4,3K

Pepenele galben este fructul meu preferat!!! De fapt, e cam pe-aceeasi pofticioasa unda cu lubenita, din care m-as infrupta non-stop 😀 (o idee ar fi aici). Acest parfait de pepene, va spun, a iesit atat de bun incat s-a dus intr-o jumatate de zi…si inc-o dimineata, hihi…
Ingrediente:
- 500 g pepene galben
- 180 g zahar
- 150 ml lapte
- 1 ou mare
- 500 ml smantana pentru frisca
- 2 pliculete zahar vanilat (20 g)
Mod de preparare:
Se amesteca zaharul, zaharul vanilat cu laptele si oul batut usor; se pune compozitia rezultata la fiert, amestecand mereu pana incepe sa se ingroase compozitia (cca. 5 minute)
Se da apoi vasul la o parte si se lasa la racit.
Se adauga pepenele, facut piure sau taiat bucatele foarte mici si se amesteca. Se toarna apoi frisca batuta amestecand usor cu o lingura de lemn sau spatula.
Parfait-ul se toarna intr-o forma de chec si se pune la congelator. Dupa vreo 3, 4 ore, il scoateti si il amestecati energic, pentru a nu face ace de gheata.
P.S. O alta idee racoritoare cu pepene gasiti aici: Bautura cu pepene 🙂
6 comentarii
Am facut si eu reteta aceasta vineri.
E super buna!
Fetita mea vrea tot timpul sau dau.
Multumim de bunatati!
Am incercat si eu reteta, doar ca am inlocuit pepenele cu nectarine. A iesit minunat…:)
sal!am incercat si eu parfaitul de penede galben si….deliciosss!!abia astept sa vina sotul sa l servesc cu minunatia aceasta!:)
Multumesc si felicitari pt retete!
Cu toate ca nu sunt fan pepene galben, reteta data de tine cu atata generozitate pare super buna si cred ca vreau sa o si gust. Sper sa gasesc pepene bun, asa auriu la miez, ca nu ma prea pricep…Mersi mult:)
Pepenele galben este unul din fructele mele preferate 🙂 Multumesc pentru ideea de a-l folosi intr-o reteta 🙂
mmmmmmmmmmm,ce bine arata