Drob de pui cu pipote si inimi

9 comentarii
Dragii mei, ieri va ispiteam cu un drob de pui savuros, cu ficatei, iar astazi, iata, tot cu un drob de pasare, dar din maruntaie, adica un drob de pui cu pipote si inimi.
Sper sa le incercati pe amandoua, fiindca sunt cu adevarat minunate!!!!!
…mai ales daca nu sunteti prieteni cu carnea de miel 😛

Ingrediente:

  • 500 g pipote si inimi de pui
  • 1 piept de pui mai mare
  • 2 cepe uscate sau 3 legaturi ceapa verde
  • 3 oua proaspete
  • 1 lingura pesmet sau o felie de paine inmuiata in lapte
  • 4 oua fierte tari
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit). Se unge o tava de chec cu ulei; se tapeteaza baza cu hartie de copt (taiata cu foarfeca pe dimensiunea tavii).

Se pun la fiert maruntaiele de pui in apa cu putina sare. Daca este nevoie, se strange spuma de deasupra.
Intr-un vas separat se fierbe pieptul de pui.
Se marunteste ceapa verde si se caleste in putin ulei; daca folositi ceapa uscata, dati-o prin masina de tocat sau tocati-o foarte marunt si apoi caliti-o in ulei. Nu se lasa mult pe foc, ci doar pana se inmoaie.
Cand sunt gata, se dau prin masina de tocat…atat maruntaiele cat si pieptul de pui.
Se adauga painea inmuiata (sau pesmetul) pe care o treceti tot prin masina impreuna cu verdeata.

Se amesteca apoi compozitia cu ouale proaspete si bine batute. Se adauga sare si piper dupa gust.
In functie de consistenta, se adauga sau nu o ceasca din zeama in care a fiert carnea de pui (asta daca doriti sa aveti un drob mai pufos 😛 ).
Se toarna jumatate de compozitie in tava si se niveleaza. Se aseaza ouale fierte si se acopera cu restul de compozitie.
Se baga la cuptor si se lasa cca. 30 de minute la foc potrivit.
Se serveste pe pat de salata verde, cu legume de sezon si lamaie.
Eu l-am ornat cu inele de ardei rosu .
A fost fooooarte gustos!!!!!! …da, tot baietii mei mi-au marturisit asta 🙂

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

9 comentarii

mihai - sali fitness bucuresti 13 aprilie 2012 - 14:33

Arata perfet, plec mai devreme de la servici si fac rost de ingrediente

Raspunde
Anonymous 11 aprilie 2012 - 07:23

Multumim ptr sfaturi si reteta..:-)

Raspunde
Bogdan 9 aprilie 2012 - 00:31

Ar trebui sa fie o varianta mai ușoară decât drobul de miel, deci merită încercată, cu atât mai mult de cei care prețuiesc mai mult silueta proprie decât tradițiile pascale…

Raspunde
Anonymous 7 aprilie 2012 - 16:30

Am sa fac si eu!

Raspunde
Simona 4 aprilie 2012 - 22:54

Arata delicios! Faina varianta asta! Pupici

Raspunde
A Paixão da Isa 4 aprilie 2012 - 21:06

humm il est super j’ai aimé beaucoup bravo bisous

Raspunde
Carmen Tobias 4 aprilie 2012 - 18:54

Arata tare bine. Mi-e si rusine sa recunosc, dar eu nu am mancat in viata mea drob 🙁 Trebuie sa prepar si eu, sa nu pierd ceva 🙂

Raspunde
Beth 4 aprilie 2012 - 12:52

Il est excellent sont aspect me fait saliver!

Bisous

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.