Tort de gutui cu crema de vin

26 comentarii
[shashin type=”photo” id=”15549″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Acest tort de gutui cu crema de vin este rasfatul suprem al toamnei!!! Un tort de toamna mai parfumat si delicios, cu blat de nuca si umplutura surpriza, din gutui si suc de mere, nu cred ca ati gustat 🙂
Absolut delicios!!!!
Ingrediente pentru 12 felii:
Blat:
– 150 g unt
– 150 g zahar

– 3 oua mari

– 180 g faina

– 100 g nuci

– 75 ml lapte

– 2 lingurite praf de copt

 

Umplutura de gutui:

– 750 g gutui

– 250 ml suc de mere (proaspat stors)

– 80 g zahar

– 2 plicuri zahar vanilinat

– 1 plic praf de budinca de vanilie

– 3 foi gelatina sau 5 g gelatina granule (din plic)

 

Crema:
– 1 plic praf de budinca de vanilie

– 100 g zahar

– 250 ml suc de mere (proaspat stors)

– 2 lingurite coaja de lamaie rasa

– 250 ml vin rose

– 6 foi gelatina sau 10 g gelatina granule (din plic)

– 300 ml smantana dulce (pentru frisca)

 

Decor:

– 200 ml smantana dulce (pentru frisca)

– 100 g alune pisate

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se incinge cuptorul la 175 grade C. (foc potrivit).
Se bate untul cu zaharul. Se macina nucile. Se inglobeaza, pe rand, ouale:

Se amesteca faina cu nuci macinate si praf de copt:

Se inglobeaza in compozitia de oua, impreuna cu laptele:

Se aseaza intr-o forma cu diam. de 26 cm, tapetata cu hartie de copt:

Se coace cca. 25 de minute. Se lasa sa se raceasca in forma:

Pentru umplutura de gutui, se curata gutuile si se taie felii:
Se inabusa cu suc de mere, zahar si zahar vanilinat 8-10 minute:
Se adauga praful de budinca, se mai lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc. Se lasa 1-2 minute sa se racoreasca.
Se dizolva in aceasta compozitie gelatina, inmuiata din timp in apa rece (cu 10 minute inainte de a prepara umplutura). Se amesteca energic:

Blatul se unge cu aceasta compozitie si se da la rece 2 ore:

Pentru crema, se prepara mai intai o budinca din praf de budinca, suc de mere:

…zahar, coaja de lamaie si vin:

Se dizolva inauntru gelatina, la fel, inmuiata in apa rece, si se amesteca pana ce se raceste:

Se inglobeaza 300 ml frisca batuta:

Rezulta o crema delicioasa 🙂

Finisare:
Crema se aseaza peste stratul de gutui:

Se lasa la rece 3 ore:

Se bat 200 ml de frisca si se imbraca tortul. Se presara alune.
…de-aici, insa, voi sari direct la sectiune, fiindca cineva ( Cipi :D) era foarte nerabdator…
image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

26 comentarii

Violeta Geicu 21 octombrie 2015 - 19:05

Buna! As vrea sa stiu ce suc de mere folosesc. Pot folosi suc cumparat? Sau ma gandeam sa pun zeama de compot de gutui.Multumesc! Am facut multe din prajiturile tale. As incerca si pe cea de cioc si lapte de cocos, insa preferata a ramas raffaello.

Raspunde
Laura Sava 22 octombrie 2015 - 16:45

Violeta, vad ca nu am mentionat in reteta…reteta veche, fara prea multe detalii :D…dar iti pot spune ce am folosit eu: suc de mere, proaspat stors, din merele noastre din gradina.
Tu, daca vrei, poti folosi si suc cumparat sau, chiar mai bine, zeama din compotul de gutui. Orice alegere vei face, va fi bine! :))

Te pup dulce pentru toate incercarile delicioase de pe blogul meu!!!!!

Raspunde
Olivia 20 octombrie 2014 - 11:42

Am pregatit pentru prima data aceasta reteta si sunt sigura ca tortul va fi delicios,ca toate preparatele de pe acest blog.

Raspunde
Irina 1 noiembrie 2014 - 15:57

Cum a fost rezultatul? 🙂

Raspunde
Lipan Maria Marilena 6 noiembrie 2013 - 15:58

tortul este senzational ,l-am incercat in wekeend si invitati mei au fost in extaz ….chiar m-a sunat cineva astizi sa imi zica ca nu poate uita tortul ..

Raspunde
Monica Radu 14 octombrie 2013 - 14:22

Arata bine si as vrea sa-l incerc, insa am o nelamurire. Dupa ce inabusim gutuile cu sucul de mere si zaharul, le pasam? Ca parc-asa ar rezulta din imagini. Va multumesc.

Raspunde
Lipan Maria Marilena 6 noiembrie 2013 - 16:00

nu le pasezi caci se vor sfarma ele singure mai ales cind adaugi praful de budinca si gelatina ,,,

Raspunde
Monica Radu 9 noiembrie 2013 - 19:25

Va multumesc frumos pentru raspuns.

