Sos de rosii

7 comentarii

V-am spus, fara indoiala, de nenumarate ori cat de mult imi place sosul de rosii…si cat de mult imi aminteste de buna mea draga, pe care din pacate nu o mai avem (de mult) langa noi (cate-as mai fi invatat eu de la ea), dar de aratat nu vi l-am aratat niciodata…
Zilele trecute, insa, cand l-am refacut (il fac destul de des :P), nu l-am mai lasat nesurprins :)))
…mai ales ca aveam si limba de porc fiarta, care merge de minune cu sosul asta minunat 😉

…si desi eu il fac mereu ochiometric, ba chiar cu ochii-nchisi ( ei, acum chiar ma dau mare :D), voi incerca, totusi, sa va dau, ca reper, ingredientele necesare, si ceva gramaje 😛
Asadar, avem nevoie de:

– 1 sticla de bulion (500 ml.)
– 100 ml. ulei
– 1, 2 lingurite boia dulce
– 3, 4 linguri de faina
– sare, dupa gust
– 2, 3 linguri rase de zahar

Mod de preparare:
Se incinge uleiul; se adauga boiaua si se amesteca intruna. Nu se tine pe foc decat cateva secunde, pana isi dezvolta aroma (aveti grija sa nu se arda, deoarece da un gust amar sosului).Focul sa fie mic.
Se adauga faina si se se tine pana se rumeneste usor. Se stinge cu bulion, pe care, insa, il turnati incet, ca sa nu se faca cocoloase (eu de obicei, adaug putin, trag oala de pe foc, amestec, iarasi torn…si tot asa :P)
Se adauga sare si zahar si se lasa pe foc pana cand clocoteste (in tot acest timp, se amesteca)
Se serveste simplu (cu pita proaspata :P) sau cu limba, de porc ori vita, fiarta:

Foarte, foarte gustos!!!!!!!!!!!! 🙂
Mie, una, imi place la nebunie, simplu, cu spaghete…cu orice 😛
E sosul meu preferat 🙂

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

7 comentarii

Daniel Adrian Olaru 18 noiembrie 2013 - 16:38

Dar sos alb ştii cum se face?

Raspunde
Mirela Goga 19 mai 2013 - 13:42

buna ! eu acum l-am facut e super la gust .o zi buna .

Raspunde
disqus_OYJcFVVlq2 16 ianuarie 2013 - 21:31

mersi mult…skur si la obiekt fix asa km am kautat..

Raspunde
Ninive B Liss 20 august 2012 - 17:06

bravo! merci mult pentru reteta, am cautat mult dupa ea, si deodata mi-am dat seama ca este o reteta veche…ce mai…super buna….de aceea nu prea stie nimeni sa o faca…tot retete see you sos de rosii pentru paste, sau pui see you sos de rosii…. imi aduc aminte de bunica cat de buna o facea si reteta ta e pe masura! Merci mult de tot.

Raspunde
Anonymous 25 ianuarie 2011 - 15:28

mie imi pare un ketchup de casa, daca imi permiti comparatia, mult mai bun si mai sanatos.
Claudia

Raspunde
Amely 24 ianuarie 2011 - 21:52

Super delicios sosul de rosii…eu ii pun si o foaie de dafin:P

Raspunde
Bucatareasa Incepatoare 23 ianuarie 2011 - 23:10

Voi incerca si eu. Arata fain de tot! Ador sosul de rosii!!!!!!!!

Raspunde

Scrie un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.