Dragii mei, pe langa ouale rosii, drobul de miel si friptura de miel, pasca si cozonacul care se regasesc pe masa noastra de Pasti in fiecare an, se va regasi si acest drob de pui cu ficatei, usor si savuros si, sper eu, foooarte pe placul celor care nu prefera carnea de miel.
Mi s-a spus ca este delicios!!!!!
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 1 morcov
- 2 cepe potrivite
- 500 g ficatei de pui
- 50 ml vin alb
- 1 legatura mare ceapa verde
- usturoi verde (optional)
- 1 felie de paine (mai veche) sau 2 linguri pesmet
- 3 oua crude
- sare, piper
- 4 oua fierte tari
- frunze de patrunjel sau marar, tocate
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de chec cu ulei si se tapeteaza cu hartie de copt (doar baza).
Se fierbe pieptul de pui in apa cu sare, se spumuieste; se adauga o ceapa (din cele doua, de la ingrediente) si morcovul taiat in bucati mari. Se lasa sa fiarba bine (ca la supa).
Separat, se pun ficateii intr-o tigaie cu 3, 4 linguri ulei, la foc foarte mic, acoperiti; se adauga vinul si se lasa pe foc cca. 10 minute (se amesteca in tot timpul asta). Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului.
Cand carnea si ficatul sunt gata, se lasa sa se racoreasca si se dau prin masina de tocat, impreuna cu ceapa uscata ramasa si ceapa verde, usturoiul si morcovul fiert din supa.
Se amesteca bine sa se omogenizeze, se adauga ouale crude, batute bine dinainte, pesmetul sau painea inmuiata in lapte (sau apa). Daca folositi paine, dati-o prin masina odata cu carnea si legumele. Se adauga sare si piper dupa gust si verdeata tocata fin.
Se adauga jumatate din umplutura in tava, se aseaza ouale fierte, intregi (si decojite) in mijlocul umpluturii si se acopera cu restul de compozitie. Se pune drobul in cuptorul incalzit, la foc potrivit, pentru cca. 35 de minute. Se lasa apoi sa se racoreasca, se scoate cu grija din forma si se taie felii.
Este delicios, fie cald, fie rece!!!
10 comentarii
bun pentru nepotica mea, care vine de paste la mine !!!!!!
Testat direct de la sursa, confirmam: chiar este delicios!!!!!!!!
De fapt… corect este : ambele droburi au fost delicioase! :))
Te pupam! Alina si buni Nuti.
Ma bucur mult, mult, mult sa aud asta!!! 😛
Pupam si noi inapoi (pe Bogdi il las primul :D)
Buna Laura, in final nu ai mentionat ce sa facem cu sosul ramas de la ficatei, cel cu vin 🙂
Cristinaaaa, ce-ti fac!!!! 😛
Uite-aici ce-am scris: „Nu aruncati sosul rezultat, va da savoare drobului ;)”…deci pune neaparat sosul de vin in compozitia drobului!!!!
Te pup 🙂
buna,laura iti urmaresc retetele de mult timp si imi place foarte mult tot ceeace faci .reteta ta de drob o fac si eu dar fara morcov si este excelenta .felcitari pentru tot ceea ce faci .iulia
Imi place drobul la nebunie si ii duc dorul un an intrec.. pina vine Pastele. Poate reteta asta ma scoate din necaz 🙂
Felicitari pentru efortul tau de a mentine interesul pentru bucataria romaneasca si nu numai.Te urmaresc de ceva vreme si ma incanta tot ce faci.Astept de la tine o reteta de cozonaci babani veritabi,precum si alte retete de pasti cu ciocolata,smantana si ciocolat,nuci.Ce zici,e o provocare?Te sarut si-ti urez sarbatori fericite cu multa sanatate si bucurii pentru tine si familia ta draga
Mama face un drob din carne de vitel si ficat de pui. E o bunatate. Am sa incerc si eu reteta ta – pare foarte usoara.
Hummm… quelle merveille il doit être un vrai délice!
bisous