Raspunde
andreea t 18 decembrie 2012 - 23:40

buna.am si eu o intrebare:ce dimensiune are forma de tort in care ai copt blatul?ast rasp te rog mult

Raspunde
Lipan Maria Marilena 6 noiembrie 2013 - 15:58

scrie in reteta 26 cm 🙂

Raspunde
Amelly 26 octombrie 2012 - 17:59

Arata super! Trebuie sa il incerc neaparat. Am mai facut reteta de la tine de pe blog si toate au iesit bine. Esti o draguta ca explici in detaliu fiecare faza din procesul de preparare. Datorita acestui fapt e greu sa gresesti sau sa nu iti iasa reteta. Tine-o tot asa.

Raspunde
Mada 24 octombrie 2012 - 13:44

Draga Laura imi plac la nebunie retetele tale, mi se par foarte simple, iar pozele sunt spectaculoase. Ma motiveaza foarte tare sa gatesc de fiecare data cand iti citesc retetele si comentariile. Te felicit pentru aceasta pasiune speciala si iti urez mult succes si inspiratie pe viitor. Te pup cu drag!

Raspunde
SIMONA 16 octombrie 2012 - 16:39

TE ROG SA-MI SPUI DACA BUDINCA SE FIERBE SAU NU? MULTUMESC

Raspunde
Anonymous 29 noiembrie 2011 - 15:34

Nu inteleg… folosesti de 2 ori budinca? o mentionezi o data la crema de gutui si dupa revii la ea cu crema de frisca. in plus la inceput o scrii la umplutura de gutui si dupa o scrii si la crema si decor. daca folosesti 2 budinci, la crema de gutui pui plicul direct peste gutui sau in prepari cu lapte?

Raspunde
Cristina P 21 noiembrie 2011 - 11:36

am incercat si eu acest tort! Nu pot sa spun decat ca este cel mai bun pe care l-am gustat vreodata! cu ingrediente bine alese, cu gusturi care se completeaza…. delicios! un desert super de toamna friguroasa! Daca as putea conserva cumva gutuile si pentru alte perioade ale anului, cred ca o sa le curat, si le pun taiate in congelator. desi o sa incerc si cu gutui din compot sa vad diferenta! mersi! U made my day!

Raspunde
Ana 29 octombrie 2011 - 20:40

Mi-a placut atat de mult reteta, incat m-am pus pe treaba si am facut si eu acest tort. A iesit Bestial!!!
Multumesc de reteta!

Raspunde
Laura 21 octombrie 2011 - 13:34

Alina, ma bucur mult ca ma urmaresti 🙂
Budinca se prepara exact asa cum se prepara de obicei, numai ca in loc de lapte folosesti suc de mere si vin, deci nu se pune doar praful 😉
Sa-mi dai de stire cum ti-a iesit!!!

Raspunde
alina 21 octombrie 2011 - 13:08

Buna Laura, imi plac nespus de mult retetele tale chiar am si incercat cateva si mi-au iesit super.Acum am insa o nelamurire la acest tort cu gutui se pune crema de budinca direct din plic adica nepreparata peste gutui?Multumesc mult.

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 23:21

Anonim, sigur ca da, blatul poate fi insiropat, mai ales daca nimeni din familie nu agreeaza blaturile uscate. Noi va intelegem, si noua ne plac prajiturile/torturile cu mult sirop :))
Siropul ramane la alegerea ta, insa 😛
Sa-mi dai de stire daca v-a placut 🙂

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 23:14

Elena draga, m-as bucura tare mult 🙂

Raspunde
Laura 5 noiembrie 2010 - 23:14

Jo’s, iata ca a trecut un an de cand te-ai delectat cu deliciosul tort (si noua ne-a placut peste masura :P), iar eu nu am ajuns sa iti raspund…mii de scuze!!!!!!!!
Te pup dulce, dulce ca l-ai incercat si te felicit pentru succesul de care te-ai bucurat, mai ales in fata sarbatoritului 😛
Ii transmit, cu intarziere de un an, toate cele bune, sanatate si La multi ani!!! 🙂

Raspunde
Anonymous 5 noiembrie 2010 - 15:09

Blatul poate fii si insiropat? Familia mea nu prea cocheteaza cu ideea de blat uscat si as vrea sa fac tortuletul zilele astea.

multumesc

Raspunde
Elena 6 octombrie 2010 - 23:50

Tortul asta arata super!
O sa-l fac si eu!

Raspunde
Jo's 24 decembrie 2009 - 11:49

Trebuie neaparat sa iti spun ca tortuletul este delicios. eu l/am facut cu gutui din compot, dar nu cred ca face vreo diferenta. l-am facut de ziua sotului meu si atat noi cat si invitatii au fost ff incantati. imi pare rau doar ca vad ca nu pot sa iti trimit o poza, sa vezi rezultatul…cat despre blogul tau, este delicios, si cred ca o sa ma inspir mai des din el.

Raspunde
Laura 19 martie 2009 - 12:47

Bine-ai venit, Simo! 🙂
Sigur ca o poti folosi si pe cea granule, la pliculete…are aceleasi caracteristici ca si cea foite…
Daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le pui caci imi face mare placere (daca stiu) sa ajut! 🙂

Raspunde
susu 19 martie 2009 - 12:30

Se poate folosi si gelatina pentru prajituri la pliculete mici?

Multumesc

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.