
Ingrediente:
- 500 g pipote si inimi de pui
- 1 piept de pui mai mare
- 2 cepe uscate sau 3 legaturi ceapa verde
- 3 oua proaspete
- 1 lingura pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte
- 4 oua fierte tari
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- sare, piper
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Ungeti o tava de chec cu ulei; tapetati baza cu hartie de copt (taiata cu foarfeca pe dimensiunea tavii).
Puneti la fiert maruntaiele de pui in apa cu putina sare. Daca este nevoie, se strange spuma de deasupra. Intr-un vas separat, fierbeti pieptul de pui.
Cand sunt gata, se dau prin masina de tocat…atat maruntaiele cat si pieptul de pui.
In continuare, maruntiti ceapa verde si caliti-o in putin ulei; daca folositi ceapa uscata, dati-o prin masina de tocat sau tocati-o foarte marunt si apoi caliti-o in ulei. Nu o lasati prea mult pe foc, ci doar pana se inmoaie.
Amestecati totul intr-un vas incapator; adaugati painea inmuiata (sau pesmetul) pe care o treceti tot prin masina impreuna cu verdeata.
Se amesteca apoi compozitia cu ouale proaspete si bine batute. Se adauga sare si piper dupa gust.
In functie de consistenta, se adauga sau nu o ceasca din zeama in care a fiert carnea de pui (asta daca doriti sa aveti un drob mai pufos 😛 ).
La final, turnati jumatate de compozitie in tava si nivelati. Asezati ouale fierte si acoperiti cu restul de compozitie.
Bagati la cuptor si lasati cca. 30 de minute la foc potrivit.
Drobul se serveste pe un pat de salata verde, cu legume de sezon si lamaie.
Eu l-am ornat cu inele de ardei rosu .
A fost fooooarte gustos!!!!!! …da, tot baietii mei mi-au marturisit asta 🙂
8 comentarii
Arata perfet, plec mai devreme de la servici si fac rost de ingrediente
Multumim ptr sfaturi si reteta..:-)
Ar trebui sa fie o varianta mai ușoară decât drobul de miel, deci merită încercată, cu atât mai mult de cei care prețuiesc mai mult silueta proprie decât tradițiile pascale…
Am sa fac si eu!
Arata delicios! Faina varianta asta! Pupici
humm il est super j’ai aimé beaucoup bravo bisous
Arata tare bine. Mi-e si rusine sa recunosc, dar eu nu am mancat in viata mea drob 🙁 Trebuie sa prepar si eu, sa nu pierd ceva 🙂
Il est excellent sont aspect me fait saliver!
Bisous