Drob de miel in aluat

2 comentarii

 

Astazi, desi sfintele zile de Paste au trecut de mult, va propun o reteta incantatoare de drob de miel in aluat, un aluat care s-a comportat de minune si a “imbracat” perfect tava! O reteta speciala pentru cei care nu gasesc prapure de cumparat sau nu sunt deloc  prieteni cu acesta 😀
Reteta apare sub semnatura aceluiasi gurmand, cu vorbe bine alese si tihnite despre mancare, Simion Hobean.
Am fost extraordinar de incantata de “plapumioara” deliciosului drob…un aluat extrem de maleabil, usor de manevrat, pe care il voi face , probabil, si in alta combinatie, cu o alta umplutura…

Bucuria cea mai mare, insa, a fost faptul ca am putut savura ademenitorul drob in compania unui manunchi de ridichi proaspete, culese din propria gradina ( se pare ca daca le resadesti, se fac tot timpul…de-aia avem noi ridichi la sfarsit de august 😀 )

 

Avem nevoie de:

Pentru aluat:
  • 2 oua
  • 1 ceasca faina
  • 2 linguri unt
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se prepara drobul, urmand pasii de la reteta subliniata cu rosu, de mai sus.
Se prepara aluatul dupa spusele maestrului: “Se framanta aluatul – se mai adauga faina daca e nevoie -si se intinde o foaie. Se umple cu drob si se infasa ca un prunc cuminte”
Cat de frumos, asa e?! 🙂

Cateva poze, ca prea multe nu sunt de spus :))

Aluatul:

Umplutura pentru drob:

Forma mea de cozonac impletit, pe care o am de mult timp dar nu am folosit-o, iata, pana acum 😛

…asta ca sa vedeti cat de des se mananca cozonac la noi in casa , hihi…

…cu citat, in continuare:
“Se unge cu unt o tava adanca de cozonac si se potriveste drobul in patut, la cald si moale. Se unge apoi cu un ou bine batut si se da la cuptor incins, dar pe foc potrivit, sa nu se arda si nici sa nu i se usuce miezul, mai putin de-o juma’ de ceas”

Varianta mea a fost astfel:
Am impartit aluatul in doua: o parte mai generoasa la baza (care, dupa ce drobul e copt, ajunge susr, prin asturnare). Am adaugat umplutura:

Am asezat restul de aluat deasupra si l-am uns cu putin ulei (partea asta ramanand, dupa rasturnare, jos):

Drobul copt:

…in bataia soarelui, parca asteptand musafirii sa apara cu oua rosii in maini 🙂

…si nu in ultimul rand: vedetele verii tarzii 😛

Pe masa, alaturi de drob si branza:

Foarte gustos!!! Priviti ce sectiune delicioasa! 😀

S-aveti poftaaaa!!!!!
image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

2 comentarii

Manuela Cristina Georgescu 2 martie 2021 - 16:26

Laura scumpa, ai cumva reteta de drob vegetal de nuci a Inei Todoran ? Site-ul ei s-a desfiintat de mult, iar eu am pierdut reteta, care in loc de oua, folosea fulgi de ovaz. Ti-as fi extrem de recunoscatoare daca ai putea face rost de reteta. Voi va mai cunoasteti intre voi si cred ca daca ai putea s-o contactezi pe Ina am capata si reteta.
Cu multumiri anticipate,
Manuela

Raspunde
alialexa2006 20 august 2010 - 12:43

foarte bun…pupici

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.