Fursecuri cu ciocolata de post

22 comentarii

Daca va doriti ceva dulce si bun, si inca de post, si care sa fie gata in maxim 30 de minute, va sfatuiesc sa nu ocoliti aceste delicioase fursecuri cu ciocolata de post!!!
Am copt doua tavi si de-abia mai avem ce rontai 🙂

 

Ingrediente pentru aprox. 50 de bucati:

  • 280 g faina
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu alimentar
  • un praf de sare
  • 225 g margarina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta rom sau vanilie
  • 200 g ciocolata neagra (minim 75 % cacao)
  • 50 g migdale sau nuci macinate

Sfat: Cei care nu tin post, pot inlocui margarina cu unt.

Sunt extrem de gustoase!!!!!!

 

Mod de preparare:

Se incinge cuptorul la 170 grade C (foc moderat). Se tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Se amesteca margarina intr-un vas cu zaharul si esenta; se adauga faina cernuta impreuna cu bicarbonatul (inlocuiti-l cu praf de copt, daca detestati bicarbonatul 😀 ) si praful de sare. Se incorporeaza apoi migdalele sau nucile macinate.
Separat, se taie ciocolata marunt si se pune si ea in aluat. Se lasa compozitia la frigider pentru minim 15 minute.

Se ia cu o lingura din compozitia de fursecuri si se pun in tava, la distanta de 2-3 cm. intre ele.
Se coc cca. 10-15 minute (depinde de cat de crocante le doriti), apoi se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca:


Se pot pastra mult si bine, in cutii de metal…dar nu cred ca vor rezista mai mult de-o zi! 😀

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

22 comentarii

Daniela 22 decembrie 2020 - 16:36

Delicioase! Fac aceste fursecuri de câțiva ani. Le voi prepara si de Crăciunul acesta, chiar daca sunt de post. Rezista multe zile in cutie metalica.

Raspunde
Laura Sava 23 decembrie 2020 - 00:52

Daniela draga, ce bucurie mi-ai facut (in miez de noapte 😀 …cand, iata, am ajuns si eu sa “rasfoiesc” mesajele voastre)!!!! E adevarat ca sunt delicioase, chiar daca sunt de post, asa ca iti urez spor la “prajiturit” si iti multumesc pentru ca ma iei cu tine in bucatarie!!! <3

Raspunde
Irod Dana 11 august 2018 - 14:50

Foarte, foarte bune!

Raspunde
Lena 23 noiembrie 2012 - 00:12

Delicios! Tocmai le-am scos din cuptor. Am mai adaugat cacao iar nuca am pus-o bucati mari. Am facut reteta dubla dar ma mir daca mai ramane ceva pana maine.

Niste cookie-uri de post delicioase. Cu siguranta o sa le mai incerc. Mersi de reteta.

Raspunde
Anonymous 30 mai 2012 - 15:38

Buna sunt Adriana si am incercat reteta ta si acum este la cuptor.Sper ca o sa fie foarte bune.Imi plac toate retetele tale.

Raspunde
Roxana 6 decembrie 2020 - 19:57

Am facut reteta, am omis etapa cu frigiderul, si am folosit zahar de cocos 160g.
Fabuloase.
Multumesc.

Raspunde
Laura Sava 9 decembrie 2020 - 15:03

Roxana, mi-ai umplut inima de bucurie!!! <3

Raspunde
Scarlett 2 mai 2012 - 16:30

Cat le-am cautat!Le mai facusem o data mai demult si am pierdut reteta;acum am regasit-o :)Cele mai bune fursecuri de post!

Raspunde
Anonymous 10 aprilie 2012 - 12:40

BUNA ZIUA
AM SI EU O INTREBARE?
MARGARINA SE TOPESTE CU ZAHARUL?
PT CA EU AM FACUT RETETA DOAR AMESTECANDU-LE PUTIN SI BINEINTELES CA SE SIMTEA ZAHARUL PRIN ELE…
PLUS CMI-A IESIT COMPOZITIA DESTUL DE CONSISTENTAIN SENSUL CA LE-AM PUTUT MANEVRA CU MANACRED CA DIN CAUZA CA NU A-A TOPIT ZAHARUL…
IAR CAND LE-AM PUS IN TAVA S-AU LASAT SI AU IESIT FOARTE SUBTIRI…
UNDE AM GRESIT??
EU SUNT INCEPATOARE IN BUCATARIE

Raspunde
Ralu 2 aprilie 2012 - 22:02

arata ff bine, maine le incerc si eu 🙂
multumim ca te gandesti si la cei care tin post

Raspunde
Emily 2 aprilie 2012 - 13:55

delicioaseeeeeee
te pup Laura!

Raspunde
Scarlett 1 aprilie 2012 - 12:51

Le-am incercat si au fost foarte bune!La inceput au fost moi si pufoase,apoi s-au facut crocante 🙂

Raspunde
Anonymous 1 aprilie 2012 - 12:24

Yummy! Arata excelent, ca toate prajiturile tale de altfel! Ai niste retete minunate si usor de facut, multumim mult pt idei si atitudine! Bravo si multe, multe retete dulci si de acum inainte! Dana, Cluj

Raspunde
MiRa Cakes 1 aprilie 2012 - 00:45

Mmmmh, cu siguranta delicioase, trebuie doar sa le fac, multumesc pentru reteta.

Raspunde
Mare Maria 31 martie 2012 - 21:09

Frumoase si delicioase!!!!!!!!!

Raspunde
Haplea 31 martie 2012 - 09:42

Frumoase foc aceste fursecuri!Imi place tare mult ca tii cont de cei care tin post in aceasta perioada!Weekend minunat!

Raspunde
Anonymous 29 martie 2012 - 18:14

stii ceva, laura? esti o fata tare de treaba, gatesti retete faine si ce imi place mie este ca daca ma aprind dupa vreun… dulce in special, ca acuma, nu stau cu pixul sa copiez reteta, asa ca mersi si respect pentru ca putem copia sau ,eu, pot copia reteta preferata in laptopul meu unde am o colectie de retete si de la tine si de alte laure si alte fete mai ales ca am si doua fiice care acum sunt fffoarte ocupate dar peste niste ani ma vor intreba la randul lor, cu copii, mami, retetele?aurelia

Raspunde
Gabrielle 29 martie 2012 - 15:46

Margarina poate fi inlocuita cu ulei? Daca da, cam ce cantitate de ulei?

Raspunde
CA LA SOŢIA ACASĂ 29 martie 2012 - 14:37

arata superb…sigur o sa le incerc…multumesc de reteta!!!

Raspunde
Beth 29 martie 2012 - 12:56

Trop belles et délicieuse!

Bisous

Raspunde
Florin Emil Ghebosu 29 martie 2012 - 12:32

ahh, ce bine ca am dat peste asemenea minunatie de blog, instant ma abonez 😀

Raspunde
El recetario de Falina 29 martie 2012 - 11:54

Arata delicios sí sigur bune foc … am sa le incerc sí eu…pupic dulce…o zi buna.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.