Ingrediente:
– 6 oua
– 100 g. unt
– 4 linguri (cu varf) faina
– 300 g. sunca presata (pui sau porc)
– 300 g. cascaval
– sare, piper
Mod de preparare:
Se separa ouale; albusurile se bat spuma, galbenusurile se freaca cu unt.
Se amesteca faina cu crema de galbenusuri, apoi se adauga albusurile spuma.
Se obtine un aluat moale in care se incorporeaza sunca si cascavalul taiate in cubulete mici.
Se toarna amestecul intr-o tava de cca. 20 x 30cm. unsa cu unt si presarata cu faina sau, mai simplu, tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor, la 180 grade C (foc potrivit) pentru cca. 18-20 de minute.
Se feliaza dupa plac si se serveste cald sau rece. E la fel de gustos!!!
[shashin type=”photo” id=”17108,17109″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sub soare 🙂
[shashin type=”photo” id=”17107″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Sfat: Puteti completa cu salam, daca nu aveti destula sunca si, de asemenea, puteti pune doar 250 g. cascaval sau sunca, in loc de 300 g.
Pozele vechi:
[shashin type=”photo” id=”15809,15811″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Inimioara-i pentru Bogdi meu iubit care a primit astazi „albinuta” (albinuta=injectie :()
[shashin type=”photo” id=”15812″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
Fug sa ii prepar (alt)ceva bun, sa se insanatoseasca mai repede!!!!!!!!!
S-aveti pofta!!!
[shashin type=”photo” id=”15813,15808″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]
10 comentarii
ce dimensiuni are tava?
Buna, spune-mi te rog, nu trebuie si niste praf de copt? Multumesc! Diana
Doamne cat de bine arata!Super ,simplu si foarte gustos,pupiciii Laura
Am descioeri acest blog din pura intamplare! Am studiat, am meditat :D, si am trecut la fapte! Am incercat cateva retete si inca nu ma opresc, pentru ca sunt delicioase!
Acest chec aperitiv l-am incercat si iese la superlativ. L-am pregatit pentru colegele mele de birou, cu ocazia zilei mele de nastere, si am avut succea, asa cum nici nu ma asteptam. Ca sa fie si mai ochios, l-am decorat cu bucatele de ridiche si babycorn.
Iti multumesc, Laura!
Insanatosire grabnica baiatului si felicitari ptr postarea adolescentei … si eu il fac , dar in tava chiar de chec , dar acum nu-mi mai arde de nimic … prietenul meu cel mai credincios m-a parasit …
Mie nu prea imi iese pandispanul in general,cred ca din cauza aragazului.
Imi pare rau sa aud ca Bogdi e bolnavior.Poate gaseti aici inspiratie pentru un tratament naturist:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/
buonissssssssssssimo!!!complimenti!baci!
eu pun si patrungej verde, ardei rosu, sa fie si mai multe culori 🙂
Frumos si delicios.
Insanatosire pentru baietelul tau.
Felicitari pentru chec, mi-ai adus aminte si mie de acest chec, de mult nu l-am mai facut. Merci :-)))).