
Ingrediente pentru cca. 50 de bucati:
Pentru aluat:
- 225 g unt
- 150 g zahar
- 2 oua mari
- 1 lingurita extract de vanilie
- 400 g faina
- 1 lingurita bicarbonat
- 1/2 lingurita nucsoara proaspata, rasa (optional)
- un varf de cutit sare
- 50 g nuci/pecan nuts, marunt tocate
Pentru tavaleala 😀
- 2 linguri zahar
- 4 linguri scortisoara
Mod de preparare:
Se mixeaza untul (moale, lasat in prealabil la temperatura camerei) cu zaharul; se adauga ouale, usor batute, si esenta de vanilie. Se amesteca faina cu bicarbonatul, nucsoara si sarea. Se cern.
Se adauga nucile macinate si se amesteca totul foarte bine.
Se face o bila din aluat, se acopera cu folie alimentara transparenta si se lasa la frigider pentru cca. 1 ora.
Se incalzeste apoi cuptorul la 190 grade C. (foc mare) si se tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Se amesteca zaharul cu scortisoara praf.
Se formeaza cu o lingurita, sau direct cu mana, bile mici din aluat, care se tavalesc prin amestecul dulce de scortisoara. Se aseaza la distanta unele de altele:
Se coc fursecurile in cuptorul incins pentru cca. 10 minute:
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca.
Se servesc cu maaare pofta :))
Sunt foarte, foarte fragede si bune!!!
Bogdi le-a savurat langa o cana mare cu lapte si mi-a spus ca: quote”parca-s Cini Minis” 😀
…imi seamana leit puiutul, lesinat dupa scortisoara :)))
Cam asa e acum pe-afara pe la noi, asa ca zilele astea ne veti mai surprinde rontaind fursecuri, hahaa!!!
Reteta preluata de la Dana Timcu
12 comentarii
Buna Laura. Ai cumva idee daca folosesc faina de ovaz la aceste fursecuri, trebuie cumva sa modific cantitatile?
am facut foarte buni si aromati…
Foarte bune! Le-am incercat si ne-au placut tare mult. Pupici!
arata demential si pentru ca sunt cu socrtisoara m-au cucerit total 🙂
Uraaaa… le-am facut, sunt excelente, mai putin partea de jos unde s-au ars putin. Cred ca am o problema cu cuptorul, de multe ori mi se intampla asta. Foarte gustoase, merg si la cafea…hmmm…excelente. Am devenit fanul tau.
Avem si noi o livada asa inzapezita frumos! Cand am vazut la tine, m-am dus fuga si am facut poze, poate pun pe blog 🙂
Ai un premiu la mine, cand vrei si ai timp sa-l ridici.
sub ce forma se gaseste extractul de vanilie? se vede ca nu sunt o gospodina desavarsita daca nu cunosc acest detaliu…dar ma straduiesc sa devin…desavarsita…
Arata grozav fursecurile astea, trebuie sa le incerc!!!
Claudia
Arata foarte bine Laura draga!
La noi in Germanica inca nu a nins. Avem ploaie momentan:D.
Foarte interesante si aspectuoase.Avem si noi zapada,sa vedem pana cand.Pupici.
chissà che buono!!! complimenti!un abbraccio!!!!!
Tot cam asa este si pe la noi…………totul imbracat in zapada.Frumoase si bune fursecuri.