Corabioare cu crema de peste afumat

6 comentarii

Aveati cumva nevoie de un aperitiv mai deosebit, care sa nu arate doar bine ci sa fie si gustos?! Iata-l: corabioare cu crema de peste afumat!!! 😛
Promit ca dupa revolutia asta sarata va ademenesc cu niste retete fabuloase de praji :)))

Ingrediente:

– 2 lamai
– 1/2 file macrou afumat
– 200 g. branza de vaci
– 2 linguri ulei de masline
– 50 g. nuca (optional)
– sare, piper
– 1 lingura smantana
– zeama de lamaie


Mod de preparare:
Branza dulce se lasa la scurs daca e prea zemoasa. Se mixeaza apoi cu ulei de masline pana se obtine o compozitie cremoasa.
Se curata pestele afumat de pielita si oase. Se marunteste cu o furculita (asta ca sa nu va mai plictisesc cu mixerul meu vertical :P)
Se incorporeaza fileul de peste in crema de branza, se adauga nuca macinata, sare, piper, un pic de zeama de lamaie si smantana (crema rezultata se amesteca foarte bine)
Se taie lamaile pe jumatate si se golesc, facand cu ocazia asta si-o delicioasa limonada :))) …exact cum am facut aici: Oua umplute 
Se umplu “corabioarele” cu crema de peste afumat si se servesc imediat, alaturi de un pahar cu vin alb.

O lingura cu mustar de buna calitate si una de maioneza adaugate in compozitia finala vor face aceste apetisante gustari si mai apetisante.

Au fost grozave!!!

 

image_pdfPDFimage_printPrint

Alte retete delicioase pentru tine

6 comentarii

marina 9 noiembrie 2011 - 13:58

Laura,cred ca asa o sa servesc salata de ton..mi se pare muuuuuuuuult mai apetisant…ms. pentru sugestii….

Raspunde
Laura Frunza 28 martie 2011 - 13:23

Am facut si eu reteta sambata. A iesit super cremoasa si pufoasa, ca o inghetata. Sora mea cand a vazut castronul m-a intrebat daca nu e inghetata cu nuci :-))) Am adus azi si la birou si fetele au apreciat-o toate. E perfectă pentru o petrecere, e si eleganta si gustoasa.

Raspunde
maria mihalache 16 ianuarie 2011 - 11:28

Minunata reteta, o voi salva si testa cu siguranta.

Raspunde
elida 16 ianuarie 2011 - 11:03

hmmmmmmmmmm cred ca e o bunatate?o sa incerc si eu :)felicitari ptr minunatele retete!

Raspunde
pansy 16 ianuarie 2011 - 04:12

grozava trebuie sa fie pasta asta,mi-ai dat i deea buna.imi place si prezentarea.

Raspunde
Beatrice 16 ianuarie 2011 - 01:48

Aoleu,am ramas in urma rau cu postarile tale.M-am uitat acum,o gramada de bunatati.Nici nu ma mai mir,ca doar altceva nu stii sa faci,decat ….pofta la…pofticiosi,hi,hi.Te pup cu drag.Te anunt cand o sa fac icrele si-am sa ma laud cu ele.

Raspunde

Scrie un comentariu

Scrie rezultatul (atentie, daca ati stat mai mult pe aceasta pagina folositi butonul de reload de mai jos): *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.