Fursecuri Snickerdoodles

12 comentarii
Fursecuri Snickerdoodles, pentru ca ninge, din nou, ca in povesti 🙂
Se fac atat de usor si sunt ataaat de bune incat sunt sigura ca le veti reface de multe ori! Iar aici: Prajitura Snickerdoodles cu mere aveti o alta varianta delicioasa, „pudrata” cu scortisoara.

Ingrediente pentru cca. 50 de bucati:

Pentru aluat:
  • 225 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 400 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspata, rasa (optional)
  • un varf de cutit sare
  • 50 g nuci/pecan nuts, marunt tocate
Pentru tavaleala 😀
  • 2 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara

 

Mod de preparare:

Mixati untul (moale, lasat in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul; adaugati ouale, usor batute, si esenta de vanilie. Amestecati faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea. Cerneti-le.
Adaugati nucile macinate si amestecati totul foarte bine.

Faceti o bila din aluat, acoperiti cu folie alimentara transparenta si lasati la frigider pentru cca. 1 ora.

Incalziti apoi cuptorul la 190 grade C. (foc mare) si tapetati o tava cu hartie de copt.
Amestecati zaharul cu scortisoara praf.

Formati cu o lingurita, sau direct cu mana, bile mici din aluat, pe care le tavaliti prin amestecul dulce de scortisoara.

Asezati-le la distanta unele de altele:

Coaceti fursecurile in cuptorul incins pentru cca. 10 minute:

Cand sunt gata, se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu maaare pofta :))

Sunt foarte, foarte fragede si bune!!!

Bogdi le-a savurat langa o cana mare cu lapte si mi-a spus ca: quote”parca-s Cini Minis” 😀
…imi seamana leit puiutul, lesinat dupa scortisoara :)))

Cam asa e acum pe-afara pe la noi, asa ca zilele astea ne veti mai surprinde rontaind fursecuri, hahaa!!!

 

 

 

Reteta preluata de la Dana Timcu

image_pdfPDF

Alte articole interesante pentru tine

12 comentarii

Nicoleta 20 decembrie 2017 - 18:26

Buna Laura. Ai cumva idee daca folosesc faina de ovaz la aceste fursecuri, trebuie cumva sa modific cantitatile?

Raspunde
naty, galati 14 noiembrie 2011 - 20:12

am facut foarte buni si aromati…

Raspunde
Ancuta 28 ianuarie 2011 - 01:17

Foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut tare mult. Pupici!

Raspunde
Saloane.ro 26 ianuarie 2011 - 16:07

arata demential si pentru ca sunt cu socrtisoara m-au cucerit total 🙂

Raspunde
Anonymous 26 ianuarie 2011 - 15:57

Uraaaa… le-am facut, sunt excelente, mai putin partea de jos unde s-au ars putin. Cred ca am o problema cu cuptorul, de multe ori mi se intampla asta. Foarte gustoase, merg si la cafea…hmmm…excelente. Am devenit fanul tau.

Raspunde
Deea 26 ianuarie 2011 - 11:43

Avem si noi o livada asa inzapezita frumos! Cand am vazut la tine, m-am dus fuga si am facut poze, poate pun pe blog 🙂
Ai un premiu la mine, cand vrei si ai timp sa-l ridici.

Raspunde
Anonymous 25 ianuarie 2011 - 21:25

sub ce forma se gaseste extractul de vanilie? se vede ca nu sunt o gospodina desavarsita daca nu cunosc acest detaliu…dar ma straduiesc sa devin…desavarsita…

Raspunde
Anonymous 25 ianuarie 2011 - 15:33

Arata grozav fursecurile astea, trebuie sa le incerc!!!
Claudia

Raspunde
Iulia 25 ianuarie 2011 - 09:57

Arata foarte bine Laura draga!
La noi in Germanica inca nu a nins. Avem ploaie momentan:D.

Raspunde
Beatrice 25 ianuarie 2011 - 00:43

Foarte interesante si aspectuoase.Avem si noi zapada,sa vedem pana cand.Pupici.

Raspunde
Federica 24 ianuarie 2011 - 22:03

chissà che buono!!! complimenti!un abbraccio!!!!!

Raspunde
maria mihalache 24 ianuarie 2011 - 18:37

Tot cam asa este si pe la noi…………totul imbracat in zapada.Frumoase si bune fursecuri.

Raspunde

Scrie un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.