Prima sugestie in legatura cu tahini sau pasta de susan facuta in casa mi-a venit din partea lui Sandi, back in time, pe-un forum culinar unde mi-am petrecut, alaturi de zeci de fete minunate, clipe de neuitat (si care s-a dovedit a fi verisoara mea Simona, cea mai buna prietena si „sufletul meu pereche”. Ciudaaat! 😀 )
Va redau, asadar, varianta „sarata” a tahinului, urmand sa va aduc si varianta „dulce”, care, mie personal, imi place mult mai mult :))
Daca va pricepeti la tahin, va astept cu drag sa interveniti!
Ingrediente:
- 250 g seminte de susan
- 10 linguri ulei (vegetal)
Mod de preparare:
Se pun semintele de susan la cuptor, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pentru cca. 5-8 minute, la foc potrivit. Se amesteca des, sa nu se arda, caci se amarasc. Se scot apoi si se lasa la racit.
Se pun in blender impreuna cu uleiul si se mixeaza pana se transforma intr-o pasta apetisanta.
Pentru a obtine un amestec omogen, folositi o spatula cu care sa „curatati” peretii blenderului.
Faceti pauza intre mixari, pentru a nu suprasolicita aparatul.
Daca preparati o cantitate mai mare, depozitati-o in borcane si pastrati-o la frigider.
Pasta de susan se foloseste la prepararea multor specialitati arabe, cum ar fi Hummus sau Baba ganoush, pe care mi-am propus, incet, incet, sa le probez si astfel sa le deslusesc tainele 😛
Poze, sper eu, cat de cat edificatoare :))
2 comentarii
Ce fain, chiar am cumparat naut sa fac humus si nu aveam tahini. Gata, de acum o sa am. Te pup!
Interesant ! Am putea sa punem si o lingura de ulei de susan?