Dragilor, voi stiti foarte bine ca reteta de negresa de post troneaza cu succes de ceva timp (de mult, de fapt 😀 ) pe blog, dar o reteta de negrese cu ciocolata nu aveam!
Asta pana acum, cand, iata, va ademenesc cu aceasta negresa, in aparenta neatragatoare (am si pozat-o eu in graba, si pe acelasi coridor intunecat) dar cu un gust surprinzator, catifelat, de ciocolata.
O puteti lasa simpla sau, daca vreti ceva mai decadent 😛 , o puteti acoperi cu sos de ciocolata!
Voi reveni zilele astea si cu alte delicioase variante, dar prima data va rog eu muuult de tot, incercati aceasta reteta de brownies, „de baza” sa zicem, foarte usor de preparat si rapida, menita sa satisfaca toate gusturile!!!
Ingrediente:
- 200 g unt
- 150 g ciocolata amaruie sau cu lapte
- 220 g zahar
- 4 oua
- 120 g faina
- 2 linguri cacao
- 2 lingurite (rase) praf de copt
- 100 g ciocolata (alba, neagra sau cu alune) taiata bucatele
- sos de ciocolata pentru decor (optional)
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit).
Tapetati cu hartie de copt si ungeti cu grasime (unt/margarina) o tava de copt (20×30 cm).
Topiti la bain-marie, sau la microunde, ciocolata rupta in bucatele (150 g) impreuna cu untul.
Bateti ouale cu zaharul pana cand obtineti o compozitie spumoasa; adaugati-o apoi in crema de ciocolata si unt si amestecati usor. Incorporati faina, cacaua si praful de copt (ambele cernute) cat si bucatile de ciocolata tocate cu cutitul (100 g). Amestecati usor, cu o spatula, pentru omogenizare.
Turnati compozitia in tava si lasati negresele in cuptor timp de 30-35 de minute.
Lasati prajitura sa se raceasca in tava, apoi taiati-o bucati. Puneti negresele pe un gratar metalic, sa se raceasca complet.
Serviti-le simple sau cu sos de ciocolata!!!!!
Sfat: Aveti grija sa nu coaceti prea mult negresele!!! Acest tip de prajitura trebuie sa aiba o crusta deasupra, insa mijlocul trebuie sa ramana moale si usor cremos.
18 comentarii
Am facut.o aseara si mi.a iesit perfect insa in 2 ore a ramas tava cu o singura bucatica care m.am chinuit sa n.o mananc sa o pot savura a doua zi!!!
Acum am scos-o din cuptor, este delicioasa!!! Intr-adevar are un pic tendinta de a se crapa dar taiata cu grija se comporta bine. In cazul meu cred ca am folosit o tava mai mare decat cea recomandata de tine Laura si atunci negresa fiind mai subtire e mai greu de „manevrat”. Cu siguranta am sa o repet :))
Negresa mea s-a crapat si s-a desumflat…am respecat toti pasii,ce s-a intamplat??
Buna, Laura!
Sunt o novice in ale bucatariei si am incercat sa fac si eu aceasta prajiturica. Am facut si altadata, dar alta reteta si mi-a iesit. Azi am vrut sa fac reteta ta, insa am bagat-o la cuptor si s-a „spart” ca sa zic asa.. era numai bucatele in tava, nu stiu de ce. Nu stiu cat de exact am pus cantitatile, nu am cantar, insa cred ca au fost ok. Blatul arata foarte bine si cremos pana sa il bag in cuptor. Mentionez ca am cuptor din acela mic, pe care l-am incalzit cu vreo 10-15 min inainte. Unde am gresit?
Multumesc si numai bine!
Super o sa fac si eu..
buna laura,toate retetele mi se par delicioase ,am o intrebare:nu e putina faina 100 de gr la 200 de unt ??
am facut-o si eu..a iesit grozava, m-a surprins cat de usor se face si cate de buna e..eu am folosit ciocolata amaruie cu crema de zmeura, a fost ok, si am pus nuca in loc de celelalta 100 g ciocolata, o refac maine
Buna Laura!Sunt o mare fana a blog-ului tau!
Am incercat de nenumarate ori retetele tale!Te pup!Sper sa ma surprinzi in continuare la fel de placut!
in seara asta o fac prajiturica asta delicioasa…sper sa imi reuseasca:)
delicios….yami yami…foarte bine arata
Da, Diana, cele 100 de grame de ciocolata se pun asa, „cubulete” :)) …se vor simti foarte fain in blat 😉
Anonim 2, adica Rox :))
Cred ca e foarte ok si margarina, de ce nu?!
Ma bucur mult ca ma urmaresti!!!
Anonim 1 :P, ciocolata si untul, topite impreuna la bain-marie, se adauga compozitiei cu oua. Am intarit asta in postare 🙂
Apoi se adauga faina, praful de copt si bucatelele de ciocolata si se da totul la cuptor. In jumatate de ora vei putea savura negresele 😉
Ma bucur mult ca-ti place, Timea 🙂
Asa e, e foarte buuuuna!!!! 😛
Cele 100 g de ciocolata se pun bucatele intregi? Nu se topesc in prealabil? Sau asa trebuie sa fie in final, insulite de ciocolata in interior?
ceau! untul se poate inlocui cu margarina?
felicitari pentru tot ce faci, am mai facut multe retete de la tine si sunt suuuuper!!!
Rox.
o intrebare pentru o novice in gatit… ce facem cu ciocolata si untul topit, intra in compozitia finala sau nu?
Super delicioasa si ciocolatoasa prajitura aceasta!