– 3 oua mari
– 180 g faina
– 100 g nuci
– 75 ml lapte
– 2 lingurite praf de copt
Umplutura de gutui:
– 750 g gutui
– 250 ml suc de mere (proaspat stors)
– 80 g zahar
– 2 plicuri zahar vanilinat
– 1 plic praf de budinca de vanilie
– 3 foi gelatina sau 5 g gelatina granule (din plic)
– 100 g zahar
– 250 ml suc de mere (proaspat stors)
– 2 lingurite coaja de lamaie rasa
– 250 ml vin rose
– 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule (din plic)
– 300 ml smantana dulce (pentru frisca)
Decor:
– 200 ml smantana dulce (pentru frisca)
– 100 g alune pisate
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt:
Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele:
Se aseaza intr-o forma cu diam. de 26 cm, tapetata cu hartie de copt:
Se coace cca. 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma:
Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore:
Se inglobeaza 300 ml frisca batuta:
26 comentarii
Buna! As vrea sa stiu ce suc de mere folosesc. Pot folosi suc cumparat? Sau ma gandeam sa pun zeama de compot de gutui.Multumesc! Am facut multe din prajiturile tale. As incerca si pe cea de cioc si lapte de cocos, insa preferata a ramas raffaello.
Violeta, vad ca nu am mentionat in reteta…reteta veche, fara prea multe detalii :D…dar iti pot spune ce am folosit eu: suc de mere, proaspat stors, din merele noastre din gradina.
Tu, daca vrei, poti folosi si suc cumparat sau, chiar mai bine, zeama din compotul de gutui. Orice alegere vei face, va fi bine! :))
Te pup dulce pentru toate incercarile delicioase de pe blogul meu!!!!!
Am pregatit pentru prima data aceasta reteta si sunt sigura ca tortul va fi delicios,ca toate preparatele de pe acest blog.
Cum a fost rezultatul? 🙂
tortul este senzational ,l-am incercat in wekeend si invitati mei au fost in extaz ….chiar m-a sunat cineva astizi sa imi zica ca nu poate uita tortul ..
Arata bine si as vrea sa-l incerc, insa am o nelamurire. Dupa ce inabusim gutuile cu sucul de mere si zaharul, le pasam? Ca parc-asa ar rezulta din imagini. Va multumesc.
nu le pasezi caci se vor sfarma ele singure mai ales cind adaugi praful de budinca si gelatina ,,,
Va multumesc frumos pentru raspuns.
buna.am si eu o intrebare:ce dimensiune are forma de tort in care ai copt blatul?ast rasp te rog mult
scrie in reteta 26 cm 🙂
Arata super! Trebuie sa il incerc neaparat. Am mai facut reteta de la tine de pe blog si toate au iesit bine. Esti o draguta ca explici in detaliu fiecare faza din procesul de preparare. Datorita acestui fapt e greu sa gresesti sau sa nu iti iasa reteta. Tine-o tot asa.
Draga Laura imi plac la nebunie retetele tale, mi se par foarte simple, iar pozele sunt spectaculoase. Ma motiveaza foarte tare sa gatesc de fiecare data cand iti citesc retetele si comentariile. Te felicit pentru aceasta pasiune speciala si iti urez mult succes si inspiratie pe viitor. Te pup cu drag!
TE ROG SA-MI SPUI DACA BUDINCA SE FIERBE SAU NU? MULTUMESC
Nu inteleg… folosesti de 2 ori budinca? o mentionezi o data la crema de gutui si dupa revii la ea cu crema de frisca. in plus la inceput o scrii la umplutura de gutui si dupa o scrii si la crema si decor. daca folosesti 2 budinci, la crema de gutui pui plicul direct peste gutui sau in prepari cu lapte?
am incercat si eu acest tort! Nu pot sa spun decat ca este cel mai bun pe care l-am gustat vreodata! cu ingrediente bine alese, cu gusturi care se completeaza…. delicios! un desert super de toamna friguroasa! Daca as putea conserva cumva gutuile si pentru alte perioade ale anului, cred ca o sa le curat, si le pun taiate in congelator. desi o sa incerc si cu gutui din compot sa vad diferenta! mersi! U made my day!
Mi-a placut atat de mult reteta, incat m-am pus pe treaba si am facut si eu acest tort. A iesit Bestial!!!
Multumesc de reteta!
Alina, ma bucur mult ca ma urmaresti 🙂
Budinca se prepara exact asa cum se prepara de obicei, numai ca in loc de lapte folosesti suc de mere si vin, deci nu se pune doar praful 😉
Sa-mi dai de stire cum ti-a iesit!!!
Buna Laura, imi plac nespus de mult retetele tale chiar am si incercat cateva si mi-au iesit super.Acum am insa o nelamurire la acest tort cu gutui se pune crema de budinca direct din plic adica nepreparata peste gutui?Multumesc mult.
Anonim, sigur ca da, blatul poate fi insiropat, mai ales daca nimeni din familie nu agreeaza blaturile uscate. Noi va intelegem, si noua ne plac prajiturile/torturile cu mult sirop :))
Siropul ramane la alegerea ta, insa 😛
Sa-mi dai de stire daca v-a placut 🙂
Elena draga, m-as bucura tare mult 🙂
Jo’s, iata ca a trecut un an de cand te-ai delectat cu deliciosul tort (si noua ne-a placut peste masura :P), iar eu nu am ajuns sa iti raspund…mii de scuze!!!!!!!!
Te pup dulce, dulce ca l-ai incercat si te felicit pentru succesul de care te-ai bucurat, mai ales in fata sarbatoritului 😛
Ii transmit, cu intarziere de un an, toate cele bune, sanatate si La multi ani!!! 🙂
Blatul poate fii si insiropat? Familia mea nu prea cocheteaza cu ideea de blat uscat si as vrea sa fac tortuletul zilele astea.
multumesc
Tortul asta arata super!
O sa-l fac si eu!
Trebuie neaparat sa iti spun ca tortuletul este delicios. eu l/am facut cu gutui din compot, dar nu cred ca face vreo diferenta. l-am facut de ziua sotului meu si atat noi cat si invitatii au fost ff incantati. imi pare rau doar ca vad ca nu pot sa iti trimit o poza, sa vezi rezultatul…cat despre blogul tau, este delicios, si cred ca o sa ma inspir mai des din el.
Bine-ai venit, Simo! 🙂
Sigur ca o poti folosi si pe cea granule, la pliculete…are aceleasi caracteristici ca si cea foite…
Daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le pui caci imi face mare placere (daca stiu) sa ajut! 🙂
Se poate folosi si gelatina pentru prajituri la pliculete mici?
Multumesc