Sandwichurile astea nu arata ele prea grozav (poze facute noaptea, la lumina becului :P) dar la gust sint fenomenale!!! 😉
Am folosit cea de-a doua jumatate de macrou afumat (pe prima am folosit-o aici) si am lasat deoparte, cu ocazia asta, prepararea micilor gustari sub a caror influenta (benefica, as zice :P) am cazut :))
Ingrediente:
– 1/2 file peste afumat (macrou/hering)
– 15o g. branza proaspata (de vaci)
– 1 lingurita hrean ras
– 2 lingurite capere (optional)
– 1 portocala
– 1 lingura frisca lichida sau smantana
– sare, piper
– zeama de lamaie
– 4 felii toast
– fire de marar proaspat
Mod de preparare:
Se cojeste portocala, iar pulpa fructului, ca si fileul de peste, se marunteste (mixerul de mana se pricepe de minune la asta :P). Se adauga branza, hrean, caperele bine scurse, sare si piper, frisca lichida si se amesteca totul foarte bine, pana se obtine o crema.
Se prajesc feliile de paine (in prajitorul de paine sau la cuptor) si se ung cu pasta de peste afumat.
Fiecare sandwich se taie apoi in sferturi si se aranjeaza pe o farfurie mare. Se orneaza cu felii subtiri de castravete si fire de marar si se servesc imediat.
P.S. Daca nu e destul de cremoasa compozitia, adaugati o lingura de smantana.
6 comentarii
Buna Laura!
Astazi am facut si eu in sfirsit acest pateu/crema.
PATEU DIN BRINZA CU FILE DE PESTE AFUMAT
Am variat putin reteta, dupa ingredientele care le-am avut in casa si a iesit foarte
„lecker=bun/-a” ;-)!!!
Multumesc mult pentru „idee, reteta si foto”!!!
Cu prietenie si respect
Laura S.
Eu cred ca sunt delicioase! Arata si foarte bine!
foarte interesanta combinatia de ingrediente! o sa incerc si eu.
Yummy,ce bunatate!Pupici.
O delicatesa!!
Hallo Laura!
cum am spris si pe FB. o sa prepar si eu acesta crema/pateu , dar cu file de pastrav.
Sper sa iese tot atit de buna, cum zici ca aiesit a ta.
multumsc pentru reteta si sa va fie de bine!!!
Cu prietenie
Laura S.