Ardei umpluti cu sos de rosii si usturoi

5 comentarii

 

Ingrediente:
– 14 ardei (1 kg)
– 600 g. carne macinata(porc+vita)
– 2 cepe de marime medie
– 2-3 morcovi mici
– 4 catei de usturoi
– 1 ou
– 125 g. orez
– 1 legatura mica-patrunjel
– sare, piper
– ulei de floarea soarelui
– 1 litru bulion de rosii sau sos de rosii




Mod de preparare:
Se scoate capacul ardeilor, se curata de seminte si se spala bine.
Ceapa, usturoiul si morcovii se curata si se spala, dupa care se toaca cat mai marunt.
Se pun la calit intr-un vas cu cateva linguri de ulei; se lasa foc moderat si se amesteca din cand in cand.

Cand legumele incep a se rumeni usor, se adauga orezul, sarea, piperul si boia dulce ori iute, cine vrea 😛
Se mai lasa putin pe foc si se adauga verdeata. Se amesteca totul foarte bine si se lasa la racit.

Se condimenteaza carnea macinata (sare,piper, etc.) si se amesteca cu oul.
Cand amestecul de legume si orez s-a racit, se adauga la carne. Se amesteca bine cu lingura si
se potriveste de gust.
Se umplu ardeii cu compozitia rezultata si se aseaza intr-o cratita incapatoare, in picioare.
Se toarna peste ei bulionul si inca aprox. 200-300 ml (o cana marisoara) de apa.
Se lasa la fiert, la foc domol, cu capac, pana cand sint gata, adica dupa cca. 45 de minute, maxim 1 ora.

Se servesc simpli sau cu smantana 🙂
 Reteta preluata de la Maya
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

5 comentarii

teosim 4 noiembrie 2011 - 08:55

N-am nimic impotriva retetei dar…carne macinata ????

Raspunde
Dorina 15 iulie 2011 - 16:13

Intr-adevar ai niste retete reusite ,sint bucuroasa ca am dat de blogul tau,un sfat in bucatarie nu incurca niciodata!!Iti multumesc Laura!!!!

Raspunde
laura 21 noiembrie 2007 - 15:54

Elena, sa stii ca asa am sa fac si eu, de post, cu ciuperci si cu sos de usturoi…mniam, mniam, deja mi-e pofta 😀

Raspunde
Elena 13 noiembrie 2007 - 23:44

Aaa, sa stii ca am vorbit cu mama mea, si mi-a zis ca a vazut la multi ca in post mananca sarmalele sau ardeii umpluti stropiti cu mujdei de usturoi, deci e clar ca e buna reteta si cu ardei. Ma gandesc sa fac ardei de post cu usturoi si ciuperci… ce spui? Sper sa gasesc de cumparat ardei ca anul asta nu am putut congela nimic:(

Raspunde
laura 13 noiembrie 2007 - 15:54

Elena, nici eu nu stiam ca se poate pune usturoi in compozitie, la Maya am auzit si eu pentru prima oara de asta…caci a ei este reteta 🙂
Poza ce am atasat-o eu retetei e a mea, cu o portie de ardei simpli, facuti asa cum ii fac eu de obicei dar am sa incerc zilele astea si varianta cu usturoi… numai ca nu voi mai putea sa-i gust 🙂 … fiindca incepe postul…dar nu-i bai ca dupa post ii fac din nou si ii gust si eu.

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.