Ciorba de perisoare este una din ciorbele pe care le savurez mereu cu placere 🙂
…mai ales daca am si un ardei iute, rosu, prin preajma 😛
Ingrediente:
– 800 g. carne tocata amestec ( porc si vita)
– zarzavat pentru ciorba ( morcovi, patrunjel , telina )
– 1/2 ceasca orez
– 2 oua
– o ceapa mica
– bulion
– bors
– condimente: sare, piper, boia
– patrunjel verde
Mod de preparare:
Se da pe razatoarea mare zarzavatul, se caleste pana se inmoaie si se adauga apa.
Se lasa sa fiarba. Separat se prepara perisoarele.Se spala orezul si se amesteca cu carnea, ouale, sare, piper, boia si ceapa tocata marunt ( am citit intr-o revista ca daca este calita cu un pic de morcov da un gust mai bun perisoarelor ).
Cu mana uda se fac perisoare potrivite ca marime si se pun cu grija in oala.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Cand sunt pe jumatate fierte se pune bulionul si la sfarsit borsul.
Se adauga si patrunjelul tocat marunt. (Se serveste cu leustean presarat deasupra).
Reteta preluata de la Amalia
6 comentarii
Bine te-am gasit!Buna idee: lamaie cu yaurt ca inlocuitor al borsului.Multumesc.O calda imbratisare din Italia.Daniela
…hi,hi, Cristinelu’ scump, acum sint datoare cu un miel :))))))))))
Te pup tare, tare si ma bucur extraordinar de mult ca ti-a reusit ciorbita…si raffaello…precum si ca ai devenit matusa preferata 😛
Te mai astept pe la noi!!! 🙂
Laura, multumesc…tare bine a mai iesit-foarte gustoasa…toata lumea de aici vrea reteta. Am incercat si reteta de bomboane rafaelo-acum sunt matusa preferata.
Multumesc mult.
Multumesc mult-uite acum ma pun sa o fac. Mmmmmmm. 🙂
P.S. Nu sunt Alina 🙂
Ma numesc Cristina
Alina, tu esti?! 😛
…pai, inafara de zeama de lamaie mai poti folosi zeama de varza acra, desi probabil ca nici din aia nu prea gasesti pe-acolo…si sucul meu de corcoduse e nemaipomenit dar din ala chiar nu cred ca ai sanse sa gasesti…
Zeama de lamaie cu un pic de lapte batut sau iaurt ar trebui sa fie numa’ bine! 😀
Spor la ciorbica! Te-astept cu impresii!
Buna Laura,
Uite vin pe websitul asta des pentru retete romanesti deoarece nu se gasesc aici in Australia. Am o intrebare-aici nu se gaseste bors-cu ce as putea sa o inlocuiesc. Te intreb deoarece nu gatesc deloc bine si deobicei nici nu incerc sa gatesc dar retetele astea sun prea bune. Mulumesc-si scuze daca romana nu este buna.