

Raspunde
Ciuhan Mihaela Corina 31 august 2012 - 17:20

mmmmmmmmmmm

Raspunde
Iulia 20 februarie 2012 - 12:39

Moama ce pofta imi faci si plus de asta mi-ai dat cateva idei bune :D. Arata nemaipomenit de bine! E exact pe gustul nostru.

Raspunde
Timea 15 februarie 2012 - 22:32

Super frumos arata si gustul clar e bun!

Raspunde
Simona 15 februarie 2012 - 22:25

Ce pachetele frumoase si delicioase! Pup

Raspunde
Alma 15 februarie 2012 - 20:54

Merita sa incerc !

Raspunde
Ruxy 15 februarie 2012 - 18:59

Imi plac la nebunieee!!!!!!Un vis Laura!!!!

Raspunde
Bunatati de Poveste 15 februarie 2012 - 16:25

Buna Laura ! te citesc cu mareee placere de cand te-am descoperit ! Si ghici cum te-am descoperit ?!!! Cautand info despre Maroc (unde imi doresc asa de mult sa ajung) !!!
Te-am pupacit si numai bine ! Raluca

Raspunde
adriana lupu 15 februarie 2012 - 13:28

Imi place somonul afumat la nebunie.Am sa incerc aceasta reteta chiar saptamana aceasta.Pupici si mii de multumiri

Raspunde
langmina 15 februarie 2012 - 13:08

Chiar ca se servesc cu pofta,la cat de bine arata!Super faine!

Raspunde
Adelina Radu 15 februarie 2012 - 12:30

Pare a fi o tentativa de sushi, doar ca pestele e afumat. Pofta buna!

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